Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V závěrečném utkání sezony si Katovice a Klatovy body rovnoměrně rozdělily

 
čtvrtek, 16. června 2022, 09:48

Katovice - Fotbalisté Katovic v předehrávce 30. kola divize remizovali s týmem Klatov 2:2. Vyrovnávací gól vstřelili tři minuty před koncem.

Poslední utkání sezony měli odehrát fotbalisté Katovic o víkendu v Klatovech, zápas se ale odehrál již ve středu večer na katovické půdě. „Klatovští chtěli zápas přeložit na středu a my jsme s tím souhlasili jen pod podmínkou, že duel se bude hrát u nás,“ vysvětluje důvod změny pořadatelství trenér Katovic Přemysl Šroub.

Klatovy do utkání vstoupily dobře, v prvních třiceti minutách byly lepším mužstvem a zaslouženě šly brankou Jakuba Brabce z 21. minuty do vedení. „Soupeř držel míč a my jsme moc nestíhali. Poslední čtvrthodina prvního poločasu ale patřila zase nám,“ komentuje Šroub průběh prvního dějství. Katovičtí soupeře zatlačili a vyústěním byla série několika rohových kopů. Po jednom z nich Vladimír Uher ve 35. minutě vyrovnal na 1:1.

Druhá půle byla naprosto vyrovnaná se šancemi na obou stranách. S blížícím se koncem utkání bylo zřejmé, že kdo dá gól, vyhraje.

Když v 84. minutě proměnil klatovský Zajíček penaltu, vypadalo to, že hosté si odvezou domů všechny tři body. „Podle mého byl faulován náš hráč, chytil ale přitom míč do ruky, takže se proti nám pískala penalta,“ pokrčil rameny Přemysl Šroub.

Katovičtí to však nevzdali, vrhli všechny síly do útoku a tři minuty před koncem se hosté dopustili v pokutovém území faulu. Penaltu tedy kopaly rovněž Katovice, Vladimír Uher ji proměnil a svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 2:2. „Nakonec jsme mohli strhnout vítězství na naši stranu, protože v nastaveném čase jsme měli ještě dvě tutovky. I s remízou ale můžeme být spokojeni, narazili jsme na silného soupeře a ten bod musíme brát,“ hodnotí nerozhodný výsledek Přemysl Šroub.

SK Klatovy 1898 – SK OTAVA Katovice 2:2 (1:1)

Góly: 21. Brabec, 84. Zajíček (pen.) – 35. a 87. (pen.) Uher. Rozhodčí: Vnuk - Zoufalý, Doubrava. Delegát: Bouše. ŽK: 5:1 (Sojka, Vacek, Prančl, Presl, Zajíček – Květoň). Diváků: 324.

Katovice: Provazník – Hnídek, Květoň, Chylík, Motl – D. Bálek (84. Rejšek), Kotrba, Kadula, L. Bálek (90+1. Sládek) – Uher – Habor (63. Požárek).

Nejlepší hráči: Uher, Kadula

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle