Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Gól v závěru určil vítěze derby v Katovicích, Soběslav přehrála Klatovy

 
neděle, 16. října 2022, 10:22

Jihočeský kraj – Tahákem víkendového kola divize A bylo regionální derby v Katovicích, kam zajížděl odvážný nováček z Č. Krumlova. Slavojáci se představili ve výborném světle, Když už se schylovalo ke spravedlivé remíze, využil zaváhání soupeřovy obrany střídající Vasyl Habor a zajistil Katovicím páté domácí vítězství za sebou. Soběslav měla průběh střetnutí s Klatovy pevně ve svých rukou a bez potíží porazila Západočechy 4:1. Vedoucí Rokycany prohrály s Petřínem a do čela tabulky se tak dostal Lom, který v nedělní dohrávce porazil Horní Břízu. Na druhé místo poskočily Katovice.

Výsledky Jihočechů v 11. kole divize A


SK Otava Katovice – FK Slavoj Český Krumlov 2:1 (1:0)

Góly: 12. Kadula, 89. Habor - 63. Kabele. Rozhodčí: Izugrafov - Janíček, Panský. ŽK: 3:1 (Motl, Habor, Sládek – Svoboda). Diváků: 303.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík – L. Bálek (82. Sládek), Kotrba, Kadula, D. Bálek (35. Motl) – Uher (73. Habor), Štěch. Trenér Šroub.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Kolář, Matuška, Svoboda, Vávra (75. Strapek), Novák,- Rosůlek (85. Parakhnenko), Vaněk (58. Růžička). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Kadula, Kotrba, Habor – celý tým

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Byl to těžký zápas, v kterém jsme měli štěstí. Český Krumlov se u nás představil ve výborném světle a není náhoda, že jako nováček už získal tolik bodů. Český Krumlov hrál opravdu velmi dobře a my jsme museli hodně dřít, abychom získali tři body. Rozhodující gól jsme dali až v závěru a za výhru jsme šťastní.“

Josef Žižka (předseda Č. Krumlova): „Rozhodující gól jsme dostali v poslední minutě utkání a body nám proklouzly mezi prsty. Takový už je ale někdy fotbal. Jinak jsem ale s naším výkonem spokojený, protože jsme hráli velmi dobře a Katovice nás měly plné zuby. Po zápase mi funkcionáři Katovic říkali, že takový manšaft, jako jsme my, u nich ještě nehrál. Z toho, co jsme předváděli na hřišti, mám dobrý pocit. Dokonce si myslím, že jsme tahali za delší konec provazu, jenže na konci jsme udělali chybu a prohráli jsme. Nemáme se však za co stydět. Soupeř dal v prvním poločase gól, my jsme ve druhé půli vyrovnali z trestného kopu a soupeře jsme přehrávali. Domácí nám ale dali v poslední minutě gól a zápas skončil.“


TJ Spartak Soběslav – SK Klatovy 1898 4:1 (1:0)

Góly: 37. Boháč, 47. Daniel Vaněk, 60. Kutner, 89. Filip Vaněk - 85. Presl. Rozhodčí: Kotalík - Koranda, Novotný. ŽK: 1:1 (Vrána – Presl). Diváků: 172.

Soběslav: Červenec – Větrovský (83. Maršík), Kubart, Boháč, Zeman – Vrána (73. Mazouch), Bouchal, Boucník (83. Hromada), F. Vaněk – D. Vaněk (58. Kutner), Hájek (72. Pavlík). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Boucník, Boháč, celé mužstvo

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Bylo to zasloužené vítězství, protože po celý zápas jsme měli oproti soupeři navrch. Podle mého názoru výsledek odpovídá předvedené hře. V porovnání s posledním utkáním na Aritmě jsme se zlepšili ve všech směrech a zaslouženě jsme vyhráli.“


TJ Sokol Lom – SK Horní Bříza 4:1 (2:1)

Góly: 44. (pen.), 48. a 67. Musiol, 32. Slavík - 28. Šmíd. Rozhodčí: Štefan - Ježek, Chládek. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:1 (Paukner). Diváků: 100. 

Lom: Matoušek – Mácha, Rydval, Vávra (71. Madar) – Novák (56. Kubovský), Skopec, Pfeifer (67. Škarda), Slavík, Grobár – Musiol (71. Rabiňák), Šimák (67. Coufal). Trenér Zeman.

Nejlepší hráč: Musiol

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „V prvním poločase soupeř zalezl na vápno a pro nás bylo těžké jeho obranu dobývat. Apelovali jsme na hráče, aby roztahovali hřiště a ze stran chodily centry do vápna, v první půli se nám to ale ne úplně dařilo. Málo jsme využívali kraje hřiště, hráli jsme středem a navíc jsme dostali první gól. Naštěstí se nám ale do poločasu podařilo otočit stav na 2:1. V poločase jsme však chtěli vést vyšším rozdílem, abychom ten druhý mohli odehrát v klidu. Hned na začátku druhého poločasu jsme dali třetí gól a bylo prakticky po zápase. Nakonec jsme uhráli povinné tři body.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - FC Rokycany 2:0 (1:0), 4. Vodrážka (pen.), 82. Voves.

FK Komárov - SK Aritma Praha 3:2 (0:2), 46. Hlavatý, 52. a 57. Lukavský - 16. a, 45. Štěpánek.

SK Hořovice - FC Viktoria Mariánské Lázně 3:0 (1:0), 19. Polák, 51. Mareš, 72. Vostárek.

SK Senco Doubravka - SK Tochovice 1:0 (1:0), 81. Ungr.

TJ Jiskra Domažlice B - FK Viagem Příbram B 2:5 (1:2), 27. Černý, 59. Jahn - 21. a 30. Hájek, 80. Hýsek, 81. Anih, 92. Lisý 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Hana Grundová