Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve druhé přípravě porazilo Táborsko Znojmo 4:1

 
čtvrtek, 30. července 2020, 15:22

Tábor – Velmi slušná návštěva diváků na stadionu Kvapilova viděla ve středu vítězství A týmu FC MAS Táborsko nad 1. SC Znojmo 4:1. Až do 66. minuty byl stav vyrovnaný, domácí však v závěrečné pětadvacetiminutovce nasázeli tři góly a zvítězili alespoň výsledkově rozdílem třídy.

V samotné hře Táborsko tak jasně nedominovalo. V sestavě Táborska se objevili testovaní hráči Kadlec, Plachý (mladí sparťani z Vlašimi) a Šplíchal (SK Dynamo), naopak Almeida byl na testech pod Černou věží.

Diváky v úvodu pobavilo neúmyslné spuštění závlahového systému. Utkání nezačalo pro domácí tým šťastně. Ve 12. minutě chyboval po dlouhém pasu hostí brankář Zadražil a míč doskákal do sítě – 0:1. Už za dvě minuty měl „na lopatě“ vyrovnání agilní Šplíchal, ale gólmana přízemní dělovkou nepropálil. Pak se Šplíchal proměnil v šikovného nahrávače a střelec Musiol jeho nabídkou nepohrdl – 1:1. Branku oslavil „dudlíkem“ v puse na znamení toho, že se v minulých dnech stal otcem syna Kryštofa.

V 66. minutě zakončil centr zprava Janošík – 2:1. V 77. minutě technik Vozihnoj adresoval před bránu luxusní „doporučený dopis“ Větrovskému, který šanci proměnil a sympatickým gestem poděkoval za přihrávku – 3:1. Vše završil v poslední minutě rychlík Tolno, který pohlednou brejkovou branku oslavil malým „hýžďovým“ tanečkem – 4:1.

V sobotu 1. srpna čeká na Táborsko těžká práce. Utká se bez účasti diváků v Praze-Strahově s A týmem železné Sparty. Výkop bude v 11.00 hod.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Žádné dítě nepřichází na svět bezbolestně. Tím chci říct, že jedno dítě nám odrostlo, to třetiligové, a už šlo do světa, a to druhé, druholigové, se nám teď rodí. Musíme být trpěliví na náš výkon a na to, co hrajeme. Musíme se neustále zlepšovat. Výsledek 4:1 se také nerodil jednoduše. Jsem rád, že jsme zvítězili před domácími diváky, protože doma v přípravě už moc hrát nebudeme. Ještě proti Dynamu. Viděli jsme tři testované hráče, uvidíme, jak se to vyvine. Kadlec podal velmi dobrý výkon, na Slabém bylo vidět, že dlouho nehrál, a Šplíchal má velký potenciál. Měl tam moc hezkou gólovou přihrávku. Na další soudy je ještě brzy.
Máme v týmu nového trenéra gólmanů Pavla Průšu, který prošel Blšany, Viktorií Plzeň, Příbramí a Dynamem České Budějovice.
A jak se těšíme na sobotu proti Spartě? Pokusíme se udělat co nejpříznivější výsledek. Čeká nás slavná Sparta, bude obrovsky silná na míči, střetneme se s top kvalitou, pro nás to je svátek. Doufám, že neuděláme ostudu.“

FC MAS Táborsko - 1.SC Znojmo FK 4:1 (1:1)

Branky: 17. Musiol, 66. Janošík, 78. Větrovský, 90. Tolno - 12. Okleštěk. Rozhodčí: Makovička - Novotný, Panský. Diváci: 300.

Táborsko: Zadražil (46. Pecháček) – Kadlec, Brabec (67. Navrátil), Dybala (67. Penc), Icha (67. Havrda) – Plachý (67. Vozihnoj), Kučera (67. Boula), Schramhauser (67. Větrovský), Janošík (67. Tolno) – Musiol (67. Vandas), Šplíchal (67. Majka).

Znojmo: Koukal - Zedníček, Vocilka, Krakovčík, Prokeš - Maveritt - Řehola, Moravec, Okleštěk, Poláček - St. Hillaire. Střídali Záleský, Šomšák, Garčic, Fernando, Pohanka a Stevanović.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle