Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice v přípravě podlehly Katovicím o tři góly

 
pondělí, 7. února 2022, 21:11

Strakonice - V plné přípravě na jaro jsou už i fotbalisté Junioru Strakonice a také divizních Katovic. Ve vzájemném přátelském utkání se projevila větší kvalita hostujícího celku, který ve Strakonicích vyhrál 5:2.

Domácí vydrželi hrát s Katovicemi vyrovnanou partii prvních zhruba pětadvacet minut, pak už převzali iniciativu hosté. "My jsme na začátku utkání udělali chybu, kterou Bálek využil a dostal Katovice hned ve druhé minutě do vedení," řekl ke smolnému vstupu do utkání vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka

V 10. minutě přidal Uher z penalty druhý gól Katovic. V 25. minutě hosté podnikli po levé straně rychlý útok, který přesně zakončil D. Bálek a zvyšil vedení hostujícího celku na 0:3. Ve 30. minutě zahrávali Strakoničtí trestný kop Zoubkem a Funda hlavou snížil na 1:3.

Ve 35. minutě hosté opět odskočili na rozdíl tří gólů, když na vápno odražený míč přesně k tyči trefil Uher. Tentýž hráč mohl před koncem poločasu zvýšit na 1:5, z malého vápna ale přestřelil.

Druhý poločas už probíhal v režii Katovic. Hosté se dostávali do brankových příležitostí, ale jejich zakončení bylo slabé a tak se skóre dlouho neměnilo. "Nám se povedla pěkná akce v 64. minutě, kdy Čapek našel průnikovou přihrávkou za obránce Fundu, který si se zakončením poradil skvěle a snižil na 2:4," popsal korigující branku Cibulka.

Šest minut před koncem skóroval ještě hostující Požárek a upravil na konečných 2:5.

FK Junior Strakonice - SK Otava Katovice 2:5 (1:4)

Branky: Funda 2 - D. Bálek 2, Uher 2 (1 z pen.), Požárek. Rozhodčí: Lepič, Jáchym, Cimrhanzlová. Diváků: 100. Střely celkem – 4:11, na branku – 2:7. Rohy - 3:11.

Sestava Strakonic: Kozlík – Zoubek, Staněk, Rozhoň, Říha – Funda, Benedikt, Chalupa, Čapek, Petráň - Krýsl. V průběhu druhého poločasu střídali brankář Martínek, Zábranský, Šourek a Fligiel.

Napsal(a) Junior Strakonice | Foto Jan Škrle