Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankářská ikona u Vajgaru. Jaroslav Drobný vypomůže diviznímu J. Hradci

 
pátek, 3. září 2021, 12:56

Jindřichův Hradec - Mimořádnou posilu, byť jen na záskok, získal mezi tyče divizní FK Jindřichův Hradec 1910. Na výpomoci se dohodl s Jaroslavem Drobným, který nastoupí v nedělním střetnutí u Vajgaru s Doubravkou (od 16 hod.). Jihočeský klub o tom informoval na svém facebookovém profilu.

Jak k angažování 41letého bývalého brankáře českobudějovického Dynama došlo, zjišťoval portál Jihočeský fotbal v pátek dopoledne, kdy jsme kontaktovali kouče Romana Lukáče.

„Ano, Jarda nám pomůže v nedělním domácím utkání proti Doubravce,“ potvrdil informaci jindřichohradecký trenér Roman Lukáč. Oba gólmani Cettl i Hulík jsou momentálně zraněni. „Tomáš Cettl utrpěl vážnější zranění již před čtrnácti dny a Jakub Hulík si zvrtnul kotník minulý týden,“ uvedl Lukáč důvod, proč na příští duel nominovalo vedení klubu právě bývalého brankáře Dynama Č. Budějovice.

Drobný přitom žije v Mnichově, kde našel po skončení hráčské kariéry zaměstnání u mládeže ve slavném Bayernu. „Jarda u nás občas trénoval se svým synem, tak jsme ho požádali, jestli by si našel čas na výpomoc. On souhlasil a těšíme se, že nám pomůže svými zkušenostmi,“ vysvětluje Roman Lukáč, jak došlo k tomu, že si věhlasný brankář zachytá o víkendu u Vajgaru.

Kouč Jindřichova Hradce zároveň ujišťuje, že s Drobným je domluven jen na tento víkend. Na další zápas už by měl být připraven Jakub Hulík. Tím ale starosti s gólmany pro jindřichohradeckého trenéra nekončí a přiznává, že kvůli absenci Cettla bude muset na jaře klub situaci řešit. „V krajním případě by mohl zaskočit můj asistent Jirka Mazánek, který je trenérem gólmanů. To by však byla až ta poslední možnost,“ komentuje vzniklou situaci kolem brankářů Roman Lukáč. 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama