Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Aritma ostrouhala v Soběslavi, Roudné a Č. Krumlov porazily kandidáty sestupu

 
středa, 2. května 2018, 22:58

Boj o záchranu v divizi A se pořádně dramatizuje. Jihočeské kluby dokonale využily výhody domácího prostředí. Fotbalisté Č. Krumlova porazili Přeštice a udrželi se nad sestupovou čarou. Roudné zásluhou zlepšené druhé půle přikovalo u dna plzeňský Petřín a vzdálilo se ohroženému pásmu. Domácí sílu ukázala Soběslav s druhou Aritmou Praha a po výborném výkonu připravila Pražanům první hořkost porážky v odvetách. Předposlední Jankov prohrál v Hořovicích a na první nesestupovou pozici, kterou drží třináctý Č. Krumlov, ztrácí čtyři body.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 23. KOLE DIVIZE A  


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Přeštice 3:2 (2:1)

Branky: 26. Wagner, 39. Tauber, 75. Novák (pen.) - 24. Strejček, 73. Ansuma. Rozhodčí: Šedivka - Fojtík, Štuk. Delegát: Pešek. ŽK: 2:0 (88. Tůma, 90. Říha). Diváků: 145.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Kabele, Dudák, Švec (63. Tůma) – Sláma (71. Neckář), Kroupa, Novák, Mravec – Wagner (91. Svoboda), Tauber (90. Persán). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Hned za začátku musím ocenit zisk tří bodů. Už v prvním poločase jsme měli vést a vybudovat si rozhodující náskok. Šance měli třeba Tauber, Wagner a další, ale první gól dali hosté. Naštěstí se nám rychle podařilo odpovědět a vyrovnat a do konce poločasu otočit skóre. Hosté přijeli s taktikou hrát dlouhé balony na nebezpečného Ansumu, ale ten přesto srovnal. Nedokázali jsme se v tuhle chvíli s jejich stylem vyrovnat, spíš jsme se přizpůsobili. Ale i tak jsme znova po jejich úspěchu kontrovali. Gólman Petřína udělal chybu a pak fauloval. Kopali jsme penaltu, a ta nám zajistila tři body. Možná se naše hra nemusela divákům líbit, ale v prvním poločase jsme snad ukázali, že umíme předvádět i kombinační fotbal. Soupeř sice potom srovnal, ale kluci ty body ubojovali. Je pro nás v současné situaci důležitější zisk bodů než líbivá hra.“


Malše Roudné – SK Petřín Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 53. Růžička, 60. O. Otepka. Rozhodčí: Fojtík - Šedivka, Vrchota. Delegát: Tereba. ŽK: 2:1 (Lerch, Maršík - Zoubek). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Maršík, M. Otepka, Tušer (46. Solomakha), Lerch – Zeman, O. Otepka, Vávra (81. Samek), Hála, Bartoš (46. Růžička) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Zápas probíhal od první minuty podle toho, jak jsme očekávali. Z naší strany to bylo další utkání, v němž jsme byli silnější na míči, a taky se to projevovalo na hře Petřína, který hrál v hlubokém bloku a vyrážel z něj do rychlých protiútoků. V prvním poločase jsme se neprosazovali ve hře jeden na jednoho, proto jsme udělali hned na začátku druhé půle dvě změny a ty se ukázaly být rozhodující. Tentokrát musím kluky pochválit za přístup a trpělivost, která nás pak pro nás v důležitém utkání odměnila vítězstvím. Pochvalu zaslouží celý tým, včetně střídajících hráčů.“


FK Spartak Soběslav – SK Aritma Praha 2:1 (1:1)

Branky: 37. Dvořák, 71. Vaněk - 47. Plechatý. Rozhodčí: Duda - Mudra, Šlajs. Delegát: Bláha. ŽK: 3:3 (M. Mazouch, Boháč, Vaněk – Kraus, Kuzmenko, Hrabák). Diváků: 223.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada – Bouchal – Žalda, M. Mazouch (86. Maršík), Nohava, Vaněk – Dvořák (82. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: M. Mazouch, Bouchal, Dvořák

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Mluví se o překvapení, asi i bylo, pro nás samozřejmě příjemné, porazili jsme velice silné, zkušené mužstvo, možného aspiranta na postup. Zmínil bych několik věcí, co za tímto skvělým výsledkem stojí. Soupeře jsme měli díky výborné práci Ládi Hanzala přečteného, připravili jsme se na jeho standardní situace, které má Aritma velmi nebezpečné. Směrem dozadu hráli kluci zodpovědně, a dařil se nám rychlý přechod do útoku. Góly zařídila dvojice Vaněk, Dvořák. První udělal Váňa, naservíroval to Dvořkovi před prázdnou, Martin mu to ve druhé půli zase vrátil. Nicméně chválím celé mužstvo, zvlášť Milana Mazoucha, Petra Bouchala a Martina Kuníka, který téměř celý zápas odchytal se zraněním. Potřebovali bychom takový výkon zopakovat konečně i venku, třeba hned v sobotu v Klatovech.“


FK Hořovicko – SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 61. Mach. Rozhodčí: Trska - Opočenský, Musil. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:4 (Šubert, Berger – Bürger, Maršán, Sedlic, Pavelec). Diváků: 170.

Jankov: Pavelec – Bürger, Honner, Lošek, Zajíc – Šebelka (63. Smetana), Maršán (71. Kasík), Fajtl, Sedlic, Rytíř (81. Kočer) – Mensah. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Lošek, Mensah

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Na hřišti se odehrával klasický remízový zápas. Opticky jsme sice byli více bez míče, ale soupeře jsme do žádných velkých šancí nepouštěli, kromě té v 18. minutě, kterou Pavelec vychytal. Směrem dozadu jsme odehráli slušné utkání, ale bohužel směrem dopředu nám to nešlo. Chtěli jsme chodit do rychlých protiútoků, ale přechod do útočné fáze nám nevycházel. Podpora osamoceného útočníka byla slabá, a když k tomu přidáme spousty nevynucených ztrát, tak se nelze divit, že jsme si nedokázali vypracovat nějaké zajímavé situace před brankou soupeře. Ve druhém poločase jsme se malinko zlepšili, ale na to abychom vstřelili branku, to nestačilo. Sice jsme dali z ojedinělé šance břevno, ale nakonec zápas rozhodla jedna situace ze série standardek kolem našeho vápna.  V závěru jsme si chtěli vytvořit tlak a se zápasem ještě něco udělat, ale díky rozkouskování poslední třetiny zápasu ani ten nepřišel.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - FC Slavia Karlovy Vary 3:2 (3:2), 9. a 43. Holub, 36. Kravar - 17. Geňo, 21. Hudec.
SK Senco Doubravka - TJ Tatran Sedlčany 4:0 (2:0), 43. a 90. Ungr, 1. Morávek, 77. Krejčí.
MFK Dobříš - SK Rakovník 2:2 (0:1), pen. 3:4, 69. Krůta, 88. Junek - 2. Červený, 57. Kalaš.
FK Olympie Březová - SK Klatovy 1898 2:0 (0:0), 50. Šellong, 52. Vaněček.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama