Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Béčko Dynama je prvním náhradníkem do třetí ligy, exhibice Soběslavi v Berouně

 
neděle, 19. června 2022, 19:03

Čechy – Až na sestupující J. Hradec bodovaly v závěrečném vystoupení divize všechny jihočeské celky. Béčko Dynama přehrálo Petřín Plzeň a udrželo si druhé náhradnické místo pro případné doplnění ČFL. Trojlístek Lom, Katovice a Soběslav se v konečné tabulce seřadil pěkně za sebou od páté pozice. Lom potvrdil zlepšení a v dalekých Mariánských Lázních zvítězil 4:2. Soběslav jasně dominovala na půdě předposledního Berouna. Katovičtí zakončili sezonu středeční předehrávkou s Klatovy, která v Dudák aréně neměla vítěze.

Výsledky Jihočechů ve 30. kole divize A


SK Klatovy 1898 – SK Otava Katovice 2:2 (1:1)

Góly: 21. Brabec, 84. (pen.) Zajíček – 35. a 87. (pen.) Uher. Rozhodčí: Vnuk - Zoufalý, Doubrava. ŽK: 5:1 (Sojka, Vacek, Prančl, Presl, Zajíček – Květoň). Diváků: 324. Předehráno ve středu 15. června v Katovicích (více zde).

Katovice: Provazník – Hnídek, Květoň, Chylík, Motl – D. Bálek (84. Rejšek), Kotrba, Kadula, L. Bálek (90+1. Sládek) – Uher – Habor (63. Požárek). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Uher, Kadula.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Klatovští chtěli zápas přeložit na středu a my jsme s tím souhlasili jen pod podmínkou, že duel se bude hrát u nás. Soupeř držel míč a my jsme moc nestíhali. Poslední čtvrthodina prvního poločasu ale patřila zase nám. Dvakrát jsme dokázali Uherem vyrovnat. Nakonec jsme mohli strhnout vítězství na naši stranu, protože v nastaveném čase jsme měli ještě dvě tutovky. I s remízou ale můžeme být spokojeni, narazili jsme na silného soupeře a ten bod musíme brát.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – TJ Sokol Lom 2:4 (0:1)

Góly: 54. Drahorád, 83. Florian - 61. a 69. Musiol, 13. Slavík, 85. Pfeifer. Rozhodčí: Mičan - Duda, Kříž. Bez karet. Diváků: 150.

Lom: Matoušek – Vávra (86. Kučera), Mácha, Vysušil – Novák, Slavík, Pfeifer, Frizoni, Janů – Musiol, Kavka (46. J. Rabiňák). Trenér Zeman.

Nejlepší hráč: celý týmů.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Bylo znát, že je to poslední zápas, oba týmy se těšily na konec sezony. Chtěli jsme co nejvíc držet míč a vyvarovat se zbytečných ztrát, aby v horkém počasí běhal víc soupeř a nikoliv my. To se nám dařilo v celém zápase, byli jsme víc na balónu a zaslouženě jsme vyhráli. Kluci nechali na hřišti všechno, výkon obou týmu ale ovlivnilo počasí. Už dopoledne se teplota blížila třiceti stupňům. Navzdory tomu jsme odehráli dobré utkání.“


SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Petřín Plzeň 4:1 (1:0)

Góly: 8. a 68. Matoušek, 56. a 71. Bečvář – 53. J. Vodrážka. Rozhodčí: Štefan – Fišer, Adámek. ŽK: 2:0 (Žmolík - trenér, Lerch). Diváků: 100.

Dynamo B: Lerch – Šimoník, Brabec, Pařízek (88. Bartizal), Perina (88. Pineau) – R. Polanský, Malecha, Hák, Bečvář (79. Pravda) – Matoušek (68. Hais), Bastl (79. Šestauber). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: celý tým.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Zápas jsme nemohli dlouho rozhodnout, soupeř z Petřína dobře bránil, nemohli jsme se tam dostat. Navíc naše hra byla v prvním poločase pomalejší, než bych si představoval. Po přestávce toho pohybu bylo daleko víc, nechali jsme pokropit hřiště, přihrávky chodily rychleji a dostávali jsme se do nebezpečných situací. Bohužel jsme jeden gól dostali, a to by se nemělo stávat, byť si myslím, že tomu předcházel jasný faul na Pařízka. Naštěstí to vzal Bečvář konečně na sebe, o přestávce jsem ho kvůli tomu zcupoval, že nevystřelí. A nakonec dal dva krásné góly. Udrželi jsme druhé místo a máme nejlepší skóre ze tří divizních skupin. Uvidíme, zda to bude stačit na případný dodatečný postup.“


FC Rokycany – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Góly: 23. Titl, 48. (pen.) Černý. Rozhodčí: Ježek – Vokoun, Chaika. Bez karet. Diváků: 200.

J. Hradec: Hňup - Blažek, Koktavý, Völfel, Fical - Distel (85. Šmíd), Mischnik (60. Nováček), Votava, Škarda (74. Cettl), Waník (46. Strejček) - Janák (60. Králíček).

Nejlepší hráč: Völfel.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „První gól jsme dostali po špatné rozehrávce na naší půlce. Ty naše chyby jsou jako přes kopírák, možná by to ten kopírák ani neuměl tak dobře zkopírovat jako my. Soupeře to posadilo na koně, protože sám by si jinak nic vytvořit nedokázal. My sami jsme však také žádné šance v první půli neměli. Za zmínku snad stojí jedna střela zpoza, bránu jsme ale netrefili. Druhý poločas začal penaltou proti nám, kterou domácí proměnili. Pak jsme nějaké možnosti měli, v jednom případě jsme postupovali ve třech hráčích proti jednomu. Naše možnosti jsme však nevyřešili správně a tak jsme prohráli.“


Český lev-Union Beroun – FK Spartak Soběslav 0:4 (0:1)

Góly: 43. Kutner, 48. Pavlík, 78. a 85. Hájek. Rozhodčí: Coufal – Pachtová, Šlajs. Bez karet. Diváků: 80.

Soběslav: Dudák (46. Andrew) – Rubick, Zeman, Boháč, Hoffmann – Pavlík, Bouchal, Boucník, Vaněk (62. Dvořák) – Kutner, Hájek. Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Pavlík, Zeman, Hájek.

Roman Hřib (asistent trenéra Soběslavi): „Poslední zápas byl jen otázka, kolik to dopadne, kdybychom dali mnohem více gólů, nikdo by se nedivil. Měli jsme opravdu mnoho šancí a jen naší laxností jsme jich proměnili málo. V některých pasážích jsme měli jasnou kontrolu balonu, ale taky jsme jich spoustu zkazili a dělali to soupeři lehčí.“


Ostatní výsledky

TJ Slavoj Mýto - FK Robstav Přeštice 0:2 (0:0), 82. Šmídl, 86. Heger.

TJ Tatran Sedlčany - SK Senco Doubravka 1:5 (1:3), 43. Hanuš - 67. a 77. Krejčí, 8. Roubal, 27. Künstner, 31. Česák.

SK Hořovice - FK Hvězda Cheb 0:0

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Michal Průcha, Spartak Soběslav