Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lukáš Pouček věděl s předstihem, že půjde do Dynama

 
úterý, 20. června 2017, 06:26

První a zatím jedinou jistou posilou budějovického Dynama pro nadcházející ročník Fotbalové národní ligy se stal čtyřiadvacetiletý Lukáš Pouček, jenž by měl v jihočeské metropoli zůstat do roku 2020, pokud obě strany dostojí podmínkám smlouvy. Rychlonohý hráč, klasický levák, použitelný na více postech. Může hrát na kraji, pod hrotem i v útoku. Trenéři čekají, že bude střílet góly, které tolik chyběly v minulé sezoně.

Rodák z Mladé Boleslavi (26. 1. 1993) začínal s fotbalem v Čechii Karlín. „Nemůžu se tam nikdy vrátit. Klub už neexistuje,“ pousmál se Lukáš Pouček na srazu černobílých, kteří v pondělí 19. června odstartovali šestitýdenní letní přípravu. Ve své kariéře pokračoval Středočech přes Bohemians 1905 do pražské Sparty, kde hrál střídavě Juniorskou ligu a také ČFL za béčko.

Dokud fungovalo třetiligové sparťanské béčko, patřil v něm Lukáš Pouček k nejlepším střelcům. „Pod panem Haškem se mi docela dařilo. Díky tomu jsem se dostal do 2. ligy,“ komentoval svůj vzestup. Ročník 2013 – 14 absolvoval v Pardubicích, kde dvakrát oblékl ještě i juniorský dres. Další dvě sezony prožil v barvách Sokolova. „V jednom utkání za Sokolov jsem dával dva góly proti Dynamu. Ale myslím, že tady si to už nepamatují a nikdo mi to nebude připomínat,“ ujišťoval klubko novinářů.

Loni hostoval v Ústí nad Labem, za které nastoupil k devětadvaceti duelům ve FNL a dal šest gólů. Jako kmenový hráč Sparty měl na Letné uzavřený kontrakt do 30. června 2017. „Z Budějovic mě oslovil pan Vozábal. Sedli jsme si spolu a druhý den mi poslal návrh smlouvy. Pak už to šlo rychle,“ popisoval námluvy s Dynamem, kde se nyní zabydluje. „Nafasoval jsem věci a přidělili mi místo v kabině. Myslím, že se rozkoukám během prvního týdne,“ nelámal si hlavu.

Nabídka ze Střeleckého ostrova mu hodně usnadnila další fotbalovou cestu. „Zájem z Českých Budějovic mě určitě potěšil. Klubové vedení mě kontaktovalo s dostatečným předstihem, takže jsem nemusel ke konci sezony nic řešit. Věděl jsem, že půjdu do Dynama. Nebylo potřeba se starat o angažmá a o to, jestli budu brát nějaký plat. Zatím jsem nestihl mluvit s trenérem, ale viděl jsem plán přípravy. Jsou tam dobré zápasy. Těším se na ně,“ řekl v úvodních minutách svého pobytu u soutoku Malše s Vltavou.

Napsal(a) Ladislav Lhota