Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Radek Hajič: Trápila nás marodka, ale snad jsme připraveni

 
středa, 9. března 2022, 08:40

Soběslav - Na jarní pokračování divize se svědomitě připravovali i fotbalisté Spartaku Soběslav. Absolvovali soustředění, odehráli několik přípravných zápasů a za sebou mají vítěznou generálku s Dražicemi. Přesto trenér Radek Hajič příliš spokojený není. Víc prozradil v rozhovoru pro Jihočeský fotbal.

O víkendu startuje v divizi jaro. Jak jste připraveni?
Doufám, že jsme. Byli jsme na herním soustředění, mám z toho ale takové rozporuplné pocity. Hodně hráčů máme zraněných a vyladění jsme tak z pětasedmdesáti procent. Není to úplně ideální. Spousta kluků se nestihla dát za celou zimu zdravotně do pořádku, a to mě mrzí.

Kde jste byli na soustředění a jak byste zhodnotil přípravu?
Soustředění proběhlo v Tasovicích u Znojma. V přípravných zápasech jsme dostávali hodně gólů. Defenziva nám nešla a neustále jsme hledali s mým novým asistentem vhodnou dvojici stoperů.

Máte nového asistenta?
Jmenuje se Roman Hřib a prošel mládežnickými kategoriemi v Dynamu České Budějovice. Trénoval Žirovnici, která hraje krajský přebor. Bydlí nedaleko Soběslavi, tak jsme se domluvili na spolupráci. Jsem rád, že už na to nejsem sám jako celou minulou sezonu. Na této úrovni to není dobré. Ještě máme kondiční trenérku, budoucí paní Hajičovou, takže trenérský štáb máme nyní výborný. Velký počet zraněných hráčů a slabší účast na trénincích nás však brzdily. Věřím ale, že třináct lidí bude na sezonu dobře připraveno.

Chystáte svatbu?
Přesně tak, kondiční trenérka se stane mojí manželkou. Svatbu plánujeme na letošní 22. červenec.

Podařilo se vám kádr přes zimu posílit?
Jsem rád, že jsme udrželi brankáře Července z Budějovic. K němu jsme přivedli Jakuba Dudáka, který mu bude krýt záda. Mám radost, že máme silnou dvojici gólmanů. Přišel také mladý fotbalista Matěj Markes, moc toho ale nenatrénoval kvůli bolavým zádům. Z rozpadajícího se Sezimova Ústí dorazil Václav Hoffmann a ten se jeví dobře. Věřím, že nám v boji o záchranu pomůže. Zmínil bych ještě Vítězslava Dvořáka z Tučap, který je u nás na zkoušce. Je to nadějný kluk a mohl by z něj vyrůst dobrý fotbalista.

Opustil někdo sestavu Soběslavi?
Neodešel nikdo. My máme kádr docela široký, na soustředění odjelo dvacet hráčů. Problém je, že již po dvou trénincích a jednom zápase šest z nich netrénovalo kvůli nějakým zdravotním trablům. Apeluji na hráče, aby o sebe dbali i mimo hřiště. Když dvacetiletý kluk nemůže hrát fotbal, protože ho bolí záda, tak je to pro mě nepochopitelné. Obzvlášť mě mrzí, že se nedal dohromady Aleš Kutner. Ten měl problémy s tříslem už na podzim a za celou zimu se to nezlepšilo. Zrovna jeho góly bychom na jaře moc potřebovali.

Tím se dostáváme k plánům na jaro. Jaké jsou?
Prvních pět kol pro nás bude stěžejních, protože hrajeme vesměs se soupeři, kteří jsou v tabulce pod námi. Potřebujeme uhrát co nejvíc bodů, abychom unikli ze sestupového pásma. Až budeme hrát se silnými soupeři, tak už bychom chtěli být v pohodě. Silné manšafty, jako Dynamo, Lom či Katovice máme doma, a doufám, že je budeme schopni pozlobit. Primární cíl je ale záchrana.

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Spartak Soběslav