Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V prvním divizním derby sezóny zvítezil Jindřichův Hradec nad Soběslaví

 
neděle, 20. srpna 2023, 22:21

Jindřichův Hradec – První jihočeské derby v sezoně nabídlo třetí kolo divize. U Vajgaru se střetly týmy J. Hradce a Soběslavi. Domácí povzbudila poslední výhra na hřišti Tachova a do derby se Soběslaví mohli jít s optimismem. Soběslav v předchozím kole zaváhala doma s Hořovicemi, chuť si ale spravila po středeční pohárové výhře nad Pískem.

Vloni druhý nejlepší tým divize cestoval do Jindřichova Hradce bez svého trenéra Radka Hajiče, který je v těchto dnech na dovolené v zahraničí, proti domácímu nováčkovi soutěže byla přesto Soběslav favoritem.

Jenže právě středeční duel s Pískem vzal favorizovaným hostům hodně sil a Jindřichův Hradec toho využil. Ve vcelku vyrovnaném prvním poločase působili domácí o něco živějším dojmem a dokázali také vstřelit branku. O tu se postaral ve 20. minutě krásnou střelou do šibenice z trestného kopu kapitán Filip Votava.

Po přestávce se Soběslav snažila o vyrovnání, hostujícím hráčům však scházelo víc energie a proti zkonsolidované obraně Jindřichova Hradce se prosazovali jen stěží. Do několika slibných situací se Soběslavští přesto dostali, finální fáze ale tentokrát nebyla jejich silnou stránkou.

V nastaveném čase navíc Hradci po rychlém brejku do otevřené soběslavské obrany pojistil tři body druhým gólem Filip Votava. Domácí kapitán skóroval v sezóně už počtvrté.  

Řekli Jihočeskému fotbalu

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Na výkonu Soběslavi bylo znát, že měla v nohách středeční pohárové utkání, nicméně si myslím, že jsme byli lepším a aktivnějším týmem a vyhráli jsme zaslouženě. Soupeř měl jednu obrovskou šanci, jinak se dostával spíš jenom ke střelám zdálky. Zápas byl kvůli horku náročný pro obě strany a všichni toho měli dost. Kluky musím pochválit, že navzdory počasí nechali na hřišti všechno a za tři body jsme rádi.“

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Pro nás to bylo kvůli náročnému programu těžké utkání. Středeční pohárový zápas nám sebral síly a na našem výkonu to bylo znát. Ve velkém vedru jsme byli těžkopádní, chyběl nám pohyb a Jindřichův Hradec toho dokonale využil. Vysoko nás napadal a my jsme se nemohli dostat do tempa. Domácí proměnili jednu standardku, pak se zatáhli a už jsme to měli těžké. Zásadně nás ovlivnilo i brzké střídání Kutnera, který si již v prvním poločase poranil koleno a pak jsme se nemohli dostat k naší hře, na jakou jsme zvyklí.“  

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Spartak Soběslav 2:0 (1:0)

Góly: 20. a 90. (+3) Votava. Rozhodčí: Žurek – Izugrafov, Cigáň. Delegát: Peterka. ŽK: 3:2 (Licehamr, Waník, Praveček – Vaněk, Pravda). Diváků: 350.

J. Hradec: Cettl – Rezek, Licehamr, Rejthar, Madar (77. Hauser) – Waník, R. Mischnik, Jaroš (83. Wölfl) – Praveček (89. Cypra), Janák – Votava. Trenér Lukáč.

Soběslav: Červenec – Větrovský (77. Hromada), Bouchal, Kubart, Hoffmann – Vaněk, Kutner (35. Švec), Pravda, Vítovec (65. Coufal), Dumbrovský – Hájek. Trenér Florián.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama