Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Michal Toma: Už bylo potřeba klukům pomoct

 
úterý, 29. srpna 2017, 23:24

Možná to pro něho nebyl úplně nejsložitější zápas, ale brankář FC MAS Táborsko Michal Toma v utkání s Frýdkem-Místkem (3:0) udržel důležitou nulu a byl za čisté konto hodně rád. Stejně jako za vítězství.

Zrovna jsem si říkal, že Michal Toma nemá v aktuálním ročníku vychytanou nulu. Takže konečně přišla…
To je pravda. Už jsem to dotáhl na dva góly na zápas… Už bylo potřeba klukům pomoct, něco chytit a čisté konto udržet.

Možná by někdo řekl, že jste neměl proti Frýdku moc práce. Souhlasíte?
Práce nebylo moc, ale i takový zápas se počítá. Dá se vyrobit jakákoliv chyba třeba při malé domů. Podívejte se, jaký gól dostal Agajev z Mladé Boleslavi. Člověk musí být pořád soustředěný, aby třeba ze slabé střely nedostal hloupý gól. Je třeba se stále koncentrovat.

Úlohu jste splnil, tým jste podržel, když bylo potřeba, situaci jste uklidnil.
Vůbec jsem nečekal, že zápas bude mít takový průběh. Myslel jsem, že to bude více bojovné. Frýdek sice nehrál špatně, ale vlastně se nedostal k pořádné střele na bránu. De facto jsem neměl žádný těžký zákrok. Kluci všechno zblokovali, v obraně hráli super. To mi hodně pomohlo. Taky už jsme měli konečně štěstí, že se balony neodrážely k soupeři. Nedostali jsme nějaký hloupý gól po odraženém míči.

Nebyla mezi hráči Táborska nervozita. Přece jen, už se muselo vyhrát…
To víte, že byla. Báli jsme se toho. Navíc to byl televizní zápas. To také přidalo na nervozitě. Ale zvládli jsme to, diváci nám fandili, přišlo jich opět přes tisíc. Jakmile vstoupíte na hřiště, soustředíte se jen na výkon a nervozita je pryč.

V kabině po výhře zavládla lehká euforie?
Určitě. Na vítězství jsme čekali hrozně dlouho. Měli jsme k němu blízko v Sokolově i v Opavě, kdybychom tam dotáhli jeden brejk. Už tam jsme mohli slavit. Teď to z nás trochu spadlo. Věřím, že teď přijde jen to lepší.

Takže je to výzva – zopakovat nulu ve Vítkovicích.
Kéž byste měl pravdu. Moc bych si to přál. Snad jsem už konečně našel správný dres. Růžový dres jsem měl v sezoně na sobě poprvé, nedostal jsem gól, tak uvidíme, jestli ho ve Vítkovicích budu mít a přinese znovu štěstí.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle