Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice našly dalšího přemožitele ve Veselí. První místo jim uniká

 
pondělí, 30. dubna 2018, 23:16

V 19. kole krajské I. A třídy hostovali Bernartičtí fotbalisté ve Veselí nad Lužnicí. V utkání, kde dominovaly hlavně obrany a brankáři obou mužstev se ofenzivní hráči dostávali do šancí těžko. Hosté se většinou tlačili na domácí bránu středem a to nemělo na její ohrožení šanci na úspěch. Centrované míče z obou stran vyrážel mrštný a spolehlivý veselský gólman. Na druhé straně domácí využívali spíše křídelní hru, avšak centry do pokutového území také všechny bernartický brankář pochytal. Čekalo se na chybu obrany a ta přišla na straně hostů, jinak by asi utkání skončilo bezbrankovou plichtou. Domácí byli na rozdíl od hostů v kombinaci přesnější a vítězství si, byť o jediný gól, zasloužili.

Zápas byl od počátku svázán spíše defenzivní taktikou. Aktéři zápasu se především snažili nedostat gól. Pro diváky to rozhodně nebylo nijak atraktivní. Na bránu vlastně poprvé vystřelil hostující Kukrál v 10. minutě, avšak jeho střela byla zblokována. Domácí vyslali první střelecky trochu povedený pokus Ježkem až po odehraných dvaceti minutách. Staněk zahrával z pravé strany ve 27. minutě rohový kop, jeho dobře zatočený míč hlavičkoval stoper Novák a brankář Hejl míč vyboxoval do pole. Vedle levé tyče střílel o čtyři minuty později aktivní zakončovatel domácích Ježek.

Ve 33. minutě přihrával z levé strany hbitý Daněk do ohně, avšak s Ježkovou střelou doprostřed brány neměl bernartický brankář Tomáš Fučík problém. O dvě minuty později se po solidní útočné akci dostal k míči po Ťupově centru Adam Rakovan, jeho hlavička však směrovala nad bránu. Ve 39. minutě Daňkova střela z pravé strany skončila zblokována pouze vedle tyče. Ve 42. minutě pálil z dálky přesně Čech, s jeho zakončením si bernartický gólman v pohodě poradil. Nápor domácích a touha po prvním úspěchu v první půli pokračovala až do konce poločasu. Po akci Daňka se z pravé strany ve 42. minutě dostal k míči Ježek avšak jeho přesnou a prudkou střelu Fučík vyrazil. Poločas tedy skončil bezbrankovou remízou.

Čížkova levačka měla platnost

Ve druhé půli a hlavně na jeho začátku byli aktivnější hosté a vytvořili si i šance. Po rohovém kopu Staňka z pravé strany v 57. minutě hlavičkoval Kukrál, avšak brankář Hejl byl na místě a míč lapil. O tři minuty později se ocitl v nadějné příležitosti na pravé straně Novák, jeho střela z úhlu však skončila pouze v boční síti veselské svatyně. Nedáš, dostaneš se opět potvrdilo v průběhu dalších minut. V 61. minutě vypálil Doležal, jeho pokus ještě skončil vedle levé tyče. O minutu později padl už jediný gól a ten vlastně rozhodl o výsledku celého zápasu. Po akci domácích se dostal míč ke kapitánovi Martinu Čížkovi, který se dostal díky uklouznutí bernartického stopera v pohodě do pokutového území a levačkou mířil přesně k pravé tyči. Bernartický gólman na střelu dobře reagoval, avšak už na ni nedosáhl – 1:0.

Hosté byli ve snaze vyrovnat stav po obdržené brance aktivnější, ovšem středem se přes dobře organizovanou obranu domácích neprobili a fauly v okolí pokutového území se ze strany domácích nekonaly. Snad po prvním z nich zahrával trestný kop Staněk v 69. minutě. Jeho dobrou střelu k tyči však domácí gólman Hejl vytěsnil na roh. Domácí v poslední půlhodince koncentrovaně bránili a hosté se snažili o vyrovnání, seč mohli, avšak jejich hra byla stereotypní a Veselské ničím nepřekvapili. Tak i ve druhém utkání za sebou na hřišti hostů Bernartičtí o gól prohráli.

Příští střetnutí bude určitě divácká lahůdka. Bernartice totiž hostí v neděli 6. května na svém trávníku fotbalisty z Chýnova, kteří je jako jediní na jaře porazili. Chýnovští se dostali na čtvrté místo v tabulce a naladěni osmigólovým přídělem rezervě Jindřichova Hradce rozhodně nebudou chtít prodat svou kůži lacino. Domácí však chtějí po třech týdnech opět bodovat. Začátek utkání je stanoven na 17:00 hodin.


Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – Sokol Bernartice 1:0 (0:0)

Branka: 62. Martin Čížek. Rozhodčí: Petr Nedvěd – Radek Valeš, Petr Šťastný. DFA: Vladimír Eibl. ŽK: 2:3 (88. Fukal, 90. Čížek – 65. Ťupa, 76. Růžek, 90. St. Češka). Diváků: 100.

Veselí: Hejl – Marcilis, Martin Čížek (K), Hruška, Kolář – Čech, Doležal, Fichtner (23. Fukal), Dekhli – Daněk (90. Gruntorád), Ježek. Trenér Václav Kotyza st.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka (79. Martin Buriánek) – Kukrál, Smrčina – Staněk, Kloboučník (59. Růžek), Ťupa – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama