Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Lomu měnili v úvodu podzimu trenéra. Sokol stráví zimu na čele divize

 
čtvrtek, 8. prosince 2022, 16:21

Lom - Fotbalisté Lomu zahájili sezonu výborně. V úvodním kole vyhráli v Rokycanech a v následujícím přejeli Marianské Lázně. Pak ale přišel útlum a Sokol v dalších dvou utkáních nebodoval. Následovala výměna trenérů, Martina Bártu vystřídal u kormidla Lukáš Zeman. Staronový kouč pak mužstvo úspěšně provedl zbytkem podzimu a Sokol Lom přečká zimu na prvním místě tabulky. Kapitán Zbyněk Musiol je se 17 góly nejlepším střelcem divize A. O vydařené první části sezóny jsme si popovídali právě s Lukášem Zemanem.

Zimu strávíte na prvním místě. Ptát se na vaši spokojenost je asi zbytečné… 
S umístěním jsme spokojeni, ale je odehrána teprve půlka soutěže. V zimě se musíme dobře připravit na jarní část sezóny, abychom ji zvládli ještě lépe než podzim.

Můžete být vůbec s něčím nespokojení? 
Hlavně to byly nepovedené zápasy v Domažlicích, doma s Hořovicemi a v Tochovicích. Tyto zápasy jsme podcenili, byly to pro nás zbytečné ztráty. Z toho se musíme poučit.

Vloni si šéf klubu stěžoval na úzký kádr. Podařilo se ho doplnit tak, abyste na jednotlivých postech měli konkurenci? 
Kádr jsme na letošní sezónu doplnili dobře. Pokud jsou všichni hráči zdraví, tak máme všechny posty zdvojené.

V čem spočívá největší síla Lomu? 
V tom, že hráči pochopili, že každý z nich má svoji roli a hráli jsme jako tým.

Co bylo příčinou prvotních neúspěchů? 
Částečně jsem odpověděl v předchozí otázce. V létě přišlo hodně nových hráčů a chvilku trvalo než si všechno sedlo. Pak hráči pochopili, že jeden bez ostatních nic nedokáže. A že pro správné fungování všeho je nejdůležitější, abychom hráli jako tým.

Co říkáte na vaše soupeře? 
Velmi se mi líbilo, jak hrála Příbram. Její hráči jsou individuálně hodně šikovní, nebojí se hrát jeden na jednoho. Každou situaci řeší fotbalově a není to z jejich strany žádná nakopávaná. O to více mě těší, že jsme s nimi hráli vyrovnaně. 

Co se bude dít do začátku zimní přípravy? 
Po posledním mistrovském utkání měli kluci týden volno. Nyní trénujeme až do pátku 9. prosince dvakrát týdně. Přes Vánoce budeme mít opět volno a zimní přípravu zahájíme 16. ledna.

Plánujte ještě nějaké posílení kádru?
Máme vyhlédnuté ještě dva hráče, kteří by se s námi měli zapojit do zimní přípravy.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Hana Grundová