Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav nezvládla závěr, výhru Katovic trefil Uher

 
neděle, 21. srpna 2022, 09:44

Čechy – Neskutečný konec zápasu prožila Soběslav v Plzni Petříně. Na časomíře naskočila 90. minuta a spartakovci stále drželi náskok 1:0, ale po závěrečném hvizdu odcházeli z trávníku se sklopenými hlavami a porážkou 1:2. Krumlovský Ladislav Vávra dvakrát dorovnával skóre s Klatovy. Nakonec z toho byla remíza 2:2. Vladimír Uher zajistil jediným gólem zápasu s Doubravkou Katovicím tři body. Lom vedl v Domažlicích na začátku druhého poločasu 3:1, pak ale přišel kolaps a Sokol se vracel domů s prázdnou.

Výsledky Jihočechů ve 3. kole divize A:


SK Petřín Plzeň – FK Spartak Soběslav 2:1 (0:0)

Góly: 90. (pen.) Kotěšovec, 90. (+3) Štefl Matěj - 77. Boucník. Rozhodčí: Hamouz - Beneš, Chládek. ŽK: 1:2 (Zajíček – Pavlík, Rubick). Diváků: 93.

Soběslav: Červenec – Zeman, Bouchal, Kubart, Hromada (55. Boucník) – Pavlík (89. Maršík), Hoffmann, Kutner (55. Rubick), F. Vaněk – D. Vaněk (75. Mazouch), Hájek (75. Podhradský). Trenér Hajič.

Nejlepší hráč: Červenec.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Nevím, čím to je, ale dopoledne máme problém dostat se do tempa. Po delší době pršelo, a i vlivem deště to bylo sice bojovné, ale neurovnané a nehezké utkání. Každopádně jsme se po pěkné akci ujali ve druhém poločase vedení, a věřil jsem, že už to nějak dokopeme. Jenomže v devadesáté minutě nejprve přišel dlouhý balón, Jiří Rubick prohrál souboj, pak ještě nesmyslně fauloval a byla z toho penalta. I bod by měl svoji váhu, ale v 93. minutě jsme prohráli další souboj, přes Rubicka přišel centr do vápna a soupeř dal hlavou na 2:1. Nepamatuji se, kdy naposledy se nám stal takový kolaps. Beru to i na sebe, ale přesto jsem si myslel, že v poslední minutě už výhru ubráníme a odvezeme si tři body. Bohužel nemáme ani jeden a budeme se z toho těžko vzpamatovávat. Roli hrála u některých hráčů i únava ze středečního pohárového utkání, kvůli které jsem už v 55. minutě střídal Kutnera a Hromadu. I proto jsme se ve druhé půli dostali pod tlak. Zápas s Pískem na nás zanechal stopy, ale nemá smysl se na to vymlouvat. Minutu už jsme měli dohrát a vydržet to.“


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Klatovy 1898 2:2 (1:2)

Góly: 23. a 85. Vávra - 7. (pen.) Presl, 32. Mészáros. Rozhodčí: Nejedlo - Machýček, Tupý. ŽK: 4:4 (Kabele, Růžička, Svoboda, Kuna – Janda, Suchý, Brabec, Hoang). Diváků: 245.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Švec – Kolář (65. Svoboda), Matuška (65. Vančura), Kuna, Vávra, Strapek – Růžička, Parakhnenko (71. Kordík). Trenér Domin.

Nejlepší hráč: Vávra, celý tým.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Zápas ovlivnila brzká penalta už v 6. minutě, po které jsme prohrávali 0:1. Dokázali jsme Vávrou vyrovnat na 1:1, ale ještě do poločasu jsme inkasovali po rohovém kopu druhý gól. Růžička měl přitom v prvním poločase tři tutové šance z malého vápna. Druhý poločas už se odehrával v naší režii a hrálo se na polovině hostů. Soupeř se pouze bránil, přesto se Vávrovi hlavou podařilo alespoň vyrovnat na 2:2. Klatovy nám daly ze tří střel na bránu dva góly. Podle vývoje utkání je to pro nás ztráta, ale takový je fotbal.“


SK Otava Katovice – SK Senco Doubravka 1:0 (0:0)

Gól: 61. Uher. Rozhodčí: Eibl - Brom, Izugrafov. ŽK: 4:4 (Kotrba, Sládek, Štěch, Kostka – Paul, Patrovský, Trojanec, Luhový). Diváků: 251.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík – L. Bálek, Kotrba (81. Habor), Sládek, Štěch – Uher (71. Požárek), Kadula (86. Motl). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Cibulka, Provazník

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Začátek se odehrával v naší režii, kdy jsme Doubravku zatlačili. Měli jsme i několik šancí, ve finální fázi jsme je ale neřešili úplně v klidu a kýžený gól se nám nepovedlo dát. Pak přišla čtvrthodina, která zase patřila hostům. Měli několik standardek, po kterých jsme mohli dostat gól my. Do druhé půle jsme šli s tím, že finální fázi musíme řešit víc v klidu. Druhých pětačtyřicet minut jsme byli lepší, dali jsme vedoucí gól a závěr zápasu si pak zkušeně pohlídali.“


TJ Jiskra Domažlice B - TJ Sokol Lom 5:3 (1:2)

Góly: 43. a 60. Nedvěd, 66. Vlček, 81. Korelus, 87. Bílik - 31. a 55. Musiol, 40. Škrleta. Rozhodčí: Vnuk - Zoufalý, Štefan. ŽK: 1:1 (Bílik - Musiol). ČK: 0:1 (79. Škrleta). Diváků: 124.

Lom: Pecháček – Madar (55. Škarda), Slavík, Vávra, Mácha – Skopec, Grobár, Kubovský (70. Kučera), Šimák, Škrleta – Musiol. Trenér Bárta.

Nejlepší hráč: nikdo

Martin Bárta (trenér Lomu): „Jsme zklamaní, protože až na posledních dvacet minut jsme byli lepším mužstvem, vracíme se ale bez bodů. Bohužel došlo ke zkratu a soupeři jsme našimi chybami umožnili, aby nám během pětadvaceti minut nastřílel čtyři branky. Utkání jsme si prohráli sami. Zápas jsme přitom měli ve své moci. Chybovali jsme pouze ve 43. minutě, kdy jsme po chybné malé domů umožnili domácím snížit. Na začátku druhého poločasu jsme ale dali další gól a vedli jsme 1:3. Pak ale přišlo několik zkratových situací, které jsme špatně vyřešili a soupeř nás potrestal. Za stavu 4:3 jsme navíc nedali penaltu. Špatně se to hodnotí, protože zápas jsme měli ve své moci, nakonec jsme ale přišli o vyloučeného hráče a o tři body.“


Ostatní výsledky

SK Tochovice - FK Viagem Příbram B odloženo

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Horní Bříza 5:0 (3:0), 2. Renza, 5. a 10. Patrovský, 67. Holub, 71. Prokop.

SK Hořovice - FK Komárov 1:1 (0:0), 82. Čapek - 49. Ženíšek.

FC Rokycany - SK Aritma Praha odloženo

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle