Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankář Adam Zadražil je v nominaci reprezentace U18

 
pondělí, 7. srpna 2017, 18:27

Premiérové pozvánky do reprezentace do osmnácti let se dočkal odchovanec FC MAS Táborsko Adam Zadražil. O svoje pocity z pozvánky do reprezentace a také z premiérové přípravy mezi muži se podělil prostřednictvím tohoto rozhovoru s Romanem Dudou, paradoxně jeho bývalým trenérem z dorostu.

Máš za sebou první kompletní přípravu s druholigovým týmem Táborska, jak jsi celé období prožíval?
Celé období bylo náročné, ale tak to má v přípravě být. Sešli jsme se tady skvělá parta, to je super! Určitě mi příprava s muži dala více než příprava s mládeží. Celé přípravné období jsem si užil a byl nesmírně rád za to, že jsem dostal tu možnost to celé s týmem absolvovat.

V čem vidíš největší rozdíl mezi dospělou a dorosteneckou kategorií?
Je to úplně jiné! Větší rychlost, tvrdost a určitě celková kvalita. Dále například zázemí a věci, které se týkají fungování týmu, jsou prokazatelně na vyšší úrovni.

Jak se ti zamlouvá spolupráce s trenérem Nádvorníkem a trenérem brankářů Pižanowským?
Od obou se mi dostává neskutečné podpory a rad, kterých si nesmírně cením a snažím se je všechny zužitkovat, co to dá.

Naznačil ti už trenér, jaká bude tvá role v týmu?
Trenér Nádvorník mi oznámil, že budu fungovat jako dvojka v A týmu a krýt záda Michalovi Tomovi. Ale zároveň, abych se gólmansky zlepšoval, budu chodit na zápasy s mládeží.

Jak moc ti pomáhá, že trénuješ právě s Michalem Tomou, brankářskou stálicí v dresu FCT?
Trénovat s Michalem je pro mě veliká čest. Neustále se od něj v tréninku učím nové věci, které mě posouvají dál! Michal se ke mně chová skvěle, za což jsem moc rád.

Dobré výkony v přípravě a také v minulé sezoně ti vynesly premiérovou pozvánku do reprezentace U18. Jaké máš od toho očekávání?
Jsem hodně nervózní a plný očekávání. Ještě uvidím, jak vše bude probíhat. Ale to, že se těším, popřít rozhodně nemohu. (smích)

Máte jako tým stanovené cíle co se týče umístění v tabulce? Případně máš ty osobně nějaké plány do nadcházející sezóny?
Do sezóny jsme nastoupili s hodně omlazeným kádrem, to v ostatních týmech vyvolalo dojmy, že se budeme pohybovat někde na spodku tabulky. Ale já si myslím, že už teď máme na to být v horní části tabulky, což jsme ukázali i v prvních zápasech kdy jsme dokázali bodovat s těžkými soupeři. Mé cíle jsou stejné jako cíle ostatních kluků, být co nejvýše v tabulce a v mém případě pomoci týmu vzadu tím, že nebudeme moc inkasovat.

V sobotu jste odehráli první zápas na novém stadionu v Kvapilově ulici, jak jste to jako tým prožívali?
Zápas na novém stadionu byl dost náročný. Mohla za to podle mě trochu nervozita. Zbytečně jsme pustili soupeře do vedení. Ale díky fanouškům a naší bojovnosti jsme dokázali alespoň vyrovnat a uhrát tak bod. Přál bych si, aby i nadále chodilo na domácí zápasy tolik fanoušků, protože jsou pro nás jako další hráč na hřišti a moc nám pomáhá jejich přítomnost.

Napsal(a) FC MAS Táborsko | Foto Jan Škrle