Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko potrápilo exligovou Jihlavu, na body ale nedosáhlo

 
sobota, 11. srpna 2018, 12:13

Ve třetím kole vyrazili Táborští do nedaleké Jihlavy, kde je hostil tým FC Vysočina Jihlava. Pojďme se společně ohlédnout za průběhem zápasu.

Domácí zápas začali aktivněji. Hned v 9. minutě měl velkou příležitost Klíma, ale Toma si v souboji jeden na jednoho poradil a balon za svá záda nepustil. Ve 20. minutě Jakub Fulnek poslal z levé strany centr do vápna, kam si naběhl Klobása a hlavou překonal bezmocného Tomu – 1:0.

O pár minut později Zoubele poslal z levé strany centr do vápna, k hlavičce se už chystal Klobása, ale na poslední chvíli míč odvrátil Ngimbi. Odražený míč se dostal k Urblíkovi, jehož štiplavou ránu stihl Toma vyrazit.

Ve 37.minutě přišlo vyrovnání. Pilík dostal na malém vápně míč a nedal Vejmolovi šanci nijak zasáhnout a bylo srovnáno – 1:1. Domácí byli do konce poločasu aktivnější, ale branky jsme již žádné neviděli.

Druhý poločas začal sérií rohových kopů pro domácí. Říká se do třetice všeho nejlepšího. Po rozehrávce třetího rohu v řadě, se domácí ujali vedení. Z levé strany rozehrál rohový kop Urblík, našel na vzdálenější tyči Tlustého, který nekompromisně hlavou poslal míč podruhé za Tomova záda – 2:1.

Od 60. minuty se Táborským podařilo usadit na útočné polovině hřiště, ale k přímému ohrožení Vejmoly to nevedlo. Pilík rozehrál standardní situaci poblíž velkého vápna. Už to vypadalo na přetažený centr, ale Táborsko míč udrželo ve hře a k zakončení se dostal Jakub Navrátil. Vejmola nakonec zasahovat nemusel. V 72. minutě vypálil z 25 metrů Pfeifer. Jeho dělovka skončila jen na tyči a Ndiyae si neporadil s dorážkou, která šla těsně vedle Vejmolovy branky. Za pár minut se dral do zakončení Frýdek, ale obrana domácích byla připravena.

V nastaveném čase přišel centr z levé strany a málem nadělal domácím velké problémy. Naštěstí pro ně míč proletěl jen pokutovým územím. V závěru utkání Jihlava takticky střídala a Vejmola zdržoval. Za zdržování dostal od rozhodčího Ginzela v 94. minutě oprávněně žlutou kartu. Po odkopu od jeho branky rozhodčí pískl konec zápasu a tak všechny body zůstaly na domácí půdě v Jihlavě a Táborsko odjíždělo s prázdnou domů.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Věděli jsme, že jedeme na hřiště týmu, který je dle mého názoru adeptem zpět na postup do první ligy. Třičtvrtě kádru jim zůstal stejný jako měli v první lize. Připravovali jsme na to, že to tady bude hrozně těžké a musíme hrát disciplinovaně. Udělali jsme dvě chyby, které soupeř potrestal. Nám se podařila vstřelit jen jedna branka, a proto Jihlava vyhrála. Myslím si, že štěstí dnes stálo více na domácí straně. A proto si neodvážíme ani bod.“

Táborsko se v 5. kole F: NL střetne doma v neděli 19. srpna od 17:00 s  FC Sellier&Bellot Vlašim. Již v úterý 14. srpna (17) zajíždí k utkání 1. kola Mol Cupu do Klatov.

FC Vysočina Jihlava - FC MAS Táborsko 2:1 (1:1)

Branky: 20. Klobása, 49. Tlustý – 37. P. Pilík. Rozhodčí: Ginzel – Šimáček, Vodrážka. ŽK: 1:1 (90+4. Vejmola – 89. Navrátil). Diváci: 1483.

Jihlava: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin (90+1. Vedral) – Fulnek, Urblík (73. Machuča), Zoubele – Klobása (50. Javůrek), Jiří Klíma.

Táborsko: Toma – Klusák, Navrátil, Ngimbi, Šandera (87. Berešík) – M. Kučera – Pfeifer, P. Pilík, Ch. Frýdek, Musiol (69. Ndiaye) – Vandas.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková