Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Soběslav se rehabilitovala v Hořovicích, Lom padl s posledním

 
neděle, 20. března 2022, 12:17

Čechy – Tři ze čtyř zápasů divizního kola sehrála jihočeská družstva na umělých trávnících. Nejlépe se s tím vypořádala Soběslav, která dokonale odčinila propadák z domácího vystoupení a vyhrála na celé čáře již po třech gólech v první půli. Katovice v Mariánkách zachraňovaly bod v závěru, na konci zase přišlo béčko Dynama o výhru v Chebu, kde inkasovalo v prodloužení. Překvapení kola se odehrálo na účet Sokola Lom. Ten nečekaně klopýtl s posledním Berounem, aniž by skóroval. V důležitém nedělním střetnutí neudržel Jindřichův Hradec poločasové vedení v Sedlčanech a nakonec odešel poražen 2:1.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 17. KOLE DIVIZE A


FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Otava Katovice 1:1 (0:0).

Góly: 56. (pen.) Kapolka - 87. Repa. Rozhodčí: Pálek - Mičan, Smitka. ŽK: 4:0 (Kořistka, Dobřanský, Prokš, Drahorád). Diváků: 130.

Katovice: Švehla - Rejšek, Cibulka, Janoch, Motl - L. Bálek, Kotrba, Repa, D. Bálek (81. Sládek) - Uher (70. Habor) - Požárek (54. Kadula). Trenér Šroub.

Nejlepší hráč: Repa.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Vyválčili jsme bod a vzhledem k průběhu jsme za něj rádi. I když jsme byli fotbalovější, měli Požárkem obrovskou šanci, když netrefil prázdnou branku, prohrávali jsme z penalty. Od té doby jsme se hnali za vyrovnáním a soupeře přikovali k jeho vápnu. Nastřelili jsme břevno a vyrovnat se nám podařilo až na konci. Znovu musím kluky pochválit za to, že nesložili zbraně a vůlí to tam dotlačili.“


Český lev-Union Beroun - TJ Sokol Lom 1:0 (0:0)

Góly. 70. Krůta. Rozhodčí: Štípek - Maiello, Vojáček. ŽK: 4:1 (Pipiška, Tarasov, Lhotka, Bilotserkovets - Madar). Diváků: 50.

Lom: Pavelec – Madar, Vávra (46. Vysušil), Mácha, Janů – Novák (75. M. Rabiňák), Pfeifer, Slavík, Grobár – Do Trung (46. Neužil), Musiol. Trenér Císař.

Nejlepší hráči: nikdo.

Marek Císař (trenér Lomu): „Moc vyložených šancí jsme kromě té jedné z prvního poločasu neměli. Beroun urputně bránil a výhru ubojoval. Většina našich zakončení mířila mimo bránu nebo centry proletěly vápnem, aniž by to někdo z našich hráčů zavřel a dal gól. Bylo těžké se k nim dostat. Moc hezký fotbal na pohled to nebyl, bylo to spíš o marném dobývání domácí obrany. Nám se to nepovedlo, ale takový je někdy fotbal a život jde dál.“


FK Hvězda Cheb - SK Dynamo Č. Budějovice B 1:1 (0:0)

Góly: 90. F. Kompit - 76. Malecha. Rozhodčí: Trojan - Šimeček, Kolátor. ŽK: 3:2 (Kubinec, Hucl, Janda – Pravda, Malecha). Diváků: 150.

Dynamo B: Kerl – Kladrubský, Brabec, Bízek, Pineau – Pravda, Pařízek, Malecha – Šestauber (62. Rataj), Bečvář, Penner. Trenér Žmolík.

Nejlepší hráči: nikdo.

Dušan Žmolík (trenér Dynama B): „Zápas se odehrával podobně jako první s Klatovy pouze na polovině soupeře. První poločas jsme ovšem herní převahu nepřevedli do žádného nebezpečí s výjimkou dvou až tří situací, kterými jsme zahrozili. O přestávce jsme si nějaké věci vyjasnili, řekli si, co musíme změnit, abychom uspěli a dali gól. Co jsme si řekli, to se na hřišti ukázalo a najednou naše převaha byla nejen optická, ale i nebezpečná. Bohužel jsme nedokázali ani z bezprostředních blízkostí vinou nepřesné koncovky dostat míč do sítě. To se podařilo až Malechovi a po rohovém kopu prostřelil obranu. Během následujících 15 minut jsme měli už do otevřené obrany několik slibných situací, kterými jsme mohli utkání definitivně zlomit. Místo toho jsme neubránili roh soupeře v nastavení. Po hlavičkovém souboji spadl míč do skrumáže nohou, kde se bohužel nejrychleji zorientovali domácí a stanovili tak konečný remízový výsledek.


SK Hořovice - FK Spartak Soběslav 0:3 (0:3)

Góly: 25. Kutner, 37. T. Mazouch, 38. Vaněk. Rozhodčí: Severýn - Hlaváček, Hamouz. ŽK: 4:2 (Mareš, Plánička, Königsmark, Čapek - Boucník, Pavlík). Diváků: 200.

Soběslav: Dudák – Pavlík, Bouchal, Maršík, Zeman - Boucník (82. Hoffmann), M. Mazouch, T. Mazouch (86. Podhradský), Vaněk - Kutner, Hájek (73. Markes). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým.

Roman Hřib (asistent trenéra Soběslavi): „Už před začátkem zápasu jsme věděli, jak soupeř posílil a jakou hrou se prezentuje. Byli jsme dobře připraveni. Věděli jsme, že musíme přidat v nasazení oproti zápasu se Sedlčany, to se nám plně povedlo. Hráli jsme z hlubšího bloku, dobře jsme bránili a vyhrávají souboje, dařilo se nám být nebezpeční z brejků. Ve 25. minutě z rohu krásně zakončil hlavou Kutner (0:1), ve 37. minutě se po uvolnění Boucníka v levém rohu a jeho centru dostal k zakončení zlatou hlavou T. Mazouch (0:2). Krátce poté dostal po kombinaci na pravé straně T. Mazouch, který našel nabíhajícího Vaňka (0:3). Poločas jsme udrželi v tomto stavu. Ve druhé půli jsme čekali tlak soupeře, byli jsme připraveni a plnili pokyny jako na začátku zápasu. Byli jsme trpěliví a odvraceli jsme nebezpečné útoky soupeře. Dařilo se nám držet balon nahoře a i my jsme si vytvořili další možnosti a zakončení, ale gól už nepadl. Ke konci zápasu měli domácí závar před naší brankou, ale Dudák nedovolil Hořovickým skórovat. Udrželi jsme čisté konto a napravili jsme domácí zaváhání, pochvala celému týmu za nasazení a chuť uspět.“


TJ Tatran Sedlčany - FK Jindřichův Hradec 1910 2:1 (0:1)

Góly: 72. Sirotek, 72. Hašek - 32. Toman. Rozhodčí: Cichra - Polena, Adámek. ŽK: 2:2 (Hofman, Hanuš - Šmíd, Waník). Diváků: 192.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Koktavý, Šmíd (86. Nováček), Fical – Vaš (73. Králíček), Mischnik (73. Völfel), Votava, Škarda (86. Distel), Waník – Toman. Trenér Lukáč.

Nejlepší hráč: Toman.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): "Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. První poločas jsme kromě penaltové situace zvládli velmi dobře. První půli jsme odehráli slušně a byla jen škoda, že jsme nepřidali ještě nějaký gól. O přestávce jsme odhodlání nechali v kabině a kvůli ostudnému výkonu bez jakékoliv aktivity jsme se připravili o vítězství, které jsme si měli pohlídat. Opravdu odezdaným výkonem ve druhém poločase jsme si to pokazili."


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Senco Doubravka 0:3 (0:2), 36. a 90 Patrovský, 38. Roubal.

FC Rokycany - FK Robstav Přeštice 2:3 (0:2), 76. Procházka, 80. Černý - 6. Štípek, 33. a 59. Böhm.

TJ Slavoj Mýto - SK Klatovy 1898 3:1 (1:0), 28. Nový, 72. Vileta, 74. Skopový - 76. Janda (pen.).


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama