Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jihočeši okupují oba póly tabulky

 
čtvrtek, 30. srpna 2018, 11:36

Čížová pokračovala v úspěšném tažení začátkem divize A i proti Mariánským Lázním. Po zisku 8 bodů se vyhoupla na čelo. Zcela opačně si vedou mladíci Táborska. Nad jejich síly byla silná Admira Praha a jihočeský nováček zůstává s nulou na kontě poslední. Hradec se vytáhl na favorizovanou Aritmu Praha a po zlepšeném výkonu slavil první vítězství. Soběslav doma podruhé zabodovala nejtěsnějším poměrem, se Sedlčany se o to zasloužil oslavenec Petr Bouchal.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 3. KOLE DIVIZE A 


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Aritma Praha 2:0 (0:0)

Branky: 64. Chalupský, 89. Kučera. Rozhodčí: Volf - Hodek, Hrkal. Delegát: Mencl. ŽK: 1:1 (Řehoř - Stareček). Diváků: 50.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Jáša, Völfel, Chalupský – Janák, Černoch (87. Blažek), Jindra, Votava – Kučera (90. Cettl), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým - Frnoch, Modr.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme vstupovali s cílem pokusit se urvat první bodík, začali jsme opatrněji, Aritma byla více na míči a aktivnější. Byl to ale náš tým, který se dostal do první šance, nicméně první poločas patřil hostům. V druhém dějství jsme byli aktivnějším týmem už od začátku a vyvrcholilo to vedoucí brankou. Na to soupeř reagoval změnou rozestavení a snažil se o vyrovnání. Nakonec jsme přidali ještě druhou branku a po velmi dobrém výkonu z taktického hlediska zaslouženě zvítězili.“


TJ Sokol Čížová – FC Mariánské Lázně 4:1 (2:0)

Branky: 38. Jirouš, 45. a 54. Janda, 90. Krasnyanyk - 83. Kravar. Rozhodčí: Szikszay - Cihlář, Štuk. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:4 (84. Pospíšil – 26. Štěpán, 33. Cinkanič, 36. Denk, 40. Kořistka). Diváků: 100.

Čížová: Satrapa – Kočí, Rozhoň (14. Krasnyanyk), D. Novák, Pospíšil – Lukeš, Fenyk, Janda, Dvořák, O. Gregor – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Kočí, Janda, Novák, Jirouš.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Vyhráli jsme zaslouženě, i když to hodně bolelo. Mariánky jsou známy svojí agresivní hrou, kterou předváděly i u nás. Některé zákroky zaváněly i červenými kartami. Musím kluky pochválit, že se s tím vyrovnali. Je nás jenom pár, tak se bojím, aby se nezranil někdo další. V pořádku ještě nebyli ani Chytrý s Kasíkem, do hry jsem je raději nepustil. Teď nás čeká Rakovník, snad už nás bude víc.“


FK Admira Praha – FC MAS Táborsko B 4:1 (3:0)

Branky: 3., 40. a 53. Zahálka, 22. Kurek – 86. Březina. Rozhodčí: Šob - Svoboda, Klečka. Delegát: Židík. ŽK: 1:1 (Čácha - Moudrý). Diváků: 140.

Táborsko B: Mareš – Větrovský, Březina, Laszák, Mikuláštík – Peterka, Moudrý (73. Kubín) – Berešík, Postřihač, Radosta – Jírava (86. Zvára). Trenér Jaroslav Polášek.

Nejlepší hráči: Berešík, Moudrý.

Jaroslav Polášek, trenér Táborska B: „Vstup do zápasu jsme nezvládli. Vzadu jsme nepřesně rozehráli a soupeř nás potrestal už ve třetí minutě. Domácí hráli agresivně a my jsme se dostávali pod tlak. Přesto jsme inkasovali ještě dvakrát ze situací, které bysme měli vyřešit. Ve druhé půli Admira kontrolovala hru a opět po naší individuální chybě navýšila vedení. Pět minut před koncem jsme z trestného kopu zaznamenali čestný úspěch. Náš soupeř se představil jako velmi kvalitní tým. My i přes pomoc dvou hráčů z kádru A-týmu jsme bohužel celý zápas tahali za kratší konec.“


FK Spartak Soběslav – TJ Tatran Sedlčany 1:0 (0:0)

Branka: 50. Bouchal. Rozhodčí: Hodek - Košan, Benedikt. Delegát: Braun. ŽK: 1:0 (Vaněk). Diváků: 306.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Hromada, Zeman – T. Mazouch (46. Dvořák), Podráský (46. Žalda), Bouchal, Nohava, Vaněk – Kutner (88. Maršík). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Suchan, Bouchal.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „V prvním poločase byly Sedlčany aktivnější, my jsme měli zatáhlou ručku a nemohli se dostat do tempa. I když jsme hráče upozorňovali na standardní situace, hosté kopali několik rohů, z nichž měli dvě příležitosti ke skórování. Z naší strany stála za zmínku parádní střela Zemana ze 30. minuty, která skončila na břevnu hostujícího týmu. Proto jsme už v poločase sáhli k dvojímu střídání. Druhá půle už byla z naší strany podstatně lepší, kluci začali běhat, byli více agresivnější. Z povedené dvacetiminutovky padl i rozhodující gól z hlavy Bouchala (50. minuta). Sedlčany se samozřejmě snažily vyrovnat, my se od 70. minuty zatáhli a hráli na brejky, ze kterých jsme měli několik vyložených šancí, bohužel druhý gól už se nám vstřelit nepodařilo. Hosté, myslím, vystřelili jednou na branku, proto se trochu podivuji na jejich podrážděné reakce po skončení zápasu. Výborné utkání odehrál Honza Suchan.“


Ostatní výsledky

FK Hořovicko - SK Klatovy 1898 0:1 (0:0), 63. Krásný.
FK Tachov - SK Rakovník 3:1 (1:1), 45. Blažek, 63. Čížek, 71. Kůžel - 43. Schwendt.
MFK Dobříš - SK Senco Doubravka 1:0 (0:0), 69. Liška.
Český lev-Union Beroun - TJ Přeštice 2:1 (0:1), 89. Markvart, 93. Soukup - 43. Kristl.

Jak viděl uplynulé kolo divize A Zdeněk Staroba

„Překvapily Hradec a Beroun, oba nováčci si připsali první vítězství. Ranní cesta do Hradce asi Aritmě moc nevoněla, ale tím nechci snižovat výkon a výhru Hradce. Dále musím vyzdvihnout vítězství Dobříše nad Doubravkou. Doubravka sice vypadala herně líp, ale neproměnila vytvořené šance, naopak Dobříš vytěžila z minima maximum. Jinak Tachov potvrdil, že bude hrát vysoko, stejně jako Admira. Zatím trošku tápe Hořovicko. U nás v Čížové se představily Mariánské Lázně, které se prezentovaly hodně agresivní hrou, někdy až za hranou. Jsem rád, že kluci hráli hlavně fotbal, na soupeře nereagovali a zaslouženě jsme zvítězili.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama