Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko obralo o body postupující tým Zbrojovky

 
neděle, 15. května 2022, 10:26

Brno - Byl to pro A tým FC MAS Táborsko příjemný sobotní návrat domů z jihomoravské metropole. Jihočeši obrali ve 30. kole F:NL suverénně postupujícího lídra o body po remíze 1:1 a v tabulce uhájili 8. místo, tzn., že zůstali v horní polovině soutěže.

Skončivší ročník druhé fotbalové ligy absolvovali se čtyřiceti body: 10 výhrami, 10 remízami a 10 prohrami. Zajímavé je, že Táborsko v sezoně 2021/2022 bodovalo úplně se všemi soupeři. Nejvíce se mu dařilo na Prostějov, který dvakrát porazilo. Škoda, že Táborsko doma poztrácelo patáct bodů.

 V Brně se v sobotu chystaly oslavy postupu, v zápase samozřejmě o nic nešlo, jen o prestiž a body. Domácí určitě chtěli před návštěvou 2,5 tisíce diváků vyhrát. Blízko ke všem třem bodům však byli hosté, kteří šli do vedení ve 21. minutě po rohovém kopu, když se prosadil Liepa, který dal svůj první gól v tomto ročníku - 0:1.

Na další branky a stoprocentní brněnský lup Táborsko určitě mělo, svou střeleckou sbírku mohl rozšířit např. Tijani. Brno se dočkalo vyrovnáni v 66. minutě, autorem gólu byl kanonýr soutěže Řezníček, který se po Fouskově centru trefil poosmnácté v sezóně – 1:1.

Více brankových zásahů hosté domácím nedovolili i díky spolehlivě chytajícímu Zadražilovi, a tak si hosté zaslouženě odvezli bod, hráli totiž velmi dobře. 

Až do čtvrtka 19. května A tým trénuje, v úterý 17. května sehraje přátelské utkání doma na Kvapilce s Aritmou Praha (od 18:00). V zápase dostanou příležitost hráči širšího kádru, kteří tolik nenastupovali,  a fotbalisté B týmu. 

FC Zbrojovka Brno - FC Táborsko 1:1 (0:1)

Branky: 66. Řezníček – 21. Liepa. Rozhodčí: Dorušák – Vodrážka, Melichar. ŽK: 62. Berkovec, 69. Hlavica – 53. Holiš. Diváků: 2 588.

Brno: Berkovec – Hlavica, Štěrba, A. Čermák, Šural – Dav. Jambor (64. Fousek) – Nečas, Blecha (82. Endl), M. Ševčík, Štepanovský (64. Kohoutek) – Jak. Řezníček (C) (90+3. Zavadil).

Táborsko: Zadražil – Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Holiš, Javorek (46. Krch) - Vozihnoj (90. Mrsic), Liepa (68. Svatek), Kosek (78. Šplíchal) – Tijani (78. Mach).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková