Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: První jihočeské derby ovládla Soběslav

 
neděle, 28. srpna 2022, 16:08

Čechy – V divizi bylo na pořadu čtvrté kolo, v němž se poprvé utkali dva zástupci jižních Čech. Soběslav hostila vedoucí Katovice a spartakovci znovu potvrdili, že na domácím stadionu je tým Otavy oblíbeným soupeřem a trestali jeho individuální chyby. Krumlovští nezachytili v Tochovicích začátek a marně doháněli dvougólové manko. V nedělní dohrávce v Táboře vyhořel Lom proti Hořovicím a vlastním gólem přišel o všechny body.

Výsledky Jihočechů ve 4. kole divize A:


SK Tochovice – FK Slavoj Č. Krumlov 4:2 (2:1)

Góly: 13., 66. a 87. Sirotek, 28. Jendruščák - 40. Vávra, 74. Kuna. Rozhodčí: Lafek - Polena, Machýček. ŽK: 0:3 (Vaněk, Kordík, Matuška). Diváků: 100.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Švec – Kolář (46. Vančura), Svoboda (35. Matuška), Kuna, Vávra, Novák -  Vaněk (75. Kordík), Růžička (54. Parakhnenko). Trenér Domin.

Nejlepší hráč: Beránek

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Jsem trochu zklamaný, protože prvních třicet minut jsme propadali ve středu hřiště a domácí jsme tak nechali vytvářet si gólové šance. Naštěstí nás podržel brankář Beránek, jinak to vypadalo na katastrofu. Přesto jsme dva góly dostali, ale ke konci poločasu se nám podařilo snížit. Stav 2:1 však odpovídal předvedené hře. Hráli jsme naivně, špatně jsme obsazovali hráče a domácí si díky tomu vytvářeli šance. Druhý poločas byl stejný jako první, opakovali jsme ty stejné chyby, a to se v této soutěži trestá. V závěru mohl vyrovnat Kordík, domácí ale jeho zakončení vykopávali z prázdné brány a z protiútoku nám dali gól na 4:2.“


FK Spartak Soběslav – SK Otava Katovice 3:0 (1:0)

Góly: 39. F. Vaněk, 49. Boucník, 81. Hájek. Rozhodčí: Lovětínský - Tupý, Izugrafov. ŽK: 0:2 (Sládek, L. Bálek). ČK: 1:0 (89. Podhradský). Diváků: 236.

Soběslav: Červenec – Zeman, Bouchal, Kubart, Větrovský – Pavlík (69. D. Vaněk), Hoffmann, Boucník (69. Mazouch), F. Vaněk (82. Podhradský) – Kutner (90. Hromada), Hájek (82. Vrána). Trenér Hajič.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Motl (74. Rejšek) – L. Bálek (74. Habor), Sládek (67. Květoň), Kotrba, Štěch – Uher, Požárek (60. D. Bálek). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Za výsledek a za tři body jsme rádi. Věnovali jsme je Aleši Kutnerovi, jemuž se narodila dcera. Nebyl to ale jednoduchý zápas, prvních dvacet pět minut jsme se rozkoukávali a Katovice byly lepší. Až potom jsme se dostali do zápasu. Dali jsme krásnou branku, když Kutner nahrával a Vaněk dal gól. V prvním poločase se hrál kromě zmíněného úvodu vyrovnaný fotbal. Do druhého poločasu jsme čekali, co Katovice vymyslí, ale myslím, že už jsme zápas dohráli v pohodě. Přidali jsme ještě jeden gól, když se prosadili mladík Boucník. Katovice se dál snažily se zápasem něco udělat, ale my už jsme si to pohlídali. Dali jsme ještě jeden pěkný gól Hájkem do prázdné brány a měli spoustu dalších šancí. Jsme spokojení, teď to jen musíme prolomit ve venkovních zápasech."

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Začali jsme dobře a zhruba prvních dvacet pět minut jsme byli jasně lepším týmem. Soběslavské jsme přikovali na jejich půlku a hrozili jsme ze standardních situací. Bohužel jsme si nevytvořili stoprocentní šanci, kterou bychom dokázali proměnit. Pak začala Soběslav trochu hrát a potrestala nás. Ze strany soupeře přišel dlouhý pás za obranu a Vaněk dal na 1:0. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat v naší nátlakové hře, všechno ale zhatila hned 48. minuta, kdy jsme dostali gól na 2:0. Pak jsme úplně museli změnit náš styl hry a z naší strany už to byla křeč. Do šancí jsme se již moc nedostávali a z brejku jsme naopak v závěru inkasovali na tři nula.“


TJ Sokol Lom – SK Hořovice 0:1 (0:0)

Góly: 48. Rydval (vlastní). Rozhodčí: Toucha - Eibl, Lovětínský. Delegát: Macháček. ŽK: 2:2 (Grobár, Kučera - Puchmert, Wacker). Diváků: 120.

Lom: Pecháček – Madar (83. Škarda), Vávra, Rydval, Mácha - Slavík, Grobár (67. Kučera), Kubovský, Skopec, Coufal (58. Tauber) – Musiol. Trenér Bárta.

Nejlepší hráči: nikdo

Martin Bárta (trenér Lomu): „Hodnocení bude jednoduché. Soupeř vyhrál zaslouženě, protože jsme mu to umožnili. Hosté byli důraznější a pohyblivější, víc nevím, co bych k tomu řekl. My jsme byli u všeho až druzí. Vlastně jsme si nevypracovali za celý zápas žádnou šanci. Možná maximálně jednu, a to je na domácí zápas hodně málo. Pokud budeme hrát jako dneska, budou všechny zápasy nepovedené.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - FC Viktoria Mariánské Lázně odloženo

SK Horní Bříza - TJ Jiskra Domažlice B 0:3 (0:1), 18. a 59. Brabec, 64. Jahn.

FK Komárov - SK Petřín Plzeň 2:4 (0:1), 23. Vokáč, 79. Mojdl - 6. a 63. Kotěšovec, 80. Provod (pen.), 87. Vanc.

SK Klatovy 1898 - FC Rokycany 0:2 (0:0), 90. Zajíček, 92. Kroc.

FK Viagem Příbram B - SK Senco Doubravka 2:2 (2:1), 14. Anih, 31. Hýsek - 18. Uzlík, 91. Paul.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama