Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko touží po první výhře venku

 
sobota, 4. listopadu 2017, 12:10

V neděli 5. listopadu od 10:15 hodin se A tým FC MAS Táborsko představí v rámci 14. kola FNL v Praze v Seifertově ulici. Soupeřem bude červenobíle pruhovaná Viktorka Žižkov, která má v tabulce jen o bod více a okupuje 11. příčku. Pokud Táborsko zvítězí, byla by to první vítězství venku, a také by to znamenalo předskočení nedělního soupeře.

Táborsko poslední tři utkání neprohrálo a chce v tom pokračovat. Trenér Roman Nádvorník, ale uznává sílu soupeře. „Postavení Viktorky v tabulce neodpovídá její kvalitě. Měla by být výše. Řešila to výměnou trenéra. Viktorka má ve svém středu velmi dobré hráče, kteří mají zkušenosti i s první ligou,“ uvedl Roman Nádvorník. „Naší cílem je v Praze bodovat. Budeme hrát zodpovědně jako doma proti Třinci a Budějovicím. Chceme soupeře zaskočit naší disciplinovaností a agresivitou a co musíme zlepšit, je produktivita, která nám v minulých zápasech sebrala spoustu bodů,“ uvedl trenér FCT.

Ten má na Žižkov pěkné vzpomínky, protože ho před lety vedl v první lize. „Zápas má pro mě specifický náboj. Teď tam přijíždím jako trenér Táborska s plánem zvítězit. Máme z venku čtyři remízy, takže už to musíme zlomit,“ doufá trenér Jihočechů.

V minulé sezoně se ze vzájemných duelů zrodily dvě remízy. Nedělní střetnutí budou řídit rozhodčí: Vojkovský – Ratajová, Šimáček.

Táborsko má dva reprezentanty do 20 let a chystá mezinárodní zápas

V reprezentačních mládežnických nominacích, které FAČR zveřejnila 31. října, se v kategorii do 20 let objevila dvě jména fotbalistů FC MAS Táborsko: Filip Blecha (na snímku) a Daniel Souček. Jakuba Kopřivu zařadil trenér Karel Krejčí mezi náhradníky. Tým se sejde v Praze ve středu 8. listopadu a odjede do Švýcarska. V pondělí 13. listopadu je v Brühlu na programu utkání Švýcarsko U20 – ČR U20.

Na mládežnický mezistátní zápas se chystá i stadion FC MAS Táborsko v táborské Kvapilově ulici. Ve čtvrtek 9. listopadu se tu uskuteční duel ČR U16 – Německo U16. Start utkání bude ve 13.30 hod. a vstupné činí jen 30 Kč. Svěřenci trenéra Václava Kotala si zápas proti stejnému soupeři zopakují v sobotu ve Vlašimi.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle