Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice mají ke spokojenosti daleko. Trápila je koncovka

 
čtvrtek, 18. ledna 2018, 23:25

Pod Libínem se chodí druhým rokem na I. A třídu. Mužstvo plné mladíků trpělo oproti minulé sezoně (4. místo) nestálými výkony. Získalo jen 18 bodů a přezimuje na desáté příčce.

„S podzimem rozhodně nejsme spokojeni,“ posteskl si trenér Tatranu Lukáš Kubát (35). Na prachatickém stadionu, který pamatuje dvě slavné sezony ve druhé lize (2003 – 2005), třikrát smolně přenechali body soupeřům. „Trápilo nás především zakončení. Dobrá nebyla ani docházka. Tu musíme zlepšit,“ uvědomoval si Kubát.             

Očekávání splnila střelecká posila, jež přišla v létě z Nové Vsi-Brlohu. „Po střelecké stránce patřil Martin Fischer mezi tahouny mužstva,“ řekl na adresu autora deseti gólů a obávaného šutéra, který společně s Pavlem Škopkem a Jaroslavem Tesařem odehráli všechna podzimní střetnutí v zelenožlutém dresu.

Prachatice mají jeden z nejmladších týmů v celé soutěži. Mladíci teprve sbírají zkušenosti. Nejpovedenější výkon předvedli na vlastním hřišti proti Větřní s výsledkem 7:0. „Vydařil se nám především prvním poločas,“ zdůraznil, že ve 33. minutě vedli jeho svěřenci už o šest branek. Šestkrát vyšel Tatran bodově naprázdno. „Nejvíc mrzela porážka ve Strakonicích,“ označil nejhořčejší ztrátu tu z Křemelky.

Podzimní část A skupiny I. A třídy vyhrály Bavorovice se čtyřbodovým náskokem na Týn a Slavii ČB. „Soutěž je vyrovnaná a bude to pokračovat i na jaře. Šancí na postup má více týmů,“ zmínil k bojům o konečné prvenství.

V kalendáři si prachatičtí fotbalisté zaškrtli datum 6. února 2018, kdy vstoupí do zimní přípravy. „Proběhne v domácích podmínkách na umělé trávě. Žádné příchody neplánujeme, opět chceme využít vlastních odchovanců z dorostu. Dobře se připravíme na jaro, cílem je napravit nepodařený podzim,“ představil hlavní úkol do jarních odvet kouč Lukáš Kubát. A rozhodně není nereálný. Prachatičtí ztrácí na čtvrté místo pouhé tři body.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach, Zdeněk Formánek
 


 
Reklama