Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichohradečtí s okleštěnou sestavou v Plzni bojovali, na body to ale nestačilo

 
sobota, 21. října 2023, 20:18

Plzeň – Jindřichohradečtí fotbalisté odehráli na hřišti favorizovaného Petřínu Plzeň solidní partii, domácí se ale nakonec prosadili a vyhráli 4:2. Rozhodly dva Provodovy góly v závěru obou poločasů.

Hradecký trenér Roman Lukáč měl před odjezdem do Plzně starosti se skládáním kádru. Základní jedenáctku se mu nakonec podařilo dát dohromady, na střídání už mu ale moc variant nezbylo.  Ani v Plzni ještě nemohl nastoupit krajní obránce Rezek a v zahajovací sestavě ho tentokrát nahradil Filip Waník, který se na kraj obrany posunul ze záložní řady.

Nováček od Vajgaru začal dobře a ve 33. minutě se mu naskytla velká šance jít do vedení. Rozhodčí Pachtová nařídila proti domácímu týmu penaltu, kterou Martin Janák proměnil a hosté šli do vedení 0:1.

Jindřichohradecké ale mrzel moment z poslední minuty prvního poločasu, kdy inkasovali gól do šatny z kopačky Michala Provoda, a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1. Věšet hlavy ale Jindřichohradečtí nemuseli, protože prvních pětačtyřicet minut byli Petřínu více než vyrovnaným soupeřem.

Vyrovnaná partie dlouho pokračovala i ve druhém poločase v 77. minutě se ale domácímu mužstvu podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů. Nejprve dal v 66. minutě Jan Treml gól na 2:1 a třináct minut před koncem zvýšil na 3:1 Lukáš Nový.

Jindřichohradečtí ale nerezignovali a zápas znovu zdramatizovali. V 83. minutě dal Jakub Jaroš kontaktní branku na 3:2. Jihočeši se snažili o vyrovnání, dvě minuty před koncem ale Michal Provod gólem na 4:2 definitivně rozhodl, že tři body zůstanou v Plzni.

„Zápas jsme nicméně odehráli se ctí. Domácímu mužstvu jsme byli vyrovnaným soupeřem a Petřín jsme trápili po celých devadesát minut. Kdybychom měli víc štěstí a nedostali jsme laciné góly, mohli jsme si klidně bod přivézt,“ zhodnotil utkání Lukáč. Podle něho bude nyní důležité, aby se dal tým zdravotně dohromady a dobře se připravil na příští zápas doma proti béčku Domažlic.

SK Petřín Plzeň – FK Jindřichův Hradec 1910 4:2 (1:1)

Góly: 45. a 88. Provod, 66. Treml, 77. Lukáš – 33. Janák (pen.), 83. Jaroš.
Rozhodčí: Pachtová – Hányš, Makovec.
ŽK: 3:1 (Mudra, Lisý, Provod – Waník).
Diváků: 130.

J. Hradec: Cettl – Waník, Licehamr, Rejthar, Hauser – Praveček, Jaroš, M. Mischnik, R. Mischnik (89. Cypra), Janák – Votava (82. Wölfl). Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama