Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko poprvé v historii prohrálo s Ústím

 
sobota, 20. října 2018, 11:51

Další ligové utkání Táborska skončilo na půdě Ústí nad Labem prohrou. Domácí již po dvaceti minutách vedli 3:0 a zcela ovládli hřiště i po zbytek zápasu. Na první historickou výhru nad Táborskem čekali třináct vzájemných duelů.

Severočeši Ústí vlétli do zápasu velkým tlakem. Hned v první minutě Krátký předal míč do velkého vápna Danielu Richterovi, který ve třicáté sekundě z pravé strany střelou ke vzdálenější tyči minul branku. Domácí pokračovali v útočném snažení. Miskovič z rohu centroval do velkého vápna, z nebezpečného závaru vytěžili domácí jen další rohový kop.

V 10. minutě se už Ústí podařilo vstřelit gól. Matějka využil centr Krátkého, který vybojoval téměř ztracený míč u postranní čáry, a poslal z velkého vápna domácí do vedení – 1:0. Táborsko se dostalo k první příležitosti až v šestnácté minutě, ale Ndiaye Lindrovu branku vysoko přestřelil.

V 18. minutě domácí opět vstřelili branku. Richter z pravé strany adresoval míč Matějkovi, který se zblízka nemýlil – 2:0. Další branka přišla hned ve 20. minutě. Procházka se uvolnil po levé straně, pokračoval dále směrem k bráně a své sólo zakončil přesně mířenou střelou za záda Tomy – 3:0.

Domácí v tempu utkání nepolevili a vytvářeli si další a další šance. Těsně před koncem poločasu se Richter předal na hranici pokutového území míč Miskovičovi, proti jehož pokusu se blýskl dobrým zákrokem Toma. 

Zahazovali, co se dalo

Druhý poločas byl opět v režii domácí Army. Hráči Táborska nevěděli, kde jim hlava stojí. Z brejku nejprve neuspěl a odmítl dokonat hattrick Matějka, následně nastřelil tyč Richter. Neujala se ani dorážka Miskoviče. Táborsko se vydalo na útočnou polovinu jen ojediněle, ale nic kloudného nevymyslelo.

Ndiaye s Kučerou své příležitosti zahodili přestřelením branky. Nejdříve Matějka a následně i Krátký běželi sami na Tomovu branku, ale naštěstí pro Táborsko jejich pokusy skončily mimo branku.

Branka sice ve druhém poločase nepadla, ale Arma díky své aktivitě z prvního poločasu slavila výhru 3:0 a Táborsko po ostudném výkonu odcházelo ze hřiště velmi zamyšlené nad dalším osudem.

Táborsko se v dalším kole představí na domácí půdě v neděli 28. října proti 1.SC Znojmo. Výkop utkání je stanoven na 14:30. Utkání se odehraje v duchu oslav 100 let založení republiky.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Výbuch! Dnešní utkání jsme vůbec nezvládli. To, na co jsme se celý týden připravovali, jsme vůbec neplnili. Propadali jsme v defenzivě, v osobních soubojích. Věděli jsme, že domácí mají silnou pravou stranu, po které vedli drtivou většinu akcí. Nezachytávali jsme jejich hráče, kteří si odskakovali, šli do náběhu. Nepokrývali jsme je ve vápně. První dva góly jsme dostali z malého vápna, kde zakončoval úplně osamocený hráč. Věci, které jsou pro mě nepochopitelné, ale bohužel jsme takový zápas sehráli a víceméně mohl být výsledek pro nás ještě krutější.“

FK Ústí nad Labem – FC MAS Táborsko 3:0 (3:0)

Branky: 10. a 18. Matějka, 20. Procházka. Rozhodčí: Zelinka – Myška, Hock. ŽK: 2:3 (41. D.Richter, 43. Miskovič – 45. Hasil, 64. Březina, 88. Šandera). Diváci: 1 066.

Ústí: Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Leibl (86. Nágl) – J. Peterka (C) – Krátký, D. Richter, Miskovič (75. M. Bílek), D. Procházka – Matějka (78. Drame).  Trenér Aleš Křeček.

Táborsko: Toma – Šandera, Navrátil (C), Zárybnický, Hasil – M. Kučera, Březina, Ch. Frýdek (46. Pfeifer) – Ndiaye, Musiol (66. Vandas), P. Pilík.  Trenér Kamil Tobiáš.

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT