Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Petr Javorek si zvyká na novou roli v B-týmu Dynama

 
pondělí, 31. ledna 2022, 17:38

České Budějovice - Necelý úvodní poločas v přípravném utkání na Složišti proti třetiligovému Písku odehrál zkušený středopolař Petr Javorek, jenž se přesunul do B-týmu Dynama v závěru minulého podzimu a spolu s Jiřím Kladrubským dostal za úkol dohlížet na fotbalový vývoj mladých hráčů.

Příprava s Pískem splnila očekávání?
Prověřil nás kvalitní třetiligový tým. Myslím, že hlavně v prvním poločase hrál velmi dobře. Ve druhé půli jsme ho přehráli a vybojovali zasloužené vítězství.

Záměrně si volíte za soupeře účastníky ČFL, kam plánujete postoupit?
Přišel nový trenér a hrajeme nový systém. Musíme to vyzkoušet na těžších soupeřích a myslím, že to proti Písku splnilo účel.

Jakou máte roli v týmu?
Spolu s Jirkou Kladrubským máme za úkol pomáhat mladým a ukazovat jim směr. Kladri je hrající asistent, já zatím nemám žádnou trenérskou licenci.

Na podzim jste si vyzkoušel jeden divizní zápas?
Odehrál jsem poslední kolo doma s Katovicemi, takže asi vím, co mě čeká.

V B-týmu černobílých hodláte strávit celé jaro?
Pokud mě klub nevyhodí, tak bych ho tady měl strávit.

Odchod z áčka byl plánovaný?
Přišlo to postupem podzimu. Trenér s Tomášem Sivokem mi sdělili, že klub se vydává jiným směrem, já už jsem starší hráč, takže bych se měl přesunout do béčka a pomáhat těm mladým.

Vnímáte to jako klubovou vizi, aby vás udržel s tímto posláním?
Do léta mám smlouvu. Přeřadili mě sem a uvidíme, co bude v létě po konci soutěže. Doufám, že s mladýma klukama postoupíme a třeba mi ještě nabídnou smlouvu, pokud se dostaneme do 3. ligy. Určitě nechci ještě končit s fotbalem

Řešil jste jiné nabídky?
Volali mi z jiných týmů, ale chtěl jsem dodržet tady smlouvu. 

Cíl je tedy jasný, postup do ČFL?
Je tam i šance postoupit z druhého místa. Podle mého by prvoligový tým měl mít béčko ve třetí lize. Divize je pro mladé kluky málo.

Zahrajete si případně 3. ligu?
Určitě by mě to lákalo, kdyby mi klub nabídl prodloužení smlouvy.

Pokusíte se získat trenérské vzdělání?
Nikdy jsem ani moc nechtěl trénovat, ale teď jsme to řešili s Jirkou Kladrubským, že mi dohodne studium licence B a možná bych se dal na trenérskou dráhu.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama