Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K pouťové exhibici v Jankově přijede stará garda Sparty Praha

 
pondělí, 11. června 2018, 15:33

Pouťové exhibiční utkání v Precis aréně v Jankově letos obstarají divizní tým Jankova z let 2005-2008 a stará garda Sparty. Na koho se můžete těšit? V domácím týmu například na extrenéra "A"-týmu Ivo Čecha, Davida Hrubého, Martina Kollára, Petra Stejskala, Tomáše Kupku, bratry Maxovy a další.. Soupiska slavné Sparty se zatím rýsuje, nicméně jména jako Jirka Novotný, Míra Baranek, Jarda Blažek, Marek Kincl, Tomáš Hübschman, David Lafata a další by se představit měla. O kompletní soupisce "Letenských" vás budeme informovat. Součástí nedělní exhibice bude autogramiáda. Začátek utkání je v 15 hodin. Vstupné činí 50 korun.

Soupiska Sparty dostává konkrétní obrysy. Dosud potvrzená jména, která dorazí do Precis arény:

Jaromír Blažek (1972) – Skvělý gólman, který také nakoukl do konkurenční Slávie, nicméně u fanoušků Sparty byl a dodnes stále je velmi oblíbený. Ve dvaceti letech si zachytal i v Dynamu ČB. Se Spartou získal šest mistrovských titulů, odchytal 245 zápasů. Během kariéry si zachytal také Bundesligu v dresu Norimberku. Čtrnáctkrát hájil branku české reprezentace, se kterou byl třikrát na ME a v roce 2006 na MS.

Jiří Novotný (1970) – Rekordman v počtu získaných titulů, jenž bude někdy v budoucnu těžko překonán. Ve Spartě působil od roku 1987 až do 2003 a z mistrovského titulu s Letenskými se radoval hned čtrnáctkrát! Na svém kontě má 405 ligových startů, což ho řadí v historické tabulce na 8. místo. Dvě sezóny působil v ruské Kazani, kde odehrál téměř 50 zápasů a vstřelil v nich 9 branek. Čtyřiatřicet startů si připsal i v československé a posléze české reprezentaci. Úchvatná kariéra…

Horst Siegl (1969) – Legenda! Když se řekne Sparta, mnoha fanouškům se vybaví Horst Siegl. Kanonýr k pohledání, autor 176 ligových gólů, je čtyřnásobným králem střelců české ligy, sedm branek vstřelil za repre, se Spartou získal jedenáct mistrovských titulů. Mezi jeho památné góly patří ten v roce 1992, kdy Sparta díky jeho trefě porazila Barcelonu 1:0. Krátce si zahrál v německém Kaiserslauternu, ve Spartě a Slovanu Bratislava si vyzkoušel trenérské řemeslo. „Sigiho“ mohli vidět na vlastní oči i fanoušci Jankova v roce 2007, kdy v dresu Votic vstřelil jediný gól utkání v jankovské Precis aréně.

Marek Kincl (1973) – vytáhlý útočník, majitel dvou titulů se Spartou, trojnásobný vítěz českého poháru a s Rapidem Vídeň se radoval z titulu v rakouské lize. Má dva starty v českém nároďáku, zahrál si Ligu mistrů i pohár UEFA. V roce 2003 vstřelil důležitý gól v LM ve třetí minutě nastavení na Letné proti Laziu Řím, který poslal Spartu do osmifinále věhlasné soutěže. V Rapidu Vídeň strávil povedené tři sezóny, působil i v ruském Petrohradu. V české lize odehrál 238 zápasů, vstřelil v nich 67 gólů. V zahraničí odehrál 95 zápasů, nastřílel 27 gólů. Aktuálně hraje divizi za FK Zbuzany.

Tomáš Hübschman (1981) – jeden z nejmladších hráčů staré gardy Sparty. Stále hrající středopolař, jenž letos s Jabloncem skončil v HET lize na třetím místě a může se těšit na základní skupinu Evropské ligy. Tomáš se však proslavil v dresu pražské Sparty a poté především v ukrajinském velkoklubu Šachťaru Doněck. V áčku ACS odehrál 81 zápasů a získal jeden titul a jedno prvenství v poháru. V Šachťaru během deseti let odehrál 154 duelů, osmkrát získal ukrajinský titul, čtyřikrát pohár, pětkrát superpohár a především v sezóně 2008/2009 vyhrál tehdejší Pohár UEFA. S českou jedenadvacítkou vyhrál v roce 2002 Mistrovství Evropy, v seniorské reprezentaci nastoupil k 58 utkání a zúčastnil se Mistrovství Evropy 2004, zahrál si také na MS „20“ v Argentině.

David Lafata (1981) – asi netřeba více představovat. David pochází z Olešníku, bydlí v Dubném. Letos ukončil profesionální kariéru, která byla skvostná. 204 ligových branek, z toho 198 v české lize. Člen klubu ligových kanonýrů, šestinásobný nejlepší střelec ligy, dvojnásobný vítěz českého poháru, fotbalista roku 2014, majitel Zlatého míče 2015. Působil v Austrii Vídeň, Škodě Xanthi, prošel všemi mládežnickými reprezentačními kategoriemi včetně té seniorské, za kterou v jedenačtyřiceti zápasech vstřelil devět branek. „Lafi“ bude od příští sezóny hrát KP za Olešník, trénovat v akademii Dynama a především se věnovat rodině a svému koníčku – myslivosti.

Tomáš Sivok (1983)  – Další Jihočech, rodák z Kamenice nad Lipou, který to dotáhl neskutečně daleko. Do Sparty přestoupil z Českých Budějovic. Hrál Ligu mistrů, dostal se do reprezentace a dokonce se stal kapitánem Sparty. Kvalitní výkony ho dostaly i do zahraničí. Hrál v italském Udinese, velké jméno a oblibu fanoušků získal v tureckém Besiktasi, aktuálně působí v izraelském Maccabi Petah Tikva. Radoval se ze zisku tří titulů se Spartou, jednoho titulu s Besiktasem a dvakrát vyhrál turecký pohár. V reprezentaci odehrál přes šedesát zápasů, zúčastnil se tří evropských šampionátů. Skromný kluk, který zůstal svůj i přes velkou slávu!

Další potvrzení hráči: Miroslav Baranek, Luděk Stracený, Lukáš Zelenka, Marek Trval, Jiří Jeslínek, Josef Jarolím, Jaroslav Bartoň (manager týmu).

Soupiska SK Jankov:
David Hrubý - Jiří Koch, Milan Bláha, Martin Řezníček, Ivo Čech, Tomáš Kupka, Pavel Bumba, Václav Maxa, Jakub Janoušek, Petr Holba, Petr Stejskal, Michael Šulc, Filip Šafránek, Petr Maxa, Martin Kollár, David Maršán. Trenér František Řezníček.

Napsal(a) SK Jankov