Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslabený Sedlec nezabránil týnské střelnici. Jak vypadá postupová matematika?

 
středa, 30. května 2018, 19:17

V pořadí 23. kolo I. A třídy se neslo ve znamení dvou dvouciferných výsledků. Ve skupině B Nemanice na domácím hřišti podlehly pouze v desíti hráčích prvnímu Lomu ostudně 0:15 a podobný průběh mělo střetnutí skupiny A, v němž favorizovaný Týn hostil předposlední Sedlec. I v tomto případě se dva střelci blýskli pěti góly. Ukazatel stavu se zastavil na skóre 12:1.

Sestupující Sedlec přijel do Týna v okleštěné sestavě, do branky postavil brankáře béčka Čalouna a jedničku Hanzala poslal do útoku. Už ve druhé minutě přišel o zraněného Zíku a po zbytek zápasu hrál pouze o desíti. Útokům Olympie, která měla mezi tyčemi veterána Jana Švejdu, stačil čelit jen první půlhodinu, pak se naplno rozjel brankostroj.

Poločas skončil 6:0, pak se Sedlec chvilku držel, snížil Tomášem Kučerou, ale v 61. minutě odstartoval střídající Dvořák druhý půltucet v sedlecké síti. Ústřední roli sehráli Pavel Vařil a Tomáš Houska. Oba týnští útočníci zaznamenali po pěti gólech. „Až mi bylo soupeře líto,“ poznamenal domácí trenér Jiří Orlíček. Jeho svěřenci si náležitě vylepšili skóre a zásluhou vysoké výhry se vrátili na první místo tabulky. Vařil s 18 góly vévodí tabulce střelců.

Boj o postup finišuje

Bitva o jediné postupové místo ve skupině A (v "béčku" jde za postupem Lom) zůstává stále otevřená a slibuje drama až do konce. V posledních třech kolech se Týn utká se čtvrtou Slavií ČB u Malého jezu, hostí Loko ČB a končí u posledního Velešína. Dobrou výchozí pozici má také druhá Blatná. Dvakrát má výhodu domácího prostředí, s Prachaticemi a Planou, sezonu završí ve Vimperku.  Třetí Bavorovice mají před sebou utkání s okresními rivaly. Jedou na Sedlec, přivítají budějovickou Slavii a v posledním kole cestují na Lokomotivu ČB. Čelem tabulky mohou zamíchat budějovičtí slávisté, kteří mají jen o tři body méně než první trojlístek (má 43 bodů) a poměří síly jak s Týnem, tak Bavorovicemi.

Klidně se také může stát, a nebylo by to poprvé, že postupujícího bude muset při shodném počtu bodů určit minitabulka ze vzájemných zápasů. V případě tria Týn, Blatná, Bavorovice je na tom nejlépe týnská Olympie. V obou případech porazila bavorovický Mariner 5:1 a 3:1, s Blatnou na podzim prohrála doma 1:2 a v odvetě remizovala 2:2. Bavorovice hrály v první půlce sezony bez gólů v Blatné, doma ji nedávno porazily 3:2. Pořadí by vypadalo následovně: 1. Týn 7 bodů, 2. Blatná 5 bodů, 3. Bavorovice 4 body.


FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Sedlec 12:1 (6:0)

Branky: 23., 28., 71., 73. a 79. Vařil, 32., 34., 37., 67. a 76. Houska, 15. Stoklasa, 61. Dvořák – 49. T. Kučera.  Rozhodčí: Crkva – Komzák, Hladík. Bez karet.  Diváků: 120.

Týn: Švejda – Šálený, Boček, Jos. Brom, Meidl (46. Červenka) – Liška (54. Lukeš), Plojhar, Tupý (54. Novotný), Stoklasa (54. Dvořák) – Vařil, Houska.

Sedlec: Čaloun – Špán, Hudec, Bláha, M. Kučera – Milan Pešek, Zíka, Ambrož, Staněk – Hanzal, T. Kučera.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák