Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SOUTĚŽ: Dynamo po dvou výhrách venku přivítá hradecké Votroky

 
pátek, 18. srpna 2017, 16:20

Dvě venkovní výhry ve Vlašimi (2:0) a Varnsdorfu (3:2) vynesly budějcké Dynama na druhou příčku Fortuna národní ligy. Na Střeleckém ostrově se v neděli odpoledne představí exligový FC Hradec Králové.

Nedělní duel nebude jen soubojem dvou klubů, které vyznávají černobílé barvy, ale případný zisk tří bodů může jednoho či druhého vynést na špici tabulky. Východočeši by se rádi vrátili mezi prvoligovou smetánku. „Máme odhodlání si zase za rok zahrát první ligu, uděláme pro to všechno!“ prohlásil kapitán a brankář Radim Ottmar na předsezonní tiskovce.

V létě přestoupil na východ Čech budějovický Jiří Funda, který si v prvním střetnutí s Táborskem (1:1) přivodil svalové zranění a v dalších zápasech si nezahrál. Hradec se za domácí ztrátu revanšoval ve Znojmě (3:1) a v sousedském derby si poradil před návštěvou 2 500 diváků s Pardubicemi 2:1.

Dlouho se v sestavě Ottmar – M. Černý, Bederka (66. Žondra), Plašil, Shejbal – Jirsák, Schwarz – Martan, Zorvan, Vlkanova (65. Krátký) – Pázler (82. Čech) nemohl prosadit. Až pardubický zadák Piroch zahrál v brance rukou, byl vyloučen a Pázler vyrovnal z penalty. Oslabené hosty dorazil po rohu Schwarz. Hradec mohl několikrát vedení pojistit, ale nakonec se musel do posledních minut třást o hubené vítězství.  Podle slov trenéra Karla Havlíčka to byl letos jednoznačně nejslabší výkon Hradeckých.

Ještě trochu zabrouzdáme do historie. Poprvé se nedělní soupeři utkali o body v mistrovské soutěži v sezoně 1934/35. V nově utvořené Divizi českého venkova (druhá nejvyšší soutěž) skončilo jejich první vzájemné utkání v jihočeské metropoli na hřišti u plynárny remízou 2:2 (38. Kutěna, 61. Kolář – 63. Nezbeda, 76. Sůra). Budějovičtí si tehdy vybrali kopec smůly - neudrželi dvougólový náskok, neproměnili penaltu a ztracený bod jim citelně scházel v konečném účtování, kdy skončili druzí za Náchodem.

Hradec během své historie vystupoval pod řadou názvů, založen byl jako SK v roce 1905, nejdéle se jmenoval Spartak. V roce 1960 šokoval vítězstvím v první lize a v Poháru mistrů došel do čtvrtfinále, kde byla nad síly Votroků slavná FC Barcelona.

Na nedělní šlágr s výkopem v 17 hodin nominovala komise rozhodčí trio Dubravský – Dresler, Lakomý. Zajímavostí je, že ve stejný den proti sobě narazí i juniorské celky obou klubů (12).

SOUTĚŽ O LÍSTKY

Díky soutěži s Jihočeským fotbalem můžete vyhrát 20 vstupenek, které si mezi sebe rozdělí 10 čtenářů! Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotní 20. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování, které zveřejníme v článku. Lístky si mohou výherci vyzvednout na informačním centru u hlavní brány (ul. Emila Pittera) stadionu Střeleckého ostrova dvě hodiny před začátkem zápasu a musí se prokázat občanským průkazem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Soutěž skončila.

Elvis Mashike přišel z klubu Loko Vltavín. Správně byla odpověď A.

Výherci: Jiří Winter, Jan Kubal, Radek Treml, Tomáš Hromada, Pavel Kulveit, Jakub Kopecký, Dominik Vitouš, Radim Horelica, Radek Kůrka, Dušan Laszák.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle