Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První divizní derby obstarají béčko Dynama se Soběslaví

 
pátek, 3. září 2021, 12:14

České Budějovice - Na první letošní derby dvou týmů z jihu Čech dojde v sobotu dopoledne na Složišti, kde se v rámci šestého kola divize utká domácí rezerva ligového Dynama se Spartakem Soběslav.

Oba soupeři jsou na tom v tabulce velice podobně. Dynamo i Soběslav dosud získaly shodně devět bodů, přičemž béčko Dynama je páté, zatímco Spartak je na sedmé příčce.

Se vstupem do soutěže není spokojený ani jeden tým. „Chtěli jsme určitě víc bodů. Nejsme spokojeni s naším herním projevem ani s proměňováním šancí,“ vraští čelo trenér českobudějovických mladíků Jindřich Tichai. Na rozpacích je i trenér Soběslavi Radek Hajič. „Spokojení jsme i nejsme, trápí nás nevyrovnané výkony. Hlavně venkovní prohry v Plzni a v Doubravce byly zbytečné. Nyní nás čekají čtyři těžké zápasy a mít víc bodů, byl bych klidnější,“ říká soběslavský kouč.

Prvním z oněch čtyř těžkých zápasů je ten sobotní na Složišti. Hajič považuje rezervní mužstvo Dynama za jednoznačného favorita. „Hraje doma v dopoledním čase a hlavně je reprezentační přestávka, takže trenér Tichai zcela určitě využije pendly z áčka. Budeme bojovat a pokusíme se překvapit,“ říká trenér spartakovců.

Favoritem jsou domácí. Pomohou pendlové?

Domácí Jindřich Tichai zase respektuje kvalitu Soběslavi. „Předminule dokázala porazit i v deseti lidech doma Cheb 3:0, takže je určitě silná do ofenzívy. Navíc se po odpykání karetního trestu vrací do sestavy Petr Bouchal. Očekávám těžké a vyrovnané utkání.“ O účasti prvoligových pendlů trenér Tichai nehovoří. „Někteří hráči mají zdravotní problémy, předpokládám ale nanejvýš jednu nebo maximálně dvě změny v sestavě.“ Konkrétní ovšem Jindřich Tichai být nechtěl.

Radek Hajič hlásí, že všichni hráči jsou v pořádku a do utkání s Dynamem nastoupí mužstvo kompletní. „Dost našich fotbalistů působilo v mládežnických kategoriích Dynama, takže motivaci budou mít možná o něco větší než v jiných zápasech. Uvidíme, s čím na nás domácí vyrukují. Četl jsem, že v utkáních, ve kterých prohráli, byli lepší, akorát je zradila koncovka. Doma je Dynamo určitě silné a my můžeme jen překvapit,“ zopakoval Radek Hajič.

Duel Dynama B se Soběslaví začíná v sobotu v 10.30 hodin a Jihočeský fotbal bude u toho. Další program najdete zde.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama