Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Venku zabodovaly jen Katovice, Soběslav přejela doma Sedlčany

 
neděle, 11. srpna 2019, 16:53

Na venkovních hřištích nečeká jihočeské zástupce v divizi žádný med. Potvrzují to výsledky úvodního kola, v němž vyšly naprázdno favorizovaná Čížová, rezerva Dynama ČB a J. Hradec. Výhodu domácího trávníku využila beze zbytku Soběslav, která hladce přehrála Sedlčany. V neděli odpoledne zajížděly Katovice k historické divizní premiéře do Mýta na Rokycansku. Souboj dvou nováčků vyhrály 2:1.

Překvapení na účet favorita se zrodilo v páteční předehrávce. Vloni druhá Čížová nečekaně podlehla v Rokycanech. Klíčovým okamžik a jediný gól zápasu přišel pět minut před koncem. Trefa střídajícího Kroce, který tělem tečoval před brankářem Novákem Debellisovu střelu, stanovila konečný výsledek utkání před 300 diváky mezi nováčkem a vicemistrem.

Na horkou klatovskou půdu cestovalo béčko prvoligového Dynama pouze s jediným pendlem Šplíchalem a to na oslabené Západočechy, které v létě opustila řada opor, nestačilo. Až za nepříznivého stavu 0:3 snížil v závěru Matoušek (nastřelil i tyč) a to už bylo příliš pozdě. Naprázdno vyšel venku i J. Hradec. Berounu vzdoroval první poločas, ale naděje pohřbily dva obdržené góly v úvodu druhého dějství. Toman sice dokázal snížit, ale domácí Horel v 83. minutě završil hattrick z penalty.

Třígólová smršť Soběslavi

Vlažný start zápasu Soběslavi se Sedlčany dal napovědět, že se jedná o první kolo. Šance se střídaly na obou stranách. Více ze hry začali spartakovci získávat po půl hodině, kdy zúročil převahu šikovně umístěnou patičkou Vaněk a otevřel si střelecký účet i v dalším ročníku divize. Do druhé půle vstoupila Soběslav aktivně a již po dvou minutách trefil Varačka přehozením brankáře tyč. „Hra se vyrovnala a nás uklidnil až druhý gól z penalty, když byl ve vápně stažen Varačka a Vaněk se nemýlil,“ řekl vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka.

Proměněná penalta nastartovala šestiminutovku snů okořeněnou třemi góly. V 68. minutě našel dobře hrající Vaněk Kutnera, ten ač faulován přehodil gólmana, a dvě minuty nato došlo po odkopu Kuníka k nedorozumění sedlčanské obrany, brankář podskočil míč a Varačka z úhlu pečetil skóre na 4:0. Zbytek zápasu se jen dohrával. „Snad nám forma vydrží do středečního poháru s Benešovem,“ doufá Michal Lemberka k atraktivnímu střetnutí s třetiligovým soupeřem.

První start Katovic za 3 body

Historicky první start v divizi mají za sebou fotbalisté Katovic. Z Mýta nedaleko Rokycan se vraceli v dobré náladě, neboť ze hřiště divizního nováčka si Katovice odvezly plný počet bodů za výhru 2:1. „Do zápasu jsme šli s pokorou. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, a jak jsme si řekli, tak jsme i hráli,“ řekl po utkání šťastný trenér Katovic Roman Malý, přičemž nezapomněl poděkovat fanouškům, kteří přijeli na západ Čech v hojném počtu.

V první půli padla jediná branka, kterou po samostatné akci vstřelil hostující Jindřich Kadula. Ve druhé půli vyškolil domácího stopera i brankáře Vilda Daniel Pavlovič a Katovice vedly 0:2. Sedm minut před koncem snižující trefou na 1:2 zadělal na drama domácí Zajíček, ale Jihočeši už své vítězství uhájili.

 

Výsledky 1. kola divize A


FC Rokycany - Sokol Čížová 1:0 (0:0)

Gól: 85. Kroc. Páteční předehrávka.

SK Klatovy 1898 - SK Dynamo Č. Budějovice B 3:1 (1:0)

Góly: 26. Diviš, 55. Nekola, 73. Janda - 88. Matoušek.

FK Spartak Soběslav – Tatran Sedlčany 4:0 (1:0)

Góly: 39. a 66. (pen.) Vaněk, 68. Kutner, 71. Varačka.

Český lev-Union Beroun – FK Jindřichův Hradec 1910 4:1 (1:0)

Góly: 13., 56. a 83. (pen.) Horel, 47. Krejča - 72. Toman.

TJ Slavoj Mýto – SK Otava Katovice 1:2 (0:1)

Góly: 83. Zajíček - 19. Kadula, 74. Pavlovič.


Ostatní výsledky: Mar. Lázně - Přeštice 0:5 (0:3), Hořovicko - Doubravka 2:2 (1:2), pen. 3:4, Petřín Plzeň - Cheb 0:2 (0:0).

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař