Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Katovickou tvrz dobyly Přeštice, dvě červené karty pro Lom

 
neděle, 5. června 2022, 12:49

Čechy – V sobotní programu divizního 28. kola dokázala bodovat jen rezerva Dynama Č. Budějovice, která přejela o udržení bojující Hořovice. Poprvé v jarních odvetách doma nebodovaly Katovice. Ve smolném střetnutí, v němž padaly góly až v závěrečné desetiminutovce, prohrály těsně s vítězem divize 1:2. Venku padly stejným poměrem 0:3 jak Lom, tak Soběslav. Hradečtí v neděli dohrávali v Mýtě a už museli bezpodmínečně bodovat, protože ze tří českých divizí má sestupovat celkem deset týmů. Tři poslední z každé a třináctý s nejméně body… Jindřichohradečtí ale duel v Mýtě nezvládli a prohráli jej 2:5.

Výsledky Jihočechů ve 28. kole divize A


SK Otava Katovice – FK Robstav Přeštice 1:2 (0:0)

Góly: 90. (+1) Habor – 80. Končal, 84. Heger. Rozhodčí: Koranda – Janíček, Žurek. ŽK: 3:2 (Kotrba 2, Pavlovič – Kraml, Přibáň). ČK: 1:0 (82. Kotrba). Diváků: 391.

Katovice: Švehla – Hnídek, Janoch, Chylík, Motl – Pavlovič (79. Repa), Kotrba, Kadula, L. Bálek (79. D. Bálek) – Uher, Požárek (74. Habor). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Chylík, Pavlovič.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Proti lídrovi tabulky jsme podali výborný výkon. Bojovali jsme a vytvořili si víc šancí. Nastřelili dvakrát tyč, nedali gól ani z malého vápna. Mrzí mě to hlavně za kluky. Zasloužili si lepší výsledek, ale nedá se nic dělat. Já je musím pochválit, dřeli na maximum a takto když odmakáme každý zápas, tak vždycky budu spokojeny bez ohledu na výsledek. Převažuje samozřejmě zklamání z prohry, ale musíme to hodit za hlavu a dobře se připravit na derby s Dynamem.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 3:0 (1:0)

Góly: 21. Kořistka, 51. Kapolka (pen.), 72. Pěček. Rozhodčí: Smitka – Kříž, Šálková. ŽK: 2:3 (Kořistka, Pěček – Hájek, Kutner, Rubick). Diváků: 100.

Soběslav: Dudák – Pavlík, Zeman, Boháč, Hromada – Dvořák, Bouchal, Boucník, Vaněk (46. Rubick) – Hájek (65. Kutner), Podhradský. Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Dudák.

Ohlas Soběslavi doplníme.


SK Dynamo Č. Budějovice B – SK Hořovice 7:0 (2:0)

Góly: 12. a 68. R. Polanský, 35. (pen.) Matoušek, 47. Bastl, 56. Bečvář, 87. Šestauber, 89. Pech. Rozhodčí: Havránek – Duda, Mazanec. ŽK: 0:1 (Jandera). Diváků: 100.

Dynamo B: Lerch – Pařízek, Brabec, Čoudek (46. Bízek), Šimoník (46. Perina) – R. Polanský, Hák, Malecha (76. Pech), Bečvář – Matoušek (76. Šestauber), Bastl (66. Coufal). Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: R. Polanský.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Rychlý gól nám pomohl, abychom odehráli pohodové utkání. Kluci nechali na hřišti spoustu sil, výsledek jim nebyl lhostejný ani za jasného stavu. První poločas jsme odehráli bez komplikací. Věděli jsme, že v horku síly odejdou rychleji, po přestávce se projevila naše fyzická připravenost. Kdybych měl být kritický, tak jsme se ve druhé půli nechali strhnout ofenzívou a soupeř si vytvořil několik šancí. Bylo to až moc bezstarostné. Takže i náš brankář Lerch si zachytal a ukázal se. Celkově ale musím hráče za předvedený výkon pochválit. Velice aktivní byl Robin Polanský, dařilo se i ostatním.“


SK Klatovy 1898 – TJ Sokol Lom 3:0 (1:0)

Góly: 14. Lukeš, 51. Zajíček (pen.), 76. Presl. Rozhodčí: Vojáček – Trska, Špindlerová. ŽK: 0:4 (Frizoni 2, Matoušek, Grobár). ČK: 0:2 (58. Frozoni, 90. Madar). Diváků: 200.

Lom: Matoušek – Madar, Slavík, Mácha, J. Rabiňák – Novák, Grobár, Pfeifer, Frizoni, Janů (89. Kučera) – Kavka (62. Do Trung). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: nikdo.

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „V prvním poločase jsme byli o malinko lepším mužstvem než Klatovy, bohužel jsme ale dostali v 15. minutě gól, když jsme nepokryli hráče, ke kterému se odrazil balón. Byla to prakticky první střela domácích na bránu. Jinak jsme měli v průběhu prvního poločasu dvě možná tři šance, z nichž jsme mohli dát gól, bohužel jsme ale nedali. Myslím, že po první půli jsme měli vést. Ve druhém poločase jsme měli vůli vývoj zápasu otočit, ale po pěti minutách šli domácí znovu po naší chybě do brejku a z penalty následně zvýšili na dva nula. Vzápětí dostal dvě žluté karty během jedné minuty Frizoni a šli jsme do oslabení. Po třetím gólu už se zápas jenom dohrával, v  90. minutě navíc vyfasoval úplně zbytečně za oplácení červenou kartu ještě Jonáš Madar. Zápas jsme si prohráli sami našimi chybami a nedisciplinovaností našich hráčů. Je nás málo, do konce sezóny zbývají dva zápasy a nechat se takhle vyloučit je úplná klukovina. O tom si ještě musíme promluvit.“


TJ Slavoj Mýto – FK Jindřichův Hradec 1910 5:2 (4:1)

Góly: 40. a 89. Skopový, 8. Mischnik (vl.), 30. Lávička, 44. Buršík - 6. Waník, 61. Votava. Rozhodčí: Melničuk - Langmajer, Smitka. Bez karet. Diváků: 200. 

J. Hradec: Hňup – Blažek, Völfel, Šmíd, Nováček (46. Janák) – Distel, Votava, Mischnik (78. Králíček), Škarda, Fical – Waník. Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Výsledek je takový, jaký je. Opět jsme vyrobili tak velké individuální chyby, že jsme si ani nic jiného nezasloužili. Nemyslím si, že bychom byli o tolik horší než domácí, ale rozhodla naše individuální nekvalita. Soupeř ani nemusel kombinovat a přihrávat si, stačilo mu akorát potrestat naše chyby. Po našem vyrovnávacím gólu na 1:1 jsme domácí skoro nepustili za půlku a měli jsme další dvě nebo tři vyložené šance a spoustu dalších nadějných příležitostí. I kvůli těm našim zmíněným individuálním chybám se z Mýta vracíme s tříbrankovým deficitem, který už se těžko doháněl.“


Ostatní výsledky

FC Rokycany – SK Senco Doubravka 0:1 (0:1), 36. Roubal.

Český lev-Union Beroun – FK Hvězda Cheb 1:1 (1:1), 36. Krůta - 3. Kubinec.

TJ Tatran Sedlčany – SK Petřín Plzeň 1:2 (0:0), 90. Haas - 56. a 68. Lisý.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza
 


 
Reklama