Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na góly došlo v úvodní půlhodině, pak si Čtyřdvorští vedení pohlídali

 
úterý, 16. října 2018, 08:36

V desátém kole 1. A třídy se bernartičtí fotbalisté střetli s předním mužstvem tabulky ze Čtyř Dvorů. V minulém kole tento soupeř doslova smetl ještě na jaře účastníka krajského přeboru z Dačic. Bernartičtí po nevydřeném zápase v Ševětíně chtěli před domácím publikem bodovat, ale byli si dobře vědomi, že to nebude jednoduchá záležitost. Obě mužstva měla ze začátku zápasu téměř stoprocentní úspěšnost v proměňování vytvořených šancí a za necelou půlhodinku prvního poločasu bylo o výsledku utkání nečekaně rozhodnuto. Ve druhé půli byli domácí jasně lepším týmem, ale umně bránící soupeř jim do konce utkání skórovat nedovolil. Všechny body si odvezl soupeř, který v soutěži spolu s Lišovem drží kontakt s vedoucím mužstvem ze Sokola Sezimovo Ústí.

Utkání bylo od počátku zcela vyrovnané. Rozhodla větší produktivita soupeře. Ve 3. minutě zahrával trestný kop Trantina, jeho střela trefila vlastního hráče a ze standardky nebylo nic. Ve 13. minutě již udeřilo na druhé straně. Po jediné nebezpečné akci hostů od začátku utkání se měnil stav. K míči se dostal kanonýr hostů z posledních zápasů Tomáš Tengl a trefil míč tak, že skončil přesně u levé tyče dobře reagujícího bernartickáho gólmana Tomáše Fučíka – 0:1.

O dvě minuty později gólem nabuzený Tengl přihrál dobře nabíhajícímu Nečekalovi, jehož střelu vytáhl brankář na rohový kop. Ve 21. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Dlouhý výkop bernartického gólmana podporován větrem našel osamoceného nabíhajícího Adama Rakovana, který za šestnáctku vyběhnutého brankáře Souhradu mazácky obloučkem přehodil a míč doplachtil do sítě – 1:1. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Hrála se 27. minuta a Tengl poslal kolmicí dopředu Lukáše Nečekala. Ten vypálil levačkou z hranice šestnáctky a trefil dokonale pravý horní roh Fučíkovy brány – 1:2.

Ve 32. minutě střílel autor druhého úspěchu hostí jen doprostřed brány a Fučíkovi moc problémů nenadělal. Ve 39. minutě byli blízko k vyrovnání domácí, Novákova hlavička po rohovém kopu orazítkovala břevno čtyřdvorské brány a odrazila se k hostujícímu bekovi, který míč uklidil do bezpečí. Závěrečný nápor domácích vyrovnání nepřinesl. Po odraženém míči se ke střele dostal v předposlední minutě první půle Kukrál, pokus však skončil pouze vedle levé tyče. Na druhé straně v poslední minutě Bíbovu střelu podobně zlikvidoval i bernartický gólman.

Po přestávce už bez gólů

Druhý poločas začal s odhodláním domácích výsledek utkání zvrátit. Od počátku byli aktivnější, hra hostů se soustředila pouze na defenzivní činnost. Ta byla ale velmi kvalitní a domácí do šance nepouštěli. Hráli na brejky, které byly nebezpečné. V 60. minutě Staňkův trestný kop z pětadvaceti metrů brankář Souhrada chytil. Podobně i střelu Kukrála o minutu později. V 66. minutě mohlo být po brejku hostů o utkání rozhodnuto. Po jediném nebezpečném zakončení akce hostů ve druhé půli. Tomáš Fučík však proti osamocenému střelci uvnitř pokutového území Nečekalovi vytáhl ze svého arsenálu vynikající zákrok a jeho stoprocentní šanci zneškodnil.

O dvě minuty později centroval z pravé strany Petr Homola a na zadní tyči hlavičkoval Rakovan nad bránu. Smrčinova střela v 76. minutě také neměla přesnost a skončila nad Souhradovou bránou. V poslední patnáctiminutovce se obraz hry neměnil, domácí vehementně bušili do obrany hostů, ale bez úspěchu. Poslední ohrožení brány nastalo v první minutě nastavení, avšak Ťupova střela směřovala pouze doprostřed brány a čtyřdvorský gólman ji chytil.

Vítězství hostů je díky jejich vynikající produktivitě zasloužené. Na své góly se šikovným a přesným zakončením svých vytvořených gólových akcí na rozdíl od domácích moc nenadřeli. Domácí mají velkou smůlu v koncovce, jejich hra je upracovaná a málo produktivní.

K dalšímu zápasu zajíždějí Bernartice do Chýnova, kde se střetnou se čtvrtým mužstvem tabulky. Domácí budou chtít odčinit vysokou prohru z Dačic a Bernartice si budou chtít spravit reputaci ze dvou posledních nezdařených zápasů. Bude to pro oko diváka jistě velmi zajímavé utkání, které se odehraje v neděli 21. října od 15:30 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Čtyři Dvory 1:2 (1:2)

Branky: 21. Rakovan – 13. Tomáš Tengl, 27. Lukáš Nečekal. Rozhodčí: Karel Kříž st. – Miroslav Náprava, Petr Krejník. ŽK: 1:1 (78. Peterka – 70. Pavel Janeček). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec (57. Staněk), Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Kukrál (73. Ťupa) – Peterka, Petr Homola, Pěchota –  Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Čtyři Dvory: Souhrada – Matušek, Vajo (K), Havelec, Pecha – Rachač (63. Maruška), Sobolík, Nečekal, Bíba (90. Řepa) – Tengl (87. Čermák), Janeček (89. Pavlík). Trenér Martin Wohlgemuth.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama