Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav se přiblížila k záchraně, Rakovníku dala čtyři kousky

 
neděle, 13. května 2018, 00:58

Doma je doma. Soběslav pokračovala v jarním trendu. Zatímco venku neboduje, na vlastním stadionu je v jarní části divize stoprocentní. Nedobytnou tvrz spartakovců nezdolal ani nevyzpytatelný Rakovník, který utržil čtyřbrankovou porážku. Jihočeský nováček výrazně nakročil za udržením a kvalitním výkonem potěšil přes tři stovky fanoušků.

Soběslav byla po delší době v kompletním složení a od začátku si vytvořila převahu a zatlačila Rakovník na vlastní polovinu. „Téměř celý první poločas jsme bušili do soupeře, zahrávali asi šest rohů, ale dlouho jsme se nemohli prosadit. Naše snaha povětšinou končila u šestnáctky,“ řekl k průběhu prvního poločasu vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka.

Za trpělivost a snahu byli spartakovci odměněni pět minut před odchodem do kabin. Nohava nacentroval na penaltu, M. Mazouch sklepl míč hrudí zpět a Petr Bouchal se trefil za vápnem pravačkou přesně k tyči. A to nebylo vše. Ve 44. minutě nastala po Nohavově rohu trma vrma před rakovnickou brankou, kterou ukončil nekompromisní střelou Erik Uličný. Pro slovenského útočníka to byla premiérová branka v dresu Spartaku.

„Gól do šatny byl pro další vývoj zápasu důležitý. Nebáli jsme se o výsledek a dál jsme útočili. A odměna přišla zakrátko,“ zdůraznil Lemberka, že další gólovou radost si mohli Soběslavští vychutnat již sedm minut po změně stran po nejhezčí akci zápasu, kdy doslova „vybagovali“ zkoprnělou obranu Rakovníka. Vaněk proběhl s míčem po křídle, ten putoval po ose Nohava – M. Mazouch – Nohava, který přihrál na zadní tyč Filipu Vaňkovi, jehož placírka z malého vápna zaplachtila nezadržitelně do sítě.

O vítězi bylo rozhodnuto, ale Soběslav dál bavila diváky ofenzivním fotbalem. „Rakovník toho směrem dopředu moc neukázal. Na branku vystřelil za celý zápas jen jednou. Zkoušel to nakopávanými míči na brejky, ale Kuník byl téměř bez práce,“ řekl Lemberka. To gólman Kudrna si na nedostatek práce stěžovat nemohl. A vytahovat míč ze sítě musel ještě jednou. V 73. minutě poslal Milan Mazouch centr ze strany na přední tyč a střídající Martin Dvořák, ač byl střežen, prodloužil míč šikovně do branky.

Tři body posunuly domácí zase o kus blíž k záchranářským břehům. Vloni stačilo k udržení 37 bodů, přesně tolik jich těď nasbírali svěřenci Radka Hajiče. Letos bude dávat záruku o pár bodů víc. „Těší nás důležitá výhra a také udržená nula vzadu, první na jaře a čtvrtá v sezoně. Snad ty další potřebné body získáme co nejdříve. Třeba v příštím derby v Jankově,“ přál si za celý tým Michal Lemberka, který vyzdvihl výkony M. Mazoucha (2 asistence), Hromady a Uličného.


FK Spartak Soběslav – SK Rakovník 4:0 (2:0)

Branky: 40. Bouchal, 45. Uličný, 52. Vaněk, 73. Dvořák. Rozhodčí: Raplík - Dujsík, Eibl. Delegát: Doubek. ŽK: 0:1 (Pucholt). Diváků: 330.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada (89. Maršík) – Žalda (82. T. Mazouch), Bouchal, Nohava, Vaněk (86. Janoušek) – M. Mazouch (78. Šmídmajer) – Uličný (68. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Michal Průcha