Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zakončilo maltskou misi porážkou s domácí Florianou

 
čtvrtek, 24. ledna 2019, 08:26

Po skončení Tipsport Malta Cupu sehráli Táborští ve středu večer přípravu proti maltskému týmu Floriana FC. Utkání se jim výsledkově opět nepovedlo a tak se loučí s Maltou další porážkou.

V úvodu zápasu se dostalo do šance Táborsko. Po centru Pfeifera se k míči tlačil Pilík, ale k pořádnému zakončení se nedostal. V 6. minutě se Táborsko ujalo vedení. Ngimbi pohotově poslal odražený míč do branky Floriany – 0:1. Dlouhý míč Pfeifera doletěl až k domácímu brankáři, který rychle rozehrál. Táborská obrana si však s rychlým protiútokem poradila. Floriana se v 17. minutě dostala do první šance a hned vyrovnala skóre. První střelu ještě dokázal brankář Kotěra vyrazit, ale na dorážku Agiuse byl krátký – 1:1.

Oba týmy pak předvedly řadu nepřesností v rozehrávce, z čehož získala Floriana vedoucí branku. Centr z pravé strany mířil až na zadní tyč, kde jeden z hráčů Táborska nezachytil jeho náběh. Pro Galvaa nebyl velký problém dostat míč do sítě – 2:1.  Po půl hodině hry musel opustit hřiště zdravotně indisponovaný Březina, kterého nahradil táborský odchovanec Schramhauser. Nebezpečný centr od Pilíka stáhl do své moci brankář Spiteri. V závěru poločasu mohlo být srovnáno. Musiol ale v dobré pozici hlavičkoval do míst, kde stál připravený Spiteri.

Vyrovnání viselo ve vzduchu

Toma, Zavadil a Prošek končí v A-týmu

Na týdenním herním soustředění na Maltě chyběli mezi třiadvaceti nominovanými brankář Michala Toma, obránce Petr Zavadil a záložník Václav Prošek.
Poslední dva zmiňovaní hráči Zavadil s Proškem byli přeřazeni do B-týmu a řeší se jejich budoucnost. Michal Toma dostal placené volno a o jeho budoucnosti se rozhodne po návratu ze zahraničí.

Úvod druhého poločasu začal opět řadou nepřesností a oba týmy se střídaly v držení míče. Hráči Táborska si nevěděli rady, jak se dostat k ohrožení florianské branky. Trenér Mikolanda několikanásobně vystřídal a to se projevilo herním zlepšením. Hlavička Pilíka ovšem skončila na výborně chytajícím brankáři Spiterovi. Další centrovaný míč ze strany Táborska adresáta nenašel a tak do útoku se vrhli hráči Floriany. Ale dál jak před vápno se nedostali. Zárybnického zakončení hlavou, ale skončilo vedle levé tyče branky Floriany.

V závěru utkání se snažilo Táborsko ještě zápas minimálně zremizovat. Míč se dostal na levou stranu hřiště k Frýdkovi, ale ten byl rychle odzbrojen a nenašel tak místo, jak by vystřelil přes dobře postaveného obránce. To v poslední minutě zápasu se už Frýdek dostal k zakončení. Jeho ránu k tyčce jen tak tak vyškrábl brankář Akapan. V nastaveném čase se utkání dohrálo a rozhodčí Agius ho za stavu 2:1 pro Florianu ukončil. S Maltou se Jihočeši loučí s bilancí 3 prohry a skóre 2:7.

Další utkání sehraje Táborsko v sobotu 2. 2. proti 1.FK Příbram. Čas a místo utkání ještě upřesníme v nejbližší době.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „První poločas jsme nedokázali běhat tak, jak jsme měli. Naopak jsme běhali úplně zbytečně. Zaslouženě jsme se dostali do vedení Martinem 1:0. Pak jsme si při vyrovnávací brance Floriany nepohlídali zadní tyč a při druhé brance jsme si nepohlídali nabíhajícího hráče. V druhém poločase jsem byl velmi spokojen. O poločase jsme si v kabině něco řekli. Kluci to začali dodržovat a i přesto, že jsme čtyři důležité hráče nechali odpočívat, ať už z důvodu zranění nebo pokopání, se Floriana ve druhém poločase nedostala na dostřel naší branky. Měli jsme tři tutové šance, které jsme nedokázali proměnit. Brankář dvě šance zázračně vytáhnul a jedna šla těsně vedle tyče. Fotbal druhého poločasu snášel kritiku kompletně se vším. První poločas se mi nelíbil, přestože jsme konečně vstřelili jako první úvodní branku a neinkasovali brzy. Ty dvě laciné branky nás stály jednoznačně vítězství. V druhém poločase jsme si vítězství zasloužili a kluci to perfektně odpracovali. Zápasy jsou už těžší a těžší. Hráči plní čím dál tím lépe to, co po nich chceme. A tohle je správná cesta. Máme měsíc a půl do začátku jarní části F:NL. Po čtrnácti dnech máme za sebou sedm přípravných utkání. To je obrovská porce zápasů na dvacetičlenný kádr, kdy tu máme spousty mladých hráčů i hráčů na zkoušce, takže je to velice náročné. Vykrystalizovala se nám již sestava na čtyřech postech. Budeme shánět hráče dál, abychom tým dovedli k dokonalosti a abychom udrželi Táborsko ve druhé lize.“

Floriana FC – FC MAS Táborsko 2:1 (2:1)

Branky: 17.Agius, 24.Galvao - 6.Ngimbi. Rozhodčí: Agius – Scerri, Stankovic.

Floriana: Spiteri – Ruiz, Borg, Varela, Paiber, Pisani, Galvao, Arias, Oyama, Herrera, Agius. Náhradníci: Akapan, Galesic, Sciberras, Cini, Cesani, Stensen, Vella.

Táborsko: Kotěra – Navrátil, Ngimbi, Zárybnický, Březina (30. Schramhauser), Pilík (55. Traoré), Kodad, Musiol (62. Rondič), Pfeifer (55. Vozihnoj), Berešík (70. Frýdek), Čermák (86. Kopřiva).

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková