Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Venkovní mizérii Katovičtí neprolomili. Na umělce v Hořovicích selhali v koncovce

 
sobota, 28. října 2023, 21:29

Hořovice – Fotbalisté Katovic nevyužili v Hořovicích ani ty největší šance. Domácí byli produktivnější, skórovali po dvou standardkách a brali všechny tři body. Výkon Vašicových svěřenců byl příslibem do závěrečných zápasů podzimu.

Výsledkově se Katovickým zápas nepovedl, trenér Luboš Vašica nicméně své svěřence překvapivě pochválil. „Musím hráče do jednoho pochválit, protože jsme byli lepším týmem. Vypracovali jsme si nespočet brankových příležitostí, bohužel ale na nás v poslední době leží deka a góly nedáváme,“ byl kouč ke svým hráčům navzdory porážce vstřícný.

Katovice podle Vašicových slov podaly ještě lepší výkon než v minulém vítězném utkání nad Doubravkou. Neúspěch si vysvětluje i tím, že se od jeho mužstva odvrátilo štěstí. „Několikrát se balón odkutálel z brankové čáry, v jiných případech jsme trefili brankáře,“ říká katovický trenér.

Hořovice si pomohly standardními situacemi. Jedna taková se domácím naskytla ve 12. minutě. Mareš nacentroval do vápna a Lukáš Puchmertl dal zblízka hlavou vedoucí gól Hořovic. Ve druhém poločase pak Jiří Mareš z trestného kopu krásně obstřelil zeď a v 69. minutě poslal domácí do dvougólového vedení.

Jihočechům neúnavně povzbuzovaným skupinkou fanoušků nebylo přáno ani jednou. „Našemu výkonu nechybělo nasazení, bojovnost ani fotbalovost. Hodně jsme stříleli, ale měli jsme smůlu. Kdybychom proměnili aspoň čtvrtinu našich šancí, museli jsme se vracet se třemi body,“ říká Luboš Vašica.

Domácím mohlo hrát do karet i to, že druhý domácí zápas po sobě odehráli na hřišti s umělým povrchem, na který nejsou hostující týmy zvyklé.

Příští týden přivítají Katovice doma Aritmu a trenér si přeje, aby jeho mužstvo zopakovalo výkon z Hořovic. Věří, že se na ně usměje štěstí a v domácím prostředí uspějí. Katovičtí by rovněž potřebovali, aby se jim vyprázdnila marodka, neboť do Hořovic cestovali jen s jedním náhradníkem do pole. Ten se navíc musel zapojit neplánovaně do hry už v prvním poločase po zranění Chylíka.

SK Hořovice – SK Otava Katovice 2:0 (1:0)

Góly: 12. Puchmertl, 69. Mareš.
Rozhodčí: Říha – Pena, Schveinert.
ŽK: 1:1 (Smetana – Michal Kynkor).
Diváků: 130.      

Katovice: Provazník – Sigmund, Janoch, Michal Kynkor, Chylík (32. Cibulka) – Kahuj, Martin Kynkor, Hnídek, D. Bálek, L. Bálek – Kostka. Trenér Vašica. 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama