Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Doubravka získala s Jankovem potřebné body k záchraně

 
sobota, 9. června 2018, 21:17

Sestupující Jankov vyrazil k poslednímu venkovnímu střetnutí do Plzně bez nervů. Doubravce, která si svůj závěrečný duel s K. Vary už předehrála, šlo o setrvání v divizi. K záchraně musela bezpodmínečně zvítězit. Po vyrovnané první půli se jí to podařilo a mohla si zhluboka oddechnout.

Samotný zápas musel být o půl hodiny odložen, protože se nad Plzní strhlo boží dopuštění. Do toho si rozhodčí netroufl hráče poslat. Když to povolilo, hřiště bylo více než klouzavé, místy prosvítala vodní hladina. Mohlo se jít vedle na umělku, ale ta na tom byla minimálně stejně. Takže nakonec mančafty nastoupily na trávě.

Jankovští se pustili do boje se vší vervou. A přes veškerou nepřízeň počasí a následně i terénu bylo na co se dívat. Občas krásné průjezdy jakoby rychlíku ve stanici, když kterýkoliv ze soupeřů stačil zastavit včas balon. Protivník jenom zasvištěl okolo a majitel míč mohl zasalutovat.

Nakonec tohle vyhovovalo hostům, kteří se s tím vyrovnali lépe jako první. A dokázal to Zajíc. Proměnil totiž jako bez nervů penaltu a faul na Kočera – 0:1. Domácí to přece jenom probudilo a hráli o poznání svižněji. To přineslo i vyrovnání, které zařídil Brabec. Toť bylo v prvním poločase všechno.

Po přestávce mohli Jihočeši opět vést, ale Kočerův pokus zamířil mimo tyče Luhového branky. Znovu tedy začali účinkovat Západočeši. Brabec zakončil centr z první a Komárek byl bezmocný – 2:1. Domácím zahrozil ještě Bürger, ale to už bylo málo. Naopak Doubravka kopala trestný kop a balon po teči skončil za Komárkem. Gól byl nakonec připsán Sýsovi – 3:1.

„Byl to souboj dvou týmů z konce tabulky a domácí bojovali s plným nasazením až do konce. My samozřejmě taky, ale po přestávce jsme tahali za kratší konec špagátu. Doubravka vyhrála zaslouženě,“ uvedl po utkání jankovský asistent trenéra Petr Maxa.


SK Senco Doubravka – SK Jankov 3:1 (1:1)

Branky: 38. a 60. Brabec, 78. Sýs – 31. Zajíc (pen.). Rozhodčí: Tvrdík – Jan, Aubrecht. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Zajíc). Diváků: 150.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Sajtl, Zajíc – Bürger, Maršán, Šebelka, Mužík (60. Rytíř) – Kasík, Kočer (62. Mensah). Trenér Petr Kadlec.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle