Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Neporažená Čížová zabodovala na Aritmě. Jirouš proměnil penaltu

 
pátek, 28. září 2018, 19:15

Pražská Aritma není v letošním ročníku v nejlepší kondici. Její aktuální formu prověřila v páteční předehrávce druhá Čížová. Domácí se trápili v koncovce, zatímco Jihočeši měli po proměněné penaltě Jirouše několik možností náskok pojistit. A když Pražané zahodili i pokutový kop, bylo jasné, že brankáře Nováka už nepřekonají.

Čížová v prvním poločasu plnila od začátku všechno, co se od ní čekalo. Měla převahu a daleko častěji se její hráči potkávali s míčem než domácí. Výsledkem tlaku byla penalta, kterou si zařídila po faulu na hlavičkujícího Kočího. K pokutovému kopu se postavil Martin Jirouš a gólmanu Starečkovi nedal šanci.

Pak se ale začali probouzet i domácí a šli za vyrovnáním. Napadali hráče Čížové už při zakládání útoků a snažili se rozbít snahu hostů o založení útoku hned od začátku. To se jim částečně i dařilo a byli častějšími hosty před brankou Jihočechů. Ovšem Novák podával skvělé výkony. Svoje umění prokázal po půl hodině dvěma výtečnými zákroky.

Po přestávce se hra vyrovnala, obě obrany měly společně hodně práce a před brankami bylo živo. Hosté se takticky zatáhli a čekali, s čím přijdou domácí. Ti si sice vytvořili územní převahu, ale až na dvě velké možnosti Novákovu branku neohrozili.

Aritma zahodila penaltu

V 67. minutě pálil vysoko nad domácí útočník, za tři minuty měl jedinečnou příležitost vyrovnat kapitán Ondřej Rybka, když sudí odpískal penaltu za ruku. Tu ovšem poslal těsně vedle levé tyče Novákovy branky.

Aritma vypadla z tempa, taktovky se chopili taktovky hosté a dění na hřišti s přehledem kontrolovali. A přibývaly i šance. Na branku pelášil zcela sám Lukeš, který si nabíhal na Jiroušovu přihrávku evidentně z vlastní poloviny, ale asistent rozhodčího to viděl jinak a odmával ofsajd… V závěru Jirouš střílel po Jandově průniku zblízka nad a oblouček dobře hrající Ondřeje Gregora skončil vedle. Neproměněné šance Čížovou nemrzely, poslední minuty nepustila domácí do tlaku a jednogólový náskok v poklidu uhlídala. Minimálně do nedělního poledne se vyhřívá na špici divize.

Vladimír Vávra, činovník Čížové: „Vyhráli jsme zaslouženě, i když jsme si jednu chvilku vybrali volnější chvilku. V té byla proti nám nařízená penalta, kterou naštěstí pro nás domácí neproměnili. Řekl by, že většina zápasu byla naše a po právu jsme si odvezli všechny body. I když těch gólů jsme mohli přidat víc, v našich silách to bylo.“

SK Aritma Praha – TJ Sokol Čížová 0:1 (0:1)

Branka: 31. Jirouš (pen.). Rozhodčí: Ježek - Šob, Klečka. Delegát: Koňák. ŽK: 3:5 (Kraus, Troníček, Vávra – Jirouš, Dvořák, Jirouš, Janda, Lukeš). Diváků: 120.

Čížová: J. Novák – Kočí, Pospíšil, D. Novák, Polodna – Fenyk, Dvořák – O. Gregor (86. Krasnyanyk), Janda, Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráč: O. Gregor.

Napsal(a) Milan Šíma