Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zácpa na dálnici. Táborsko nedojelo do Chrudimi

 
čtvrtek, 14. dubna 2022, 17:30

Tábor - Středeční duel mezi MFK Chrudim a FC Táborsko se nekonal. Jihočeši to vzali přes Prahu, kde nabírali další hráče, ale dálnice byla ucpaná a zápas byl dopředu odpískán. Táborský klub, jemuž reálně hrozí kontumace, k tomu vydal oficiální prohlášení.

Vedení klubu FC MAS Táborsko lituje, že A tým nestihl dorazit ke středečnímu utkání 23. kola F:NL v Chrudimi. Důvodem byla havárie na dálnici, která uvěznila mužstvo v koloně aut na několik hodin. Nebyla přitom možnost využít jakéhokoliv sjezdu. Autobus zůstal na dálnici uvězněn.

V situaci, kdy bylo zjevné, že Jihočeši včasný příjezd na utkání nestihnou, začal vedoucí mužstva komunikovat s příslušnými činovníky FAČR i domácím týmem, co se přihodilo.

Jak sdělil předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák, autobus s mužstvem vyrazil na cestu do Chrudimi s dostatečným časovým předstihem. Cesta po dálnici byla zvolena kvůli většímu pohodlí, aby se autobus vyhnul silnicím nižších tříd.

Klub také přiznává, že zhruba třetina hráčů kádru je z Prahy, kde měli přistoupit. „Rozhodla vyšší moc, byli jsme ve špatném čase na špatném místě,“ uvedl Ondřej Dvořák.

Zápas by se měl odehrát v náhradním termínu, o osudu utkání však musí rozhodnout příslušné orgány FAČR.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama