Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V přípravě to nejvíce střílelo Škardovi a Varačkovi s Tauberem

 
neděle, 16. února 2020, 20:50

Jihočeský kraj – Góly se v zimních zápasech nešetřilo. Nejvýraznější výhru si připsalo béčko Táborska. Obětním beránkem byl opět Týn. Lídr A třídy po desítce od Soběslavi obdržel „sedmičku“. Na stejnou metu se prostřílel sezimovoústecký Sokol a Lafatův Olešník. Nejlepší kanonýr české ligy skóroval dvakrát. Naprázdno vyšlo po náročném soustředění Milevsko, které na domácí umělce padlo těsně divizním Sedlčanům.

Horkotěžko se dávala dohromady sestava oseckému kouči Jaroslavu Voříškovi. Na umělku do Příbrami se vydala jen desítka hráčů. „Hráli jsme v okleštěné sestavě, jedenáctého hráče nám půjčil soupeř,“ mrzely početné absence Voříška. Vedoucímu týmu středočeské I. A třídy podlehli Osečtí 1:6. „Tochovice v čele s Jendruščákem hrály neustále v pohybu. Byla radost se na ně dívat,“ dodal k výkonu soupeře, který je předčil po všech stránkách.

Mezinárodní duel sehrál v pátečním večeru Sokol Lom. Na sezimovoústeckou umělku si pozval rakouský FC Heidenreichstein, který porazil 5:3. „Ve druhé půli už jsme měli vývoj utkání pod kontrolou. Po většinu času jsme drželi míč a soupeř spoléhal na brejky,“ uvedl k duelu s Rakušany Marek Císař. Výborně zahrála posila z třetí ligy (Táborsko) Marek Novák, autor dvou gólů.

Přeborový mistr Olešník měl utkání s Veselím jasně pod kontrolou. Dvakrát se prosadily tradiční opory Lafata s Grobárem. Béčko Táborska s několika zahraničními pendly po přestávce jasně přehrálo týnskou Olympii. Trefil se Jemenec Rami, dále Ahmed a ve dvou případech Alessandro. Divizní J. Hradec podlehl na umělce ve Staré Hlíně táborské devatenáctce 2:3.

V jakých sestavách nastoupili

Táborsko: Zadražil – Havrda (84. Brabec), Dybala, Penc, Janošík – Vozihnoj, Schramhauser, Kučera, Icha (77. Al Wasmani) – Tolno, Vandas.

Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek (46. Petřík), Holý, M. Held – Hrachovec (60. Sigmund), Ulbrich, Hajdo (60. Mařík), Valenta – Vávra, Froněk.

Katovice: Švehla (46. K. Hajdušek) – Miklas, Tušer, Chylík (70. Bálek), Horejš – Repa (46. Pavlovič), Janoch, Kahuj, Bálek (60. Zoubek) – Kadula (70. Koutský), Uher (46. Požárek).

Soběslav: Kuník – Žalda, Suchan, Podráský, Hromada – Brabec, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk – Kutner – T. Mazouch. Střídali: Duchoň, Bouška, Varačka.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kabele, Švec - Persán, Kuna, Svoboda, Novák, Vávra - Strapek, Tauber. Střídali: Savytskyi, Tůma, Wagner, Filip, Šára, Paráček, Šesták.

Lom: Matoušek - Trantýr, Kosobud, Jelen, Vysušil - Do Trung, Balogh, Šimák, J. Rabiňák - M. Novák, Neužil. Střídali M. Rabiňák, Bosnyak, Chotovinský.

Milevsko: Dvořák – Volf, Kosobud, Vakoč, Málek – Sedlák, Maršík, Kálal, Marvan, Barda – Hadáček. Střídali Souček, Hejl.

Čimelice: Slavík – Jizba, Listopad, Bednařík, Kuchejda – M. Viták, Káš, Nekl, J. Viták, Varhan – Hegenbart.

Osek: Chaluš – Kinkor, Carda, P. Rybák, Benda – Čapek, Hoch, Brabec, Pavelka – D. Rybák.

Táborsko B: Novák – Zítek, Víteček (46. Mácha), Jáša, Icha (60. Rytíř) – Brabec, Větrovský (60. Jansa), Rahmi (70. Smutný), Mischnik, Ahmed (80. Pavlík) – Zeman (60. Alessandro).

Roudné: Š. Hošna (46. Havlíček) – Zachař, Cahyna (46. Bilas), Grigera, Vacek – Goretki, Míča, Neckář, Kadlec (29. Vlk), Bartoš – Benda (46. Wohlgemuth).

Čimelice si poradily s ambiciózními Žichovicemi, když do přestávky zvrátily nepříznivé skóre třemi góly. Třeboň a Blatná zdolaly rozdílem dvou branek účastníky A třídy, které čeká na jaře boj o udržení – Lhenice se Sousedovicemi. Střelnici si otevřeli Sezimovoústečtí s Cehnicemi. Jedenáctý tým I. B třídy pokořili sedmkrát, kapitán Jakub Škarda zaznamenal čtyři branky.

Slabší den měly obrany Písku a Katovic, což rezultovalo v osm gólů. Třetiligový favorit zvítězil 5:3. „Momentálně nás tlačí pata v obraně, a proto jsme dostali tři góly. V prvním poločase jsme udělali dvě hrubé chyby, které Katovičtí potrestali z brejků,“ poznamenal trenér Písku Milan Nousek ml. „Dělali jsme veliké množství chyb, což nás stálo lepší výsledek. I tak si myslím, že se jednalo o kvalitní přípravu. Je na čem stavět,“ řekl na klubovém facebooku kormidelník Katovic Přemysl Šroub.

Roudné vzdorovalo divizní Soběslavi a ještě v 80. minutě střetnutí na Složišti byl stav 2:2. Na konci se projevila zkušenost spartakovců, kteří třikrát pokořili debutujícího dorostence Havlíčka v brance Malše. Matouš Varačka stihl za druhý poločas tři zásahy. „Z naší strany velmi nepovedený a unavený zápas. Projevila se už dlouhá příprava a k dokonalosti to mělo hodně daleko,“ sdělil vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka. Roudné podalo sympatický výkon, mrzel jen nepovedený závěr. „Z utkání mám pozitivní dojem. Až na posledních deset minut jsme nepropadli,“ přidal trenér Roudného Marcel Tomášek.

Na umělku v Borovanech vyběhli půlmistři A a B třídy, T. Sviny vs. Strunkovice. Blaník se ve druhém poločase dostal do trháku 4:2, hattrick vystřihl Žurek, ale Svinenští ve strhujícím závěru otočili výsledek na 5:4.


Výsledky přípravných zápasů

FC MAS Táborsko – FK Baník Sokolov 4:1 (1:0)
Góly: 11. Tolno, 58. a 77. Vandas, 80. Kučera (pen.) – 76. Štursa. UMT Zličín. Hráno v pátek 14. 2. 2020. Podrobnosti zde.

Sokol Lom - FC Heidenreichstein/Rak. 5:3 (3:1)
Góly: Neužil 2, Novák 2, Šimák (pen.). UMT Soukeník. Hráno v pátek 14. 2. 2020.

Malše Roudné – FK Spartak Soběslav 2:5 (0:1)
Góly: 60. a 72. Goretki – 48., 81. a 89. Varačka, 27. a 87. Kutner. UMT Složiště.

FC Písek – SK Otava Katovice 5:3 (3:2)
Góly: 7. a 43. Valenta, 53. a 77. Froněk, 41. M. Held – 38. a 52. Kadula, 26. Uher. UMT Písek. Podrobnosti zde.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Spartak Kaplice 5:3 (1:1)
Góly: 52., 75. a 78. Tauber, 43. Kuna, 81. Wagner – 4. a 54. Urazil, 85. Divoký. UMT Hluboká. Podrobnosti zde.

FC ZVVZ Milevsko - Tatran Sedlčany 0:1 (0:1)
UMT Milevsko.

FC MAS Táborsko B – FK Olympie Týn n. Vlt. 7:0 (2:0)
Góly: Alessandro 2, Icha, Mischnik, Zeman, Ahmed, Rami. UMT Soukeník.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FC MAS Táborsko U19 2:3 (0:1)
Góly JH: Cech, Jindra. UMT Stará Hlína.

TJ Blatná – Znakon Sousedovice 3:1 (1:0)
Góly: Brynda, Sýkora, Sedláček – Horňák. UMT Blatná.

FK Olešník - Loko Veselí nad Lužnicí 7:1 (3:0)
Góly: Lafata, Grobár 2, Toth, Heller, Šálený. UMT Soukeník.

Jiskra Třeboň – SK Lhenice 2:0 (1:0)
Góly: Týnavský, Průcha. UMT Třeboň

SK Tochovice - TJ Osek 6:1 (3:0)
Gól Oseka: Hoch. UMT Příbram.

SK SIKO Čimelice – TJ Žichovice 4:2 (3:1)
Góly: Michal Viták 2, Jiří Viták, Nekl - Chalupa, Krejčí. UMT Blatná.

Spartak Trhové Sviny – Blatník Strunkovice 5:4 (2:1)
Góly za hosty R. Žurek 3, M. Kuneš. UMT Borovany.

FC Cehnice – Sokol Sezimovo Ústí 1:7 (0:3)
Góly za hosty: Škarda 4, Vilímek 2, Hladík. UMT Strakonice.

TJ Nová Ves – SK Slavia ČB 1:1 (1:0)
Střelci nehlášeni. UMT Třeboň.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza