Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavojáci porazili v první přípravě Vimperk

 
pondělí, 17. července 2017, 23:20

Nebe a dudy. Tak by se dal nazvat výkon krumlovských slavojáků v prvním letním přípravném zápase hraném v Kájově z pohledu poločasů.

Bez Trnky, Mravce, Persána, Cardy, Babky a Strapka  předváděli v první půli domácí borci technickou hru s řadou pohledných akcí, když postupně sázeli branky do vimperské sítě Tůma, dvakrát Beránek a Wagner z penalty za sražení z chutí hrajícího Beránka. Docela solidní výkon na to, že se jednalo o první zápas, pokazil před odchodem do šaten vimperský Michal Šíp po hrubce domácího brankáře Votýpky.

Domácí trenéři poslali do druhé půle další hráče a vypadalo to, že Slavoj bude pokračovat ve stejném stylu. To potvrdil po centru Nováka hlavou opět Beránek a bylo 5:1. Tato branka naopak nakopla sympaticky hrající hosty ze Šumavy, kteří vyrovnali hru. Domácí se předháněli v nepřesnostech, ztráceli jednoduché míče, přihrávky směřovaly buď na kopačky hostů, nebo do země nikoho a o střelbě a podržení balonu ani nemluvě. Po Svobodově ztrátě míče na polovině hřiště a následujícím zaváhání domácího gólmana vimperský Samohejl zkorigoval zaslouženě na konečných 5:2.   

FK Slavoj Č. Krumlov - Šumavan Vimperk 5:2 (4:1)

Góly: Beránek 3, Tůma, Wagner (pen.) -  Michal Šíp, Samohejl. Rozhodčí: Albert - Písek, Ovčáček.

Slavoj: Votýpka - Švec, Kabele, Dudák, Svoboda - Wágner, Novák, Tůma, Sekyra - Beránek, Klivanda. Střídali Neckář, Peroutka, Hofmann.

V pátek 21. července od 18 hod. přijede na krumlovský trávník prověřit slavojáky juniorka Dynama Č. Budějovice pod vedením exligisty Romana Lengyela a zkušeného Jiřího Vlčka.

Napsal(a) Zdeněk Šváb/Slavoj ČK | Foto Jan Škrle