Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec veze z Tachova první body. Vsadil na organizovanou obranu

 
neděle, 13. srpna 2023, 10:00

Tachov – První utkání proti Příbrami nováček z Jindřichova Hradce výsledkově nezvládl, výkon však nebyl vůbec špatný a na dalekou cestu do Tachova tým od Vajgaru rozhodně neodjížděl s poraženeckou náladou. Jindřichohradečtí podali na západě Čech dobrý výkon, který jim tentokrát stačil k zisku tří bodů. V obou poločasech skóroval kapitán Filip Votava.

V souboji dvou nováčků byl ten jihočeský v prvním poločase aktivnější a od 15. minuty hosté vedli. Filip Votava se ve vápně obtočil kolem domácího obránce a dal na 0:1. Kromě gólu měli hosté v první půli ještě dvě dobré šance ke skórování.

Důležitý moment přišel v 55. minutě, kdy domácí hráč zakončoval do odkryté brány, brankář Cettl se ale stihl přesunout a míč vyrazil na roh. Chvíli nato totiž kapitán Filip Votava z brejku zvýšil na 0:2.

Domácí byli na kolenou a o pět minut později je dorazil hlavičkující Roman Mischnik, který dal po rohu na 0:3. Tachov prakticky z protiútoku vykřesal jiskérku naděje, když Bulaiev snížil po trestném kopu rovněž hlavou na rozdíl dvou gólů, žádný závěrečný tlak domácího celku se ale nekonal.

Jindřichohradečtí dvougólové vedení v poslední dvacetiminutovce s přehledem uhájili. „V první půli jsme byli stejně jako v té druhé lepším týmem, a pokud jsme měli vzadu nějaký problém, způsobili jsme si ho vlastní nepřesností sami. Ve druhé půli jsme si naše vedení pojistili a pak už jsme Tachovu dovolili pouze korigující gól,“ řekl spokojený kouč Jindřichova Hradce Roman Lukáč.

FK Tachov – FK Jindřichův Hradec 1910 1:3 (0:1)

Góly: 70. Bulaiev - 15. a 63. Votava, 68. R. Mischnik. Rozhodčí: Kastl - Langmajer, Fencl. ŽK: 0:1 (M. Mischnik). Diváků: 250.

J. Hradec: Cettl – Rezek, Licehamr, Rejthar, Madar (71. Hauser) – Waník (71. Jaroš), R. Mischnik, Praveček (88. Cypra) – M. Mischnik (87. Wölfl), Janák – Votava. Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama