Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko podlehlo v přípravě Teplicím

 
čtvrtek, 21. června 2018, 09:44

Prvoligové Teplice si do Písku, kde absolvují soustředění, pozvaly druholigové Táborsko. Po celý zápas na hřišti dominovali Tepličtí, a i když se Táborští dostali do slibných akcí, síť mužstva z nejvyšší české soutěže rozvlnit nedokázali. To Severočechům to mířilo podstatně lépe a díky brankám Marka Červenky, Michala Jeřábka a Daniela Trubače vyhráli pohodlně 3:0.

Úvodní výkop utkání měl na kopačce Zbyněk Musiol. V 5.minutě Matej Mrsič ztratil na polovině hřiště míč, kterého se ujali Tepličtí a po jednoduchých přihrávkách zakončoval Červenka do prázdné Tomovy branky. Hned v 7.minutě chtěl střelou z první ohrozit Zbyněk Musiol brankáře Grigara, ale vysoko přestřelil.

V následujících minutách se spíše hrálo uprostřed hřiště a šance končily na hranici velkého vápna. V 17.minutě Tomáš Valenta nebezpečně centroval míč do vápna Teplic avšak míč nikoho v červenočerném dresu nenašel. Ve 20.minutě byl na půlící čáře po tvrdém zákroku teplického hráče ošetřován Matej Mrsič, po ošetření ale pokračoval zatím ve hře. Běžela 23.minuta a Tomáš Valenta centroval na Pavla Vandase, který po zpracování vystřelil avšak jeho pokus brankář Grigar vyrazil na roh. V 30.minutě opustil hřiště otřesený Matej Mrsič. Po nezajímavé mezihře Tepličtí vybojovali roh, z něhož vytěžili v 35.minutě vedení 2:0 zásluhou Krále. V 39.minutě zpoza vápna vystřelil Tomáš Valenta, avšak střela opět nenašla cíl. Zbytek poločasu už Tepličtí odehráli takticky na polovině hřiště.

Do druhé půle poslal Kamil Tobiáš druhou jedenáctku, také Teplice také vystřídali kompletní sestavu z prvního poločasu. Ze začátku druhé půle se opět hrálo spíše ve středu hřiště bez výraznějších šancí na obou stranách. To změnila ovšem 53.minuta, kdy po nepřesné rozehrávce Táborských hráčů zvýšil Trubač již na 3:0.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou ale bez výraznějších šancí. V 79.minutě Martin Ngimbi prošel sám až na polovinu hostí, přihrál volnému Labanovskisovi, avšak jeho centr do vápna chytil brankář Diviš. V 81.minutě po sérii rychlých přihrávek zakončoval Zdeněk Linhart - opět bohužel mimo tři tyče. Zápasové tempo začalo pomalu opadat. Na hráčích je poznat, že se přípravné utkání chýlí ke svému konci. Rozhodčí nenastavil žádný čas navíc a tak utkání skončilo výhrou Teplic 3:0.

Táborsko se v dalším přípravném utkání ve středu 27.6 od 17:00 představí na domácí půdě v Kvapilově ulici proti nováčkovi nejvyšší soutěže 1.FK Příbram.


FK Teplice – FC MAS Táborsko 3:0 (2:0)

Branky: 5. Červenka, 33. Jeřábek, 55. Trubač. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Matyš. Diváků: 100.

FK Teplice: 1. poločas: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Král, Šimeček - Kučera, Ljevaković - Rezek, Hora, Luts - Červenka.
2. poločas: Diviš - Kodad, Hošek, Čmovš, Dressler - Soungole, Kodeš - Diaz, Trubač, Žitný - Šup.

FCT: 1.poločas: Toma – Navrátil, Hasil, Zárybnický, Kučera, Valenta, Musiol, Vandas, Pfeifer, Šandera, Mrsič.
2.poločas: Zadražil - Klusák, Ngimbi, Zavadil, Kadar (66. Tureček), Labanovskis, Mysliveček, Benešík, Vozihnoj, Kopřiva, Rahibič (66. Linhart).

Napsal(a) FC MAS Táborsko | Foto Jan Škrle, Karolina Kabíčková (video)