Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S trénováním Čížové pomáhá Jandovi kapitán Nečas

 
středa, 18. září 2019, 13:27

Fotbalisté Sokola Čížová neprožívají po úmrtí svého dlouholetého funkcionáře a mecenáše Vladimíra Vávry jednoduché období, na výkonech a výsledcích mužstva to ale zatím znát není.

V sobotu si Čížová připsala do tabulky tři body za domácí výhru 2:1 nad nováčkem Hvězdou Cheb. Výsledek naznačuje, že šlo o vyrovnané utkání, hrající trenér Petr Janda mluví ale o opaku. „Výsledek tomu neodpovídá, já si ale myslím, že to bylo jednoznačné utkání. Akorát jsme neproměňovali šance tak jako v předchozích domácích utkáních. Už v poločase jsme klidně mohli vést 5:1,“ říká Janda, jenž vstřelil již v 8. minutě úvodní branku zápasu.

Další góly ale domácí nepřidali a naopak ve 32. minutě vyrovnal chebský Macháček na 1:1. „Byla to pěkná střela asi z pětadvaceti metrů, ale ojedinělá. My jsme naopak trefili ve druhé půli ještě břevno a další šance nedali Mařík ani Nečas. Měli jsme jich dost, zatímco Cheb neměl žádné. Vyhráli jsme zcela zaslouženě,“ míní Petr Janda k utkání, které rozhodla trefa Romana Zahrádky deset minut po přestávce.

Nového trenéra zatím neshání

Po odvolání kouče Zdeňka Staroby je nyní Janda zároveň hlavním trenérem Čížové. „Je to samozřejmě náročnější, ale zvykám si. Musím stanovit taktiku před zápasem, určit sestavu, svolávat tréninky. Co se dá dělat, jiného trenéra nemáme. Pomáhá mi ale Radim Nečas,“ prozrazuje Janda, že na vše není úplně sám.

Tento stav má v Čížové vydržet minimálně do konce podzimu, sezonu ovšem v Čížové dohrají celou. „Uvidíme, co bude na jaře. Máme existenční starosti, ale kdybychom nevěřili, že sezonu dohrajeme, zabalili bychom to rovnou. Trenéra jsme zatím nesháněli a ani v kádru zatím žádné změny nejsou. Skončil pouze Lukeš a místo něj přišel z Písku Miroslav Mařík. Na spolupráci s Pískem bude záležet i nadále,“ říká hráč a trenér v jedné osobě Petr Janda.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle