Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Béčko Dynama přečkalo penaltu v 94. minutě, Hradec mrzela Tomanova šance

 
čtvrtek, 7. listopadu 2019, 13:59

Mladíci Dynama prohospodařili luxusní náskok v Hořovicích. Slibné vedeni 3:1 ztratili, když odpověděli počtvrté Etemikem, přišla ve čtvrté minutě nastavení pohroma v podobě faulu v šestnáctce a nařízené penalty, kterou domácí Novotný kop kopl nad branku! Koncovka trápila Soběslav a J. Hradec, který měl s Mýtem navíc než na bod. Čížová získala s Klatovy dva body po penaltách. Senzací je domácí porážka prvních Přeštic s Katovicemi, o níž rozhodl Repův gól na konci poločasu.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 13. KOLE DIVIZE A  


SK Petřín Plzeň – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:1)

Góly: 19. Demeter, 67. Černý - 32. Varačka. Rozhodčí: Vnuk - Lafek, Doubrava. Delegát: Brož. ŽK: 4:4 (Zoubek, Demeter, Šulc, Škarda – Boháč, Hromada, Kuník, Zeman). Diváků: 120.

Soběslav: Kuník – Zeman, Boháč, Bouchal, Podráský – Vaněk, Hromada, Kutner, Bouška (87. Brabec) – Mazouch (77. Žalda) – Varačka. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Zeman, Varačka

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Na rovinu říkám, že takové zápasy mě fakt se.... Po kromě úvodních 20 minut jsme jednoznačně lepší. Že dostaneme gól z ofsajdu, že další dvě tři ofsajdové situace pomezní přehlédnou, to se dá pochopit. Jenže my tomu jdeme naproti. Vyrovnáme, máme další šance, můžeme zápas rozhodnout, bohužel je nedáme, a z ojedinělé akce zase dostaneme haluzáka. Pak už je to křeč, ze které nejsme schopni nakopnout balon na polovinu soupeře. Je to škoda, zbytečná prohra. Teď musíme porazit Cheb.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Slavoj Mýto 1:1 (1:0), penalty 3:4

Góly: 21. Toman - 82. Konopásek. Rozhodčí: Svoboda - Rychtár, Průcha. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:2 (Jindra, Janák – Holý, Zajíček). Diváků: 80.

J. Hradec: Hulík - Blažek, Völfel, Králíček, Škoda - Abderrabi (72. Kubín), Scoarnec, Votava, Jindra, Janák - Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Hulík, Völfel, Votava, Janák

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsem po zápase velmi zklamaný. V naší situaci bychom takové zápasy měli dovést do vítězného konce za jakékoliv situace, bohužel, tentokrát jsme se připravili o vítězství sami, protože nedokážeme zvládnout důležité okamžiky z pasáže hry.“


FK Hořovicko – SK Dynamo Č. Budějovice B 3:4 (1:2)

Góly: 34. Pyšek, 57. Mareš, 58. Mach - 10. Kalousek, 30. Matoušek, 53. Tomek, 67. Etemike. Rozhodčí: Cihlář - Kastl, Špindlerová. Delegát: Braun. ŽK: 2:2 (Smetana, Šulc – Matoušek, Krejčí). Diváků: 110. V 94. minutě neproměnil domácí Novotný penaltu za faul.

Dynamo B: Luksch - Krejčí, Kočí, Kalu, Kortiš (64. Etemike) - Malecha, Tomek (88. Míka) - Delarge, Šplíchal (90. Bouguetouta), Kalousek – Matoušek. Trenéři Jaromír Plocek a Petr Skála.

Nejlepší hráči: celý tým

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Utkání na Hořovicku jsme chtěli začít opět aktivní hrou, protože jsme věděli, jaký mají problém domácí. Připravovali jsme se na tuto variantu i v tréninku. Po naší aktivitě jsme se dostali do dvoubrankového vedení góly Kalouska a Matouška a měli míč více na svých kopačkách. Při standardní situaci jsme obdrželi branku po naší hrubé chybě v obraně. Domácím dala velkou aktivitu a my jsme se dostali pod tlak. Domácí hráli jednoduchý fotbal, protože trávník byl hodně podmáčený a nedalo se pořádně kombinovat. Kluky jsme o přestávce upozorňovali, aby pokračovali v aktivitě z prvního poločasu. Podařilo se nám vstřelit další branku Rosťou Tomkem a to nás uspokojilo. Přestali jsme být aktivní a domácí toho využili a po jednoduché hře vstřelili dvě branky. Opět po našich chybách. Podařilo se nám dát čtvrtou branku Etemikem. Konec utkání byl velmi vyhrocený a my jsme začali zbytečně plašit a tím jsme také domácím nahráli na možnost na vyrovnání. Po naší další chybě přišla penalta, kdy domácí útočník, s nímž jsme měli problémy celé utkání, neproměnil a my jsme mohli slavit tři body z tohoto těžkého utkání. Jsme moc rádi za tyto body, ale mohlo to dopadnout úplně jinak. V posledních utkání jsme obdrželi hodně branek a nad tím se musíme do konce soutěže zamyslet a zapracovat na tom. Tuto sobotu nás čekají Katovice, kde je mnoho hráčů, kteří prošli Dynamem. Bude to zajímavé a pikantní utkání, protože Katovice se teď dostávají do formy a dělají pěkné výsledky. A poslední kolo zajíždíme na Petřín Plzeň a ten teď podává velmi dobré výkony a dělá body, tak nás nečeká nic lehkého. My se na tato utkání moc těšíme, protože pro naše mladé hráče je to moc dobrá škola, sehrávat těžká utkání, která mají náboj a emoce.“


TJ Sokol Čížová – SK Klatovy 1898 1:1 (1:0), penalty 4:3

Góly: 28. Nečas - 60. Diviš. Rozhodčí: Fojtík - Kvaček, Hrkal. Delegát: Sádovský. ŽK: 1:0 (Jirouš). Diváků: 80.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Bohánek (46. Janda) – Zikmund, Majer, Dvořák, Mařík (87. Šitner), Nečas (65. Horník) – Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Nejlepší hráči: celý tým, J. Novák

Petr Janda, hrající trenér Čížové: „V naší situaci je každý bod dobrý. Samozřejmě jsme za dva body rádi, protože předtím jsme tři zápasy v řadě prohráli, aniž bychom vstřelili branku. Remíza po devadesáti minutách byla myslím spravedlivá, utkání bylo vyrovnané, vyhrát ale mohly klidně oba týmy. My jsme měli štěstí čtyři minuty před koncem poté, co Klatovy nastřelily břevno. Když náš Roman Zahrádka nedal hned v první sérii rozstřelu penaltu, nevypadalo to s našimi šancemi na zisk druhého bodu dobře. Pak nás ale skvěle podržel brankář Jaroslav Novák, který soupeři dvě penalty chytil.“


FK Robstav Přeštice – SK Otava Katovice 0:1 (0:1)

Góly: 45. Repa. Rozhodčí: Šob - Haleš, Novotný. Delegát: Mareška. ŽK: 2:4 (Mudra, Růžička – Pavlovič, Kahuj, Kadula, Chylík). Diváků: 163.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Tušer, Cibulka – Repa (84. Bálek), Janoch, Kahuj, Pavlovič (61. Miklas) – Kadula (90. Chylík) – Požárek (66. Uher). Trenér Přemysl Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým, Švehla

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Na lídra tabulky jsme jeli s cílem pokusit se o malý zázrak v podobě zisku bodu a jsme nesmírně rádi, že se vyhrálo. Hráči podali skvělý výkon a sáhli si až na dno. V první půli jsme měli tři šance a z toho jednu proměnil Repa gólem do šatny. Druhou půli jsme už převážně bránili a domácí do nás bušili. Dvakrát nás podržel Švehla v bráně a tak si odvážíme fantastické vítezství. Přeštice byly zatím nejlepší soupeř, s kterým jsme změřili síly. Chtěl bych všechny hráče pochválit. Makali na sto procent. Ještě nesmím zapomenout na naše skvělé fanoušky, kterých přijelo do Přeštic snad šedesát a byli naším dvanáctým hráčem.“


Ostatní výsledky

SK Senco Doubravka - FC Rokycany 2:1 (2:0), 10. a 37. Roubal - 76. Procházka.
FK Hvězda Cheb - Český lev-Union Beroun 0:3 (0:1), 11. a 57. Lhotka, 57. Sklenář (pen.).
TJ Tatran Sedlčany - FC Viktoria Mariánské Lázně 2:2 (1:1), penalty 5:6, 41. Kvěch, 68. Soldát - 19. a 56. Nedbalý.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle