Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav se vytáhla na druhou Aritmu, Roudné zabralo s posledním Petřínem

 
sobota, 28. dubna 2018, 21:23

Důležitá vítězství putovala na konta Soběslavi a Roudného. Jihočeský nováček na jaře proměnil soběslavský stánek v nedobytnou tvrz a pocítila to i v odvetách neporažená Aritma Praha. Poslední Petřín vzdoroval v Roudném jen poločas, pak dostal dva direkty během sedmi minut a malšané mohli po delší době slavit. Naprázdno vyšel jen Jankov v Hořovicku, kde o osudu utkání rozhodl jediný gólový moment.

FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Přeštice 3:2 (2:1)

Branky: 26. Wagner, 39. Tauber, 75. Novák (pen.) - 24. Strejček, 73. Ansuma. Rozhodčí: Šedivka - Fojtík, Štuk. Delegát: Pešek. ŽK: 2:0 (88. Tůma, 90. Říha). Diváků: 145. Více z dopoledního střetnutí zde


Malše Roudné – SK Petřín Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 53. Růžička, 60. O. Otepka. Rozhodčí: Fojtík - Šedivka, Vrchota. Delegát: Tereba. ŽK: 2:1 (Lerch, Maršík - Zoubek). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Maršík, M. Otepka, Tušer (46. Solomakha), Lerch – Zeman, O. Otepka, Vávra (81. Samek), Hála, Bartoš (46. Růžička) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Na třetí jarní výhru malšané čekali od 18. března, kdy vyhráli v Dobříši, a pak už jen paběrkovali nebo prohrávali, a začalo jim téct do bot. Výhra nad posledním Petřínem byla proto povinností, ale nerodila se snadno. Hru brzdila nepřesnost, a kdyby hosté proměnili sólo, balon letěl vedle tyče, mohlo být zle.

Roudnému ale vyšlo střídání a příchod tandemu Růžička – Solomakha na hřiště. Hned v 53. minutě totiž David Růžička prokázal svůj důraz a u centrovaného míče byl dříve než brankář a otevřel skóre. Vzápětí hlavičkoval do tyče. Když v 60. minutě Ondřej Otepka poslal z hranice vápna zpětnou přihrávku z voleje do sítě, zdálo se být rozhodnuto. Zvláště, když hlavičku Solomakhy opět zastavila až branková konstrukce.

Jenomže Plzeňané nehodili flintu do žita a vrhli se do útoku. Postupně si vytvořili dvě obrovské příležitosti, ale jednou selhali v zakončení, podruhé střelce vychytal domácí gólman Hřebejk.  Radost ze tří bodů proto byla nefalšovaná – však na ní malšané čekali déle než měsíc. Záchrana Petřína je v nedohlednu, na nesestupovou příčku ztrácí již deset bodů.


FK Spartak Soběslav – SK Aritma Praha 2:1 (1:1)

Branky: 37. Dvořák, 71. Vaněk - 47. Plechatý. Rozhodčí: Duda - Mudra, Šlajs. Delegát: Bláha. ŽK: 3:3 (M. Mazouch, Boháč, Vaněk – Kraus, Kuzmenko, Hrabák). Diváků: 223.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada – Bouchal – Žalda, M. Mazouch (88. Maršík), Nohava, Vaněk – Dvořák (82. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Soběslav nečekal v žádném případě snadný soupeř, Aritma patří mezi nejobávanější soupeře. A to nejenom mezi Jihočechy, druhá příčka jí patří poprávu. Přesto jí Jihočeši dokázali úspěšně vzdorovat. A porazit ji. Začátek utkání byl přitom oboustranně opatrný, jeden čekal na druhého, co provede. Hosté zlobili hlavně ze standardek, na což ovšem byli muži trenéra Radka Hajiče připraveni.

Jako první to zkusil Milan Mazouch v samostatném úniku, ale gólman Stareček ho vychytal. Teprve potom se prosadil Martin Dvořák. Žalda vybojoval balon pro Vaňka, ten poslal ho do vápna a soběslavský forvard už neměl těžkou úlohu dát do prázdné branky – 1:0. Bek hostů se sice snažil míč zastavit skluzem, ale marně.

Jenže Soběslavští si už asi zvykli, že hned na začátku druhé půle inkasují, stejně jako v Přešticích. To se splnilo i tentokrát, když jejich chybu potrestal dvě minuty po pauze Pavel Plechatý – 1:1. Domácí se pořád snažili a mohli jít znovu do vedení, ale jejich gól nebyl uznán pro ofsajd. Nakonec ale snaha přinesla úspěch. Jeden z brejků Dvořáka, který se vydal do hájemství Aritmy už z poloviny hřiště, zužitkoval Filip Vaněk – 2:1. Hosté sice přepnuli na vyšší stupeň, ale marně. Domácí už svůj náskok uhájili. „Klukům pak patří dík, že se dokázali proti favoritovi vytáhnout a vyhrát. Doma nám to jde nějak líp. Škoda těch ztracených bodů na podzim, mohli jsme být někde jinde a hrát ve větším klidu,“ řekl vedoucí mužstva Soběslavi Michal Lemberka.


FK Hořovicko – SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 61. Mach. Rozhodčí: Trska - Opočenský, Musil. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:4 (Šubert, Berger – Bürger, Maršán, Sedlic, Pavelec). Diváků: 170.

Jankov: Pavelec – Bürger, Honner, Lošek, Zajíc – Šebelka (63. Smetana), Maršán (71. Kasík), Fajtl, Sedlic, Rytíř (81. Kočer) – Mensah. Trenér Petr Kadlec.

V 60. minutě píská rozhodčí Trska faul jankovského obránce Bürgera, i když na pádu domácího hráče k zemi neměl pražádnou zásluhu. A právě tento trestný kop pár metrů od rohu se stal hostujícímu týmu osudný. Obrana si nepokryla náběh domácích před branku a teprve sedmnáctiletý benjamínek Jan Mach vstřelil hlavou jediný a vítězný gól celého klání.

Přitom čtyři minuty dříve mohlo být všechno jinak. Jankov v ojedinělé šanci nastřelil hlavičkujícím Mensahem břevno. Hořovicko zahrávalo řadu standardních situací, ze hry zahrozilo jen jednou. V 18. minutě velkou Balvínovu příležitost skvěle zlikvidoval Pavelec.

Závěr provázely emoce, verdikty rozhodčího nadělaly zlou krev. „Domácí měli územní převahu, držení míče bylo 70 procent na 30, a asi byli o ten jeden gól lepší. Proč se do toho „trošku“ vložil rozhodčí, nechápu,“ komentoval porážku s hořkostí v hlase Petr Maxa. „Každopádně jsme toho směrem dopředu moc nepředvedli a už musíme zabrat. S Dobříší nám příště půjde o hodně,“ dodal Kadlecův asistent. Jankovští tak ztratili body pojedenácté za sebou.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha, Zdeněk Zuntych | Foto Ján Honza, Daniel Pekař
 


 

Reklamní sdělení

Reklama