Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na úvod jara přišla prohra Táborska ve Vlašimi

 
neděle, 6. března 2022, 21:43

Vlašim - Prohospodařený první poločas, kontaktní penaltový gól před odchodem do poločasových šaten, zlepšený projev pro přestávce a výborný výkon brankáře Martina Janáčka. (Technologická společnost Livesport ho vyhlásila mužem zápasu.) To jsou markanty, které provázely hru A týmu FC MAS Táborsko v prohraném mistrovském utkání F:NL se slávistickými mladíky v dresu Vlašimi 2:1.

Utkání se uskutečnilo ve vlašimské Kollárově ulici. Táborsko prohrálo s Vlašimí po 5 letech. Výhra domácích byla zasloužená, měli více příležitostí a zejména v první půli ve hře dominovali.

Táborsko jakoby pod Blaníkem hledalo novou jarní tvář, zatímco Vlašim hrála rychle a kombinačně. Prosadila se ve 33. minutě po brejku Gninga, který na zadní tyči našel přihrávkou Suchana. Ten dotlačil míč do sítě ve skluzu - 1:0. Za osm minut napřáhl za vápnem slovenský záložník Rigo a brankář Táborska Janáček k pravé tyči nedoplachtil - 2:0.

Když už končil poločas, pronikl do vápna útočník hostí Mach, byl faulován, pískal se pokutový kop, který ostrou ranou proměnil Tijani - 2:1. Ten vstřelil svou pátou branku v sezoně.

Ve druhém dějství už byl obraz dění vyrovnaný, Táborsko bylo více na balonu, hru oživil mladíček Krch, ale ke vstřelení branky to nevedlo. Do šancí se dostali pouze Kosek a Rydval, na druhé straně vlašimské příležitosti bezvadně likvidoval gólman Janáček. Domácí hru dovedně rozkouskovali, proleželi na trávníku a těsnu výhru udrželi.

Táborsko se o první body jara 2022 pokusí v neděli 13. března doma proti Vyškovu. 

FC Sellier & Bellot Vlašim - FC MAS Táborsko 2:1 (2:1)

Branky: 33. Suchan, 41. Rigo – 45. Tijani (pen.). Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Melichar. ŽK: 83. Gning – 17. Šplíchal, 90+5. Tusjak. Diváci: 430.

Vlašim: Vágner – P. Breda, Broukal, Hošek, Icha (69. Zinhasović) – Křišťan (80. Zlatohlávek), Rigo, Suchan (88. Lehoczki), V. Svoboda – Gning (88. Krunert), Jurásek (69. M. Douděra).

Táborsko: Janáček – Tusjak, Rydval, Holiš, Plachý - Šplíchal (56. Vozihnoj), Liepa (85. Svatek), Javorek, Kosek - Tijani, Mach (56. Krch).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama