Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V závěrečném divizním derby si béčko Dynama a Katovice podělily body

 
neděle, 31. října 2021, 18:47

České Budějovice – Divizní podzim už má odzvoněno. Poslední regionální derby se zajímavým průběhem se odehrálo na Složišti, kde domácí rezerva Dynama hostila Katovice. Naposledy se oba rivalové utkali před dvěma roky, kdy tu Katovice vyhrály přesvědčivě 4:0.

Katovice s dvanáctým hráčem v zádech mohly tříbodový import zopakovat. Proti aktivně hrajícím domácím mladíkům, které posílil Javorek, vsadily na pevnou obranu a rychlé protiútoky.

V závěru poločasu předvedli Katovičtí bleskurychlý výpad do otevřené obrany domácích, uzdravený Kadula ještě posunul míč Požárkovi, který zakončoval do prázdné branky. Další pohroma pro černobílé nastala osm minut po přestávce. Kapitán Perina fauloval v šestnáctce D. Bálka a nařízenou penaltu Kadula bezpečně proměnil.

Dynamovci reagovali na nepříznivý stav střídáním a do hry vyslali zkušeného Kladrubského. Po hodině snížil tečovanou ranou z dálky Vais a v závěrečném tlaku vyrovnal v 90. minutě po Kladrubského standardce hlavou stoper Bízek.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme aktivní a vytvořili jsme si dvě obrovské šance a ještě nastřelili břevno po rohovém kopu. Ale po naší špatné rozehrávce šel soupeř do vedení po dobře zahraném protiútoku. V druhém poločase jsme soupeře ještě více přimáčkli na jeho polovinu, ale v 53. minutě jsme po brejku a zbytečném faulu a proměněné penaltě prohrávali už 0:2. Zápas jsme ale odehráli až do konce. Nejdříve snížil Vais a v posledních minutách Bízek srovnal na konečných 2:2. Bod je pro nás málo. Měli jsme celé utkání převahu, ale nedokázali jsme ji vyjádřit gólově.“

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Kdyby mi někdo před zápasem v Českých Budějovicích řekl, že uhrajeme bod, tak bych ho bral všema deseti. Takhle jsou ve mně smíšené pocity. Gól na 2:2 jsme dostali v 90. minutě, takže to trochu mrzí. Nutno ale sportovně přiznat, že béčko Dynama bylo aktivnějším a lepším týmem. My jsme výborně bránili a spoléhali na rychlé kontry. Dva nám vyšly a po brankách Požárka a Kaduly z penalty jsme vedli 2:0. Několika výbornými zákroky nás podržel brankář Švehla. První gól jsme dostali po tečované střele a poslední ze standardní situace. Musím kluky pochválit za bojovnost a nasazení. Celých devadesát minut se rvali o body.“

SK Dynamo České Budějovice B - SK Otava Katovice 2:2 (0:1)

Branky: 62. Vais, 90. Bízek - 38. Požárek, 53. (pen.) Kadula. Rozhodčí: Kotalík - Matyš, Glogar. ŽK: 3:1 (Tolno, Perina, Javorek – D. Bálek). Diváků: 120.

Dynamo B: Kerl – Bízek, Němeček, Mašek (56. Kladrubský) - Vais, Bečvář (46. Malecha), Perina, Javorek, Tolno - Polanský, Veliký (69. Bouguetouta).

Katovice: Švehla - Hnídek, Janoch, Cibulka, Rejšek (83. Pavlovič) - L. Bálek, Repa, Kotrba, D. Bálek - Kadula (92. Mikeš), Požárek (88. Sládek).

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama