Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Klatovy dobyly Svépomoc. Lom přišel o vedení v tabulce

 
neděle, 24. října 2021, 13:00

Tábor - Ve třináctém kole divize prohráli fotbalisté Lomu doma s celkem Klatov 1:3 a poprvé během podzimu přepustili první místo v tabulce Přešticím. Ty doma zdolali Katovice 2:0. Hráči Lomu bohužel nenavázali na výborný výkon před týdnem v Katovicích a podruhé v sezoně ztratili všechny tři body.

O prvním poločase se ale rozhodně nedá hovořit jako o nepovedeném. Lom byl lepším týmem, útočil, na góly to ale bylo po pětačtyřiceti minutách 1:1.

Skóre otevřel ve 35. minutě z penalty svým čtrnáctým podzimním gólem domácí Zbyněk Musiol, za hosty vyrovnal prakticky z protiútoku nechytatelnou bombou expísecký Antonín Presl. „První půlka byla z naší strany docela dobrá, jenže jsme nevyužili čtyři až pět stoprocentních šancí. Bylo to podobné utkání jako doma s Mariánskými Lázněmi, kdy jsme v první půli rovněž neproměnili řadu vyložených šancí,“ srovnává trenér Lomu Marek Císař.

V 60. minutě přežil Lom obrovskou šanci hostů, když domácí obránci jen přihlíželi, jak osamocený Mészáros hlavičkuje těsně vedle Matouškovy brány, za dalších sedm minut už ale Lom prohrával, když Presl proměnil nařízenou penaltu a otočil vývoj utkání.

Lom se pak snažil a v 70. minutě mohl Neužil vyrovnat, svou hlavičku ale nasměroval jen do břevna. V 81. minutě zaútočily Klatovy do domácí otevřené obrany a Jan Zajíček po svém průniku do vápna prostřelil Matouška. Bylo to 1:3 a domácím zbývalo na vyrovnání i s nastavením už jen deset minut.

V koučem zmíněném duelu s Mariánskými Lázněmi Lomu stačilo devět minut, aby dorovnal nepříznivý stav 1:3, tento scénář se ale v utkání s Klatovy neopakoval a soupeř si tak odvezl všechny tři body.

„Do druhého poločasu už jsme nenastoupili s takovou koncentrací jako do té první půle. Poté, co jsme dostali z penalty gól na 1:2, jsme museli hru otevřít a z brejku do otevřené obrany jsme inkasovali potřetí. Pak už jsme byli malinko v křeči a nedokázali ten vývoj zvrátit. Klatovy byly produktivnější v zakončení a spravedlivě vyhrály. My se naopak v koncovce trápíme,“ zhodnotil zápas Císař.

K poslednímu podzimnímu utkání cestují fotbalisté Lomu příští sobotu do Mýta.

TJ Sokol Lom - SK Klatovy 1898 1:3 (1:1)

Góly: 35. (pen.) Musiol - 37. a 67. (pen.) Presl, 81. Zajíček. Rozhodčí: Dohnal - Doubrava, Machýček. Delegát: Eibl. ŽK: 1:3 (J. Chotovinský – Presl, Zajíček, Brabec). Diváků: 350.

Lom: Matoušek – Janů, J. Chotovinský, Slavík, J. Rabiňák (67. Tsolakis) – M. Novák (67. Bosnyak), Pfeifer, Grobár, Krušatins – Neužil, Musiol. Trenér Císař.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle