Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Lom slavil divizní prvenství, Jan Šimák se loučil

neděle, 4. června 2023, 11:46

Tábor – Divizní derniéru zvládli fotbalisté Lomu vítězně. V posledním utkání sezóny porazili na táborské Svépomoci sestupující Tochovice a postupové oslavy mohly propuknout naplno. V příštím ročníku ČFL už bude Kolářův tým vystupovat jako béčko FC Silon Táborsko.

Domácí vstoupili do utkání velice dobře a prvních dvacet minut podávali výkon podle představ trenérů. Lom si vypracoval asi pět dobrých šancí, gól v síti tochovického gólmana ale chyběl.

V dalších minutách ale hráči Lomu polevili v koncentraci a výkon už nebyl takový jako na začátku utkání. „Sice jsme byli nadále lepším týmem, zbytkem zápasu jsme se ale spíš protrápili. Vyladění na utkání nebylo z naší strany asi úplně stoprocentní, což bylo dáno i vědomím, že se jedná o poslední zápas a postup máme zajištěný,“ přiznává trenér Lomu Lukáš Zeman.

Gólu se ale diváci přece jenom dočkali. V 82. minutě byl ve vápně faulován unikající Kubovský a Martin Slavík nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Byl to jediný gól utkání a Lom tedy vyhrál těsně 1:0. „Zaplať pánbůh, že jsme vyhráli a můžeme jít slavit,“ řekl po konečném hvizdu trenér Zeman.

S bohatou fotbalovou kariérou se rozloučil internacionál Jan Šimák. V modrobílých barvách Sokola působil 44letý záložník v letech (2018-2023).

Fotbal v Lomu nekončí, vrátí se zpět na okresní úroveň (více zde). Prapor bude držet znovuzaložený B-tým, který si okamžitě s řadou bývalých hráčů (mj. trenér A-týmu Zeman, Turek, Císař, Vesecký) zajistil postup do III. třídy na Táborsku.

Sokol Lom – SK Tochovice 1:0 (0:0)

Gól: 82. (pen). Slavík.

Lom: Matoušek – Slavík, Brabec, Vysušil – Schramhauser, Nešický, Skopec, Javorek (46. Škrleta), Novák (73. Grobár) – Šimák (58. Tauber), Musiol (58. Kubovský). Trenér Zeman

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Tomáš Danko
 


 
Reklama