Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín si vykoledoval druhé vítězství

 
čtvrtek, 5. dubna 2018, 14:51

Poslední tým A skupiny I. A třídy si v letošním ročníku podruhé vyšlápl na rivala z Větřní. Na podzim vyhrál na jeho hřišti po přestřelce 4:3 a všechny body získal i na startu jara, kdy zaslouženě dokráčel k vítězství 3:0, na které čekal předlouhých třináct kol od 19. srpna 2017.

Už v závěru podzimu bylo vidět na výkonech Velešínských rapidní zlepšení. Generálka na konci zimní přípravy se nepovedla. Na domácím trávníku prohráli s N. Vsí (lídr B třídy) vysoko 0:5. „K prvnímu jarnímu mistráku se naši kluci postavili jako chlapi. Byl to úplně jiný mančaft než minulý týden v generálce. Plnili pokyny, které si v kabině řekli, a táhli za jeden provaz. A co je ale nejdůležitější, zvládli se morálně mezi sebou podpořit i když se v určitých momentech nedařilo,“ chválí si po vítězné jarní premiéře trenér Miroslav Lenčéš.

Velešín v zimní přestávce posílil (mj. z divizního Č. Krumlova se vrátil Jakub Zatloukal), zatímco Větřní výrazně omladilo. Po Zbyňku Ginzelovi, který odešel do Chvalšin, je teď hrající trenérem Jan Peťule (36). „Větřní přijelo v hodně pozměněné sestavě, než v jaké se prezentovalo na podzim. Ale mladí hráči, kteří tým Větřní po odchodu některých opor doplnili, je zdatně nahradili. Líbili se mi hlavně Sivák a Kotlár, v těch vidím velký potenciál pro Větřní,“ míní Lenčéš.

Velešín vstoupil do jara v sestavě Ottenschläger – Šváb, Pomije, K. Zatloukal, Jirský – Falc, Semerád, J. Zatloukal, Fišer – Mikeš (79. Trestr), Šálek. Na trávníku se dlouho nic nedělo. Po oboustranně opatrném začátku se do první velké šance dostali ve 22. minutě domácí. Falcův oblouček bravurně vyrazil brankář Dobrovodský na roh. Za tři minuty se mohli velešínští fanoušci radovat. Po úniku a přihrávce Jirského uklidil míč k tyči Šálek. Po rohu J. Zatloukala střílel Semerád, Dobrovodský stihl zasáhnout.

Gól do šatny

Ve 43. minutě se měnilo skóre podruhé. Přímý kop zhruba osm metrů o rohu šestnáctky poslal Semrád utaženou ranou za překvapenou obranou řadou Větřní rovnou do sítě. V poslední minutě prvního poločasu musel ukázat své umění i domácí brankář Ottenschläger, který kryl nebezpečnou střelu Poláčka.

Druhý poločas začal tlakem Větřní, ve složení Dobrovodský – Dvořák (51. Hronek, 75. D. Chupík), Štich (46. Rada), Sivák, Poláček – Gutheis, Weinhard, Dušek, Z. Chupík (58. Peťule) – Kotlár, Podskalský, ale centry do vápna v poklidu pochytal Ottenschläger.

V 59. minutě přišlo definitivní rozuzlení. Větřní zahrávalo Weinhardem trestný kop, Ottenschläger ho chytil a rychle rozehrál na Fišera, který po pravé straně pláchnul všem, nahrál do tutovky Šálkovi a ten už ví, co v takové situaci udělat. „Tahle akce opravdu byla jak z učebnice velkého fotbalu, za ní musíme kluky pochválit. Třetí gól vzal Větřní vítr z plachet a utkání se už hen dohrávalo od vápna k vápnu s nepřesným zakončením na obou stranách,“ dodal spokojený Miroslav Lenčéš.  

Napsal(a) Redakce | Foto Libor Granec
 


 
Reklama